כל מי שטעם אפילו את הסלט הפשוט ביותר, זה המורכב משלושה מרכיבים בסיסיים: מלפפון, עגבנייה ובצל, יודע להבדיל בין הסלט הטוב והפריך לזה המימי וחסר הטעם.

סלט סלרי אגסים, גבינת מנצ'גו ופיסטוק יוצרים יחד סלט מפתיע, מרענן ומיוחד.

החומרים: ל- 4 מנות

3-2 שורשי סלרי (1/2 ק"ג)

1 כוס עלי פטרוזיליה, אפשר לערבב עם עלי כוסברה

1/3 כוס שמן זית

מלח גס

2 אגסים

1 כף מיץ לימון

150 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת גס

1/3 כוס פיסטוק קלוי קצוץ גס

פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

מגררים גס את שורשי הסלרי או חותכים לג'וליין, שמים בקערת הגשה.

מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והשמן ומפזרים מלח גס. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומשהים שעה בטמפרטורת החדר. מערבבים.

חוצים את האגסים, בעזרת כף פריזאית מרחיקים ליבה וגרעינים ופורסים לרוחב, לחצאי עיגול. מזלפים מעל מעט מיץ לימון ומוסיפים לסלרי.

מוסיפים את הגבינה והפיסטוק ומתבלים בפלפל שחור גרוס. במידת הצורך מוסיפים מלח.

המתכון מתוךהספר "ירקות 100 סלטים" של אלינוער רבין.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here