

רגע של בית עם קציצות עוף על מצע של ירקות שכולם אוהבים. בטח כבר הבנתם שאני משתדלת תמיד להיות יצירתית, אבל אם אני מכינה מאכלים אתניים, אני מקפידה להיות אותנטית ונאמנה למתכונים המקוריים. לפעמים אני מחפשת דרכים קלות וכל מיני פטנטים שיקלו עלי את העבודה במטבח ומנסה במינימום עבודה ליצור מאכלים עם מקסימום טעם.
כשמפעילים את התנור במטבח ואני רק מתחילה לאפות, הריח הנישא באוויר ממלא את כל בית ועושה את העבודה. עוד לפני שאני מספרת לבני משפחתי מה הכנתי, הם כבר מתייצבים במטבח ומציצים בסקרנות מבעד לדלת התנור השקופה, מנסים לנחש מה הכנתי.
אני משתדלת לבחור במאכלים לא מסובכים להכנה, שמספרים סיפור על בית ומשפחה. והפעם קציצות עוף. לא משנה איזה סוג קציצות אני מכינה, הן תמיד מתחסלות במהירות. הקציצות מאוד ורסטיליות, אפשר להחליף את בשר העוף בבקר או בדגים ולצמחונים אפשר להכינן על בסיס ירקות, קטניות או דגנים. הן נהדרות וטעימות כמו שהן, מיד אחרי הטיגון, אך מצאתי שבכל פעם שאני מכינה להן מצע של ירקות ברוטב, מתקבל סיר עם מאכל שהוא הכי בית ומשפחה, ותמיד נאכל עד תום.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם הפייסבוק ובטיקטק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
קציצות עוף על מצע ירקות
החומרים: (ל-20־25 קציצות)
1 ק"ג בשר עוף טחון
3 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות היטב
2 ביצים
1/2 ראש שום, כתוש
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או קטשופ
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל, לפי הטעם
למצע הירקות והרוטב:
4 כפות שמן זית
1/2 סלסלת עגבניות שרי, חצויות לשניים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
חופן של עלי רוקט או תרד
8 שיני שום, שלמות או חצויות
½1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
1 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 כף רסק עגבניות
2- ½2 כוסות מים


אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים לקציצות בקערה רחבה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה וחלקה. נוטלים מעט מהמלית ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 6-5 ס"מ. מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (גובה השמן במחבת צריך להיות כ-2-3 ס"מ). משטחים קלות את הקציצות ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על מגבות נייר סופג.
יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח שניתן להכניס גם לתנור. מסדרים על תחתית הסיר את חצאי העגבניות, פרוסות הפלפלים, הרוקט/התרד והשום. מפזרים מעל את התבלינים והרסק. מניחים על להבה בינונית ומבשלים מספר דקות. יוצקים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה בסיר מכוסה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מסדרים את הקציצות המטוגנות בסיר כשהן חופפות זו לזו. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות או מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים עד לצמצום וריכוך התבשיל.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: בשרי


טיפסקל לקציצות עוף
אפשר להשתמש בכל סוגי הבשרים: בשר עוף, בקר, הודו או דגים או להשתמש בירק וקיטניuת לקציצות צמחוניות.
אפשר לשנות את סוגי התבלינים ברוטב ולהתאים אותם לטעמים המוכרים והאהובים על ילדיכם.
בישלתם את הקציצות ברוטב? דעו שאפשר להקפיא את התבשיל.
לא רוצים לטגן? אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להתייצבות הקציצות והשחמתן.
הכנה סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק