לכבוד חגי תשרי, ראש השנה ויום כיפור, נהוג להכין מרקחת חבושים, שבתקופה זו מצויים בשפע בשווקים.
לריכוך החבושים מומלץ לקרצף את הקליפה, לחתוך לפלחים, לסלק גרעינים וליבה ולהשרות במים לפחות יום או יומיים.
תקבלו מרקחת חבושים צפים בסירופ מתוק וסמיך.
ריבת חבושים / מַעַז'וּן סְפָרְזֶ'ל
החומרים: לצנצנת של 1 ליטר
1 ק"ג חבושים
1/2 ק"ג סוכר (1/2 2 – 3 כוסות)
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
4 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים. פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1 -2 ס"מ. מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בקערה עם מים לכמה שעות כדי לרכך את החבושים לפני הבישול.
בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מוסיפים את המים ומיץ הלימון, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
מסננים את פרוסות החבושים ומוסיפים אותן אל הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים. אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
נראה מדהים!
שאשלה בקשר למשקלים. 1 קג חבושים זה אחרי שמנקים מהם את הליבה והגרעינים?
תודה ושנה טובה :)
הי אליסה
זה לפני שמנקים .
שנה טובה :)
הכנתי אתמול את הריבה, הטעם מדהים! אבל הריבה מאוד דלילה…
מה אפשר לעשות כדי להסמיך אותה ושתקבל מרקם של ריבה אמיתית?
תודה, שנה טובה וגמר חתימה טובה :)
הי אלעד
תמשיך לבשל את הריבה על להבה ביחנונית עם סיר פתוח עד לדרגת הסמיכות הרצויה לך . שים לב הנוזל הוא לא נוזל ריבה כמושרגילים סמיך קלות אך כמו נוזל שצפים בו החבושים
שנה טובה וחתימה טובה
האם ניתן לקלף אך החבושים
הי לירון
אפשר אבל ממש לא צריך . לא מרגישים בציפה :)
בוקר טוב וחג שמח
החזרתי אותי הביתה עם הריבה 50 שנה אחורה והזכרת לי את הילדות שאמי היתה עושה את הריבה ואני הייתי מטורפת עליה עד היום , היום מטעמי בריאןת לא מכינה , הייתי באה אליך רק לטעום את טים גן העדן הזה שחסר לימים, שיהיה לך חג שמח והכי בריאות
בוקר טוב אליס
תודה רבה על המילים החמות
שנה טובה וגמר חתימה טובה
פסקל
שלום, האם הבישול הראשוני הוא בסיר סגור?
הי משה
כן. וגם כאשר אתה מביר את המכסה וזה מתבשל ומוכן ועדין יש ניזלים יותר מידי
המשך לבשל עד לצימצום. לפעמים סוג החבוש משפיע על מרקם וצמיגות נוזלי הריבה.
האם הבישול הראשוני הוא עם מכסה ורק אח"F מורידים? תודה
כן :)
בוקר טוב
האם לקלף את החבושים?
הי יעלי
לא צריך לקלף רק לקרצף היטב את הקליפה.
שלום האם אפשר לשים ציפורן במקום מקלות קינמון .תודה ענת
הי ענת
אפשר אבל אל תגזימי :)
לשים צלחת במקפיא, על מנת לבדוק את סמיכות הריבה לשים מעט על הצלחת ואם הנוזל לא זז סימן שהריבה מוכנה .
הי נעומי
את לא חייב את תראי שהסירופ ממש מסמיך ופלחי החבושים צפים בו
הי נעומי
את לא חייבת
את תראי לבד שהסירופ מסמיך והחבושים צפים בו דרגת הצמיגות היא לפי טעמך
איך נעשה לך צבע ארגמן כזה?
הי טולי
אני פשוט סוגרת את המכסה בחמש דקות האחרונות של הבישול :)
היי המתכונים שלך מדויקים וטעימים . שאלה :להשריה להשרות רק עם מים ללא לימון האם לא ישחיר ?
הי עידית
תודה רבה :)
את לא חייבת . בדרך כלל השכבה הראשונה רק מתחמצנת. אבל אין בעיה הוסיפי לימון את כבר תראי שזה לא עוזר
בא לי לפנק את אמא שלי ולהכין ריבת חבושים.
לא שמתי לב שלא כתוב לקלף וקילפתי…איך זה ישפיע?
הי אליזבט
אין צורך בקילוף החבושים
מספיק לקרצף אותם בלבד
הי, אפשר להוסיף גם תפוחי גרנד? אמא שלי מוסיפה אני חושבת..
הי אורית
את יכולה להוסיף אבל תוסיפי באמצע הבישול לא ישר בהתחלה
כי התפוח מתרכך מהר יותר מהחבוש .
חג שמח ושנה טובה
פסקל
היי הכנתי את זה אבל קלפתי את היהודים ויצא כמו ריבה לא נוזלי ולא סמיך קיבלתי כזה אבל מתוק האם אפשר להוריד את כמות הסוכר ועדיין להגיע לאותו מרקם?
רחל
לא היית צריכה לקלף
ולגבי הסמיכות את היית צריכה להמשיך ולבשל אפילו ללא מכסה עד שתגיע לגוון שאת רוצה וכמובן לסמיכות
דבר נוסף גם עם המתיקות את צריכה לשחק עד שתקבלי בדיוק את הטעם הרצוי לך
אני אוהבת את הריבה כך עם המתיקות הזו
אבל ברור שיש אחרים שמעדיפים פחות ואפילו משלבים סירופ אגבה בריבה
רוצה להכין. אך אין לי מקלות קינמון. אפשר להמיר בכפית קינמון? אם כן מה היחס?
הי אריאלה
ארין בעיה זה רק יכהה מעט את סירופ החבושים תשימי 1/2 כפית
תודה על התשובה המהירה?
שנה טובה :)
הי פסקל , אחלה מתכון . עשיתי פעמיים . בראשונה אמא שלי טעמה (עירק , 1934 ) אמרה שטעים מאוד , אבל הציעה …כדלהלן .ראשית , אין צורך בקינמון . מה שכן , המליצה להשתמש בגרעינים של החבושים , לתוך המרקחת . הם נותנים טעם עמוק לכל הסיפור ואז יוצאת ריבה / קומפוט (תלוי בזמן הבישול ) עם טעם חבושי עמוק . עשיתי . צדקה . שנה טובה וחג שמח .
הי יורם
זו הגרסה הצפון אפריקאית למרקחת החבושים :)
הי שלום למומחייןת
כמה זמן יכולה להשמר הריבה במקרר בצנצנת סגורה כמובן?
חיים עניתי כאן :)
שאלה לבשלניות, כמה זמן יכולה לחיות הריבה הזו במקרר ?
תודה
הי חיים
לפחות ארבעה חודשים במקרר. יש להקפיד שהנוזלים יכסו היטב את החבושים
היי, לא הבנתי מתי שמים את המכסה ומתי מסירים?ולכמה זמן?
תודה ושנה טובה.
הי אמליה
כתבתי לך בהתחלה עם מכסה ולקראת סוף הבישול ללא מכסה מבשלים עד שהנוזל מסמיך והחבושים מקבלים גוון ענברי