Jump to recipe

קבלו מתכון הוא להכנת קציצות עוף עם המון ירק, בניחוח לימוני וחריפות עדינה. הפעם החלטתי לא לטגן את הקציצות. צליתי אותן על מחבת פסים והתקבלו קציצות נפלאות אשר נחטפו מהמחבת בעודן חמות.

אם אתם קצרים בזמן אפשר להניח אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לרסס אותן קלות בשמן זית ולאפות באסכלה. אפשר גם לבשלן ברוטב עגבניות, או אז הן הופכות למעדן – רכות, אווריריות וטעימות מאוד.

קציצות עוף וירק
קציצות עוף וירק

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

קציצות עוף וירק

החומרים: (ל-16-20 קציצות)

500 גרם חזה עוף

1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד

5 שיני שום, כתושות

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

10 גבעולי שמיר

1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה היטב

1 כפית הריסה

1 כף מחית לימון כבוש

2-1 כפות שמן זית

1 ביצה

1 כפית כמון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

קציצות עוף וירק
קציצות עוף וירק

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים היטב. מניחים במקרר כחצי שעה.

מחממים היטב מחבת פסים על להבה בינונית, משמנים קלות את המחבת בשמן זית.

נוטלים מעט מעיסת הבשר וצרים קציצה בקוטר 7-8 ס"מ או יותר, לפי בחירתכם. מניחים על מחבת הפסים וצולים משני הצדדים, 2-3 דקות בכל צד, עד לקבלת גוון שחום.

בדרך זו מכינים את כל עיסת העוף המתובלת. מגישים חם.

אפשר להכין רוטב עגבניות אהוב, שאליו מוסיפים את הקציצות הצלויות. מנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה בשכבה אחידה את כל הקציצות.

קציצות עוף וירק

 

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: בשרי

 

הכנה, סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

I love trying out new dishes when I’m preparing weekday meals for my family. I know what each family member likes, and I try to accommodate their tastes when trying out new things. I don’t like to attempt new recipes or techniques for important holiday meals when we have guests, since I never know if the dish will be successful or not. I like trying out new ideas at the beginning of the week. That way, I can see how a specific dish comes out, and I have time to make improvements or changes. By the time the weekend rolls around, I’ve usually mastered the new dish, and am ready to serve it to my family for Shabbat dinner.

Below, you'll find a recipe

that I recently added to my repertoire, and that have passed muster among my immediate family members.

The  recipe is for chicken balls and vegetables, with a touch of lemony and spicy flavor. For this recipe, I fried the chicken balls on a griddle pan. They came out so light and tasty, that they were practically eaten straight off the pan. If you are short on time, you can place the balls on a tray covered with baking paper and sprayed with oil, and grill them in the oven. Alternatively, you can also cook the chicken balls in tomato sauce, after which they come out soft and airy.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here