לא חייבים להכין מנות מסובכות ומורכבות. לפעמים מספיק תוספת של פרוסות תפוחי אדמה מתובלות, בעשבי תיבול ושום מהירת הכנה. תפוחי אדמה שרבים חושבים עליו כמזון מנחם וטעים במיוחד.

החומרים: ל-4 מנות

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

3 שיני שום קלופות ופרוסות

3 עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שטה גרוס

1/2 כוס שמן זית איכותי

נייר אפייה, רדידי אלומיניום

אופן ההכנה:

מסדרים את כל הפרוסות בתבנית בינונית שתכיל היטב את הפרוסות מפזרים מעליהן את השום הכתוש, עשבי התיבול מלח פלפל ושמן ומעסים היטב את הפרוסות עם נותני הטעם.

מכסים בנייר אפייה ומעליו סוגרים היטב ברדידי אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' אופים כשעה ורבע.

מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד להשחמה. מגישים חם.

  • טיפסקל איך בוחרים תפוחי אדמה?

כשקונים תפוח אדמה יש לבדוק שהקליפה חלקה, ללא פגמים, ללא כתמים ירוקים, חתכים ו"עיניים" נקודות שחורות ואו נבטים. תפוח אדמה אמור להיות כבד ומוצק, דבר המעיד על טיבו ואיכותו.

  • טיפסקל כך שומרים נכון את תפוחי האדמה?

שומרים את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לתפוחי האדמה ריקבון. לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק.

  • טיפסקל להכנה לבישול

אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here