

הסלט הכי בייתי שיש, סלט מטבוחה מהמטבח המרוקאי. אני קוראת לו "ריבת מטבוחה" למה? כי את הפלפלים אני שורפת על הגז לפני שאני מוסיפה אותם לעגבניות, ולאחר בישול ממושך המטבוחה מגיעה למרקם ריבתי.
המתכון מתאים למי שאוהב מטעמים חריפים, אך כמובן שאפשר למתן את מידת החריפות של הסלט על ידי הוספת כמות גדולה יותר של גמבה ועגבניות. מדובר בבישול ארוך, כשעה-שעה וחצי, אך אין ספק שהטעם של המטבוחה המרוקאית החריפה והאותנטית שווה את זה.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!


סלט מטבוחה חריף
החומרים (לכ-10 מנות):
10 עגבניות גדולות, בשלות
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים ירוקים חריפים
1/2 כוס שמן קנולה
10 שיני שום, שלמות או כתושות
1 כף סוכר
1כפית מלח
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1 כפית כמון (לא הכרחי)
1 כפית צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
יוצרים חתך בצורת איקס בתחתית כל עגבנייה, יוצקים מים רותחים לקערה רחבה ומוסיפים את העגבניות. משהים 15-10 דקות, עד שרואים שהקליפה הדקה של העגבניות נפרדת. מסלקים את הקליפות וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
חותכים את הפלפלים המתוקים והחריפים לקוביות קטנות. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים על אש נמוכה במשך דקות ספורות.
מוסיפים לסיר את השום וקוביות העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המלח והסוכר. ממשיכים בבישול לפחות חצי שעה, תוך כדי ערבוב ומעיכה של העגבניות.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה והכמון. אם רוצים, מחזקים עם הצ'ילי החריף. מערבבים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לפחות כשעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מצטמצם וכל הנוזלים מתאדים. מצננים היטב ומעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעתיים וחצי
סוג המנה: פרווה
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Ingredients
- 10 large very ripe tomatoes
- 2 green bell peppers
- 2 spicy green peppers
- ½ cup canola oil
- 10 cloves of garlic, whole or crushed
- 1 Tbsp. sugar
- 1 tsp. salt
- 1 Tbsp. sweet paprika
- 1 tsp. cumin, optional
- 1 tsp. spicy chili pepper
Instructions
- Make 2 incisions in the shape of an X at the bottom of each tomato. Pour boiling water into a large bowl, then add the tomatoes. Let them sit for 10-15 minutes in the hot water until you see the skin separating from the tomatoes. Remove the skins, then chop the tomatoes into small pieces.
- Chop the bell and spicy peppers into small pieces. Heat the oil in a large pan and sauté the peppers over a low flame for a few minutes.
- Add the garlic and tomatoes. Stir, then add the salt and sugar. Cook for at least 30 minutes, stirring often, and smashing the tomatoes.
- Add the paprika and cumin, and if you want, also the spicy chili pepper. Stir, and then lower the flame and continue cooking for at least another hour. Stir the matbucha every once in a while, until the liquid evaporates, and the mixture thickens. Let the matbucha cool down, then transfer it to an air-tight container.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 2.5 hours.
- Status: Parve.
Text, photos, styling & food prep
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק