מתכון בוכרי קלאסי לכיסוני בצק שמרים ממולאים בבשר בקר מתובל. תמצאו לו גרסאות שונות ומגוונות במטבחים שכנים. יש משפחות המכנים את הכיסונים גושגישדה.

זו הגרסה האהובה עלי, אפשר להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו ואז ליצור את הלחמניות.

החומרים: ל-35-40 יחידות

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כפית מלח

1/2 כפית שמרים ("שימרית")

1/2 1 -1 כוסות מים

למלית:

1 ק"ג בשר בקר שמן, טחון

2 ק"ג בצל, קלוף וקצוץ דק

1/2 פלפל שחור

1 כפית מלח

להברשה: 

1 ביצה טרופה

1/2 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה: 

שמים את הקמח  בקערה ובוזקים עליו את המלח. יוצרים גומה במרכז ושמים בה את השמרים. יוצקים את המים תוך כדי ערבוב ולישה. לשים עד שהבצק אחיד וחלק (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים). מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ויוצרים כדור מכל חלק.

שמים בקערה את הבשר ואת הבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.

מרדדים כדור בצק על משטח מקומח, לעלה דק ככל האפשר. קורצים עיגולים בכוס שקוטרה 10 ס"מ.

שמים במרכז כל עיגול 1/2 כף מהמלית. סוגרים את הכיסונים מקפלים את העיגול כששולי הבצק המרוחקים מעל המלית. מכוונים את השוליים בקיפולים, קטע אחר קטע, כשכל אחד חופף במקצת את קודמו. מתקבל כעין צרור. מכינים כך את שאר הכיסונים.

משמנים תבנית אפייה ומרפדים אותה בנייר אפייה. מסדרים את הכיסונים בתבנית כשהקיפולים כלפי מטה.  אפשר להשאיר כך את הכיסונים ולאפות או שמברישים  את הכיסונים בביצה טרופה ובוזקים מעל מעט גרגרי שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-30 דקות עד שהכיסונים מזהיבים. מגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here