עוגת מוס בשלושה טעמים

עוגת המוס בשלושה טעמים. זו בפרוש עוגה שהיא סימפוניה של טעמים. השילוב הזה של מספר שכבות  יוצרות בסופו של דבר עוגה אחת שלמה ומיוחדת. זה מתחיל בשכבת בסיס של שוקולד, עליו שכבת מוס עשירה המתחברת עם שכבה נוספת של קציפה קצפת, הכול מתחבר יחד, קשור וחבוק יחד לכדי יצירת שלם אחד. וכאשר פורסים את העוגה מתקבלת פרוסה אחת שהיא פצצה של טעמים ועונג שבת אחד גדול.

 

החומרים: לתבנית: קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ, משומנת

לתחתית העוגה:

125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

125 גרם חמאה, חתוכה

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

2 טיפות תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

2 ביצים גדולות

1/4 1 כוסות קמח, מנופה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך, פקאן או אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס

למוס השוקולד:

180 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה, רכה, חתוכה

4 ביצים

5 כפות סוכר

1 כף ברנדי

1 כפית אבקת קקאו, מומסת ב-2 כפות מים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

3 כפות אבקת סוכר

1 שקית סוכר וניל

לעיטור:

1-2 כפיות אבקת קפה נמס או אבקת קקאו, מנופה

 

עוגת מוס שוקולד בשלושה טעמים
עוגת מוס שוקולד בשלושה טעמים

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל או שמים בסיר קטן את השוקולד עם החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום. ממיסים מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים – בן מרי), ובוחשים עד שכל החומרים נמסים והתערובת חלקה.

מסירים מהאש, או מוציאים מהמיקרוגל, ומערבבים היטב. מוסיפים תוך טריפה מהירה את תמצית הווניל, ליקר השוקולד ואת הביצים בזו אחר זו, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים (בפעם או בפעמיים) בהדרגה בתנועות קיפול וטריפה קלה את הקמח, המלח והאגוזים ומבליעים לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 10 -12 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים מצננים.

להכנת המוס – שמים בסיר הנתון מעל סיר עם מים (אמבט מרים –בן מרי ) את השוקולד והחמאה וממיסים.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 7 דקות עד לקבלת תערובת אוורירית (קיצפית) ותפוחה.

מוסיפים את הברנדי, אבקת הקקאו המומסת ןתמצית הווניל ומקפלים, מוסיפים את השוקולד המומס ומבליעים ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים את המוס אל תחתית העוגה האפויה ומשטחים. סוגרים ברדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר 3-4 שעות עד שהמוס מתייצב היטב.

להכנת הציפוי- מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת תוך הוספת הסוכר וסוכר הווניל. מקציפים לקצפה יציבה וחלקה. מורחים את הקצפת מעל המוס ומחזירים אל המקרר עד להגשה.

לפני ההגשה אפשר לעטר במעט אבקת קפה נמס או קקאו.

 

  • טיפסקל

עוגות מוס וקרם (נפלאות) משובחות וטעימות יותר יום לאחר ההכנה. הטעמים והתבלינים נספגים מתמזגים והמרקם מתייצב. ונמהלים יחד.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. הי יקירה, תודה על מתכון נהדר לעוגה מופלאה?
    שאלה לגבי המוס – לא כל כך הבנתי את ההוראה להעביר את המוס לתחתית העוגה האפויה. כמו כן, האם הביצים שבמוס לא עוברות איזשהו בישול או חימום כלשהו?
    אודה להתייחסותך?
    שתהא שנה אזרחית בריאה, טובה ואוהבת יותר!

    • הי בת שבע
      את המוס את יוצקת על השכבה הראשונה של העוגה אחרי שהיא אפויה ומצוננת
      והביצים לא עוברות חימום רק הקצפה הוספת יתר החומרים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here