

בסלט עשבי התיבול זה העדשים יחד עם נבטי החמניות מקנים גוון וטעם עשיר ומלא לסלט אשר מקבלים טעם מעושן קל מאגוזי הקשיו וגרעני החמנייה הקלויים.
טיפסקל
הכלל החשוב ביותר לפני שימוש בעשבי התיבול הוא השרייתם במים קרים לפחות חצי שעה.
ייבוש העלים היטב – רצוי להיעזר עם קערת מניפת ייבוש (כמו לעלי חסה וכרוב) ואם אין לכם השתמשו במגבת .
חשוב לסלק את כל הגבעולים הארוכים ולהשאיר את הקטנים.
קיצוץ עשבי התיבול יעשה סמוך להכנת הסלטים.
אם אתם קצרים בזמן, אחרי ניקוי עשבי התיבול וקיצוץ דק שלהם שומרים בקופסה מרופדת במגבת נייר סופג עד לשימוש ( ולא יותר משני ם שלושה ימים)
- סלטי עשבי התיבול הם בשיאם באותו היום ומאבדים את פריכותם וטעמם הנפלא ביום אחרי ההכנה לכן רצוי להכין באותו היום ולהגיש מיד.
טיפסקל לשימור עשבי תיבול לאורך זמן
רוצים לשמור על טריות עשבי התיבול שלכם ועל הדרך גם תקצצו אותם? קונים מארזי עשבי תיבול כמו – פטרוזיליה ,כוסברה ועוד. מכניסים כמות רצויה לשקית פלסטיק קטנה. מנפחים קלות את השקית וסוגרים היטב, ושומרים במקפיא.
מעוניינים להשתמש בעשבי תיבול לבישול? מוצאים מהמקפיא את שקית הפלסטיק עם עשבי התיבול משפשפים אותה היטב בכפות הידיים. כך בוללים ובעצם קוצצים את העשב הקפוא והוא מוכן לשימוש.
דרך נוספת לשימור עשבי התיבול: קוצצים דק את עשבי התיבול הרצויים ומכניסים כמות קטנה לשקעים בתבנית של קוביות קרח עם מעט מים ומקפיאים. כשרוצים פטרוזיליה קצוצה או כל עשב תיבול אחר פשוט מוציאים מספר קוביות קרח עם עשב התיבול הקפוא ומוסיפים למרק, תבשיל או קדרה.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
סלט עשבי תיבול עדשים ונבטי חמניות
החומרים ל-6 מנות
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1/2 צרור נענע
1 חופן עירית קצוצה
2 בצלים ירוקים טריים
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס נבטי חמניות
4 שני שום כתושות
1 כוס עדשים מבושלים ומסוננים
1/2 כוס קשוי קלויים
1/4 כוס גרעני חמנייה קלויים
לרוטב:
3-2 כפות שמן זית איכותי
מיץ משני לימונים בינוניים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל עשבי התיבול ומשרים בקערה עם מים. מנקים מגבעולים גדולים מידי וקוצצים דק את כל עשבי התיבול מניחים בקערה עמוקה . קוצצים דק את הבצלים והפלפל החריף ומוסיפים לקערה . מוסיפים את נבטי החמניות השום הכתוש והעדשים מערבבים היטב.
בצנצנת נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על החומרים בקערה ומערבבים טועמים ומתקנים טעמים מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ואו גרעיני החמנייה.. שומרים במקרר עד להגשה.
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Herb, lentil and sunflower seed salad
This rich and flavorful salad has a wonderful smoky flavor due to the roasted cashews and sunflower sprouts.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 1 bunch of parsley
- 1 bunch of cilantro
- ½ bunch of mint
- 1 handful of chopped chives
- 2 scallions
- 1 spicy green pepper
- 1 cup sunflower sprouts
- 4 garlic cloves, crushed
- 1 cup lentils, cooked and drained
- ½ cup roasted cashews
- ¼ cup roasted sunflower seeds
- Salad dressing:
- 2-3 tbsp olive oil
- Juice from 2 lemons
- Salt and pepper to taste
Instructions
- Rinse the herbs well and then leave them to soak in a bowl of water. Cut off the large stems and chop finely. Place chopped herbs in a large bowl. Chop the scallions and spicy pepper and add them to the bowl. Add the sunflower sprouts, garlic and lentils. Mix well.
- Add all of the salad dressing ingredients to a jar with a lid or a salad dressing container and shake well. Pour over the salad mixture and mix well. Taste and adjust seasoning. Sprinkle walnuts and cashews on top. Store in fridge until serving.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק