Jump to recipe

הסלט הכי בייתי שיש, סלט מטבוחה מהמטבח המרוקאי. אני קוראת לו "ריבת מטבוחה" למה? כי את הפלפלים אני שורפת על הגז לפני שאני מוסיפה אותם לעגבניות, ולאחר בישול ממושך המטבוחה מגיעה למרקם ריבתי.

המתכון מתאים למי שאוהב מטעמים חריפים, אך כמובן שאפשר למתן את מידת החריפות של הסלט על ידי הוספת כמות גדולה יותר של גמבה ועגבניות. מדובר בבישול ארוך, כשעה-שעה וחצי, אך אין ספק שהטעם של המטבוחה המרוקאית החריפה והאותנטית שווה את זה.

 

* For the English recipe scroll down *

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי.  הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם  #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

סלט מטבוחה חריף
סלט מטבוחה חריף

 

סלט מטבוחה חריף

החומרים (לכ-10 מנות):

10 עגבניות גדולות, בשלות

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים ירוקים חריפים

1/2 כוס שמן קנולה

10 שיני שום, שלמות או כתושות

1 כף סוכר

1כפית מלח

1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

1 כפית כמון (לא הכרחי)

1 כפית צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה:

יוצרים חתך בצורת איקס בתחתית כל עגבנייה, יוצקים מים רותחים לקערה רחבה ומוסיפים את העגבניות. משהים 15-10 דקות, עד שרואים שהקליפה הדקה של העגבניות נפרדת. מסלקים את הקליפות וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.

חותכים את הפלפלים המתוקים והחריפים לקוביות קטנות. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים על אש נמוכה במשך דקות ספורות.

מוסיפים לסיר את השום וקוביות העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המלח והסוכר. ממשיכים בבישול לפחות חצי שעה, תוך כדי ערבוב ומעיכה של העגבניות.

מוסיפים את הפפריקה המתוקה והכמון. אם רוצים, מחזקים עם הצ'ילי החריף. מערבבים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לפחות כשעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מצטמצם וכל הנוזלים מתאדים. מצננים היטב ומעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית.

 

סלט מטבוחה חריף

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעתיים וחצי

סוג המנה: פרווה

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

 

 

Text, photos, styling & food prep

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here