שכבות חציל ומלית בשר - מוסקה

מאפה בשר עשיר ומיוחד, ולו מספר שכבות. מתחילים עם פרוסות חציל שעוברות טיפול והכנה והם משמשות כבסיס ומעטפת למאפה.

מכינים מלית בשר פיקנטית ומתובלת, ורוטב עגבניות מתאים. בתום ההכנות פונים להרכבת המאפה ומסיימים באפייה בתנור מתקבל מאפה נפלא בטעמו.

המאפה  מוכר וידוע במטבח הבלקני, יווני והתורכי ולו שלל גרסאות הכנה שונות ומגוונות ,בחרתי את הגרסה האהובה עלי במיוחד.

החומרים: לתבנית חסינת אש  בגודל 23+30 ס"מ

2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים או לפרוסות מאורכות

1/2 כפית מלח גרוס

2 ביצים טרופות

2 כפיות קמח מנופה

שמן לטיגון

למלית:

1 בצל גדול  קצוץ

3 כפות שמן זית

500 גרם בשר בקר טחון

3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק ( אפשר להחליף ולגוון: כוסברה, טימין, בזיליקום)

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 עגבניות פרוסות

לרוטב:

2 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

1 ביצה טרופה

3/4  כוס מים

1/4 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מסדרים על מגש את פרוסות החצילים ובוזקים עליהם מעט מלח גס. משהים כשעה. בצלוחית טורפים את שתי הביצים עם הקמח לבלילה חלקה.

מחממים שמן  לטיגון במחבת רחבה  (כמו לשניצל). מנגבים היטב את פרוסות החציל וטובלים בביצים הטרופות. מטגנים בשמן החם משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על  מגבת נייר סופג.

מחממים במחבת שמן זית מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.

מצפים ברוטב ואופים
מצפים ברוטב ואופים

מוסיפים את הפטרוזיליה או עשבי תיבול אחרים, מלח פלפל ובלילת הביצים הטרופות שנשארו מטיגון החצילים. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

משמנים היטב את התבנית ומרפדים את תחתית התבנית בפרוסות החצילים, מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים לשכבה אחידה. מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרים הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אום בשכבה איחדה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' אופים כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד שחום וחלק.

 

אופים ומגישים
אופים ומגישים
  • טיפסקל

רוצים לחסוך בזמן ובקלוריות?

אפשר לוותר על טבילת החצילים בבלילה קודם לטיגון ולהסתפק בצלייה פרוסות החצילים.

במקרה זה מברישים את פרוסות החציל במעט שמן וקולים בתנור.

 

אופן ההכנה: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here