

בחרתי להציע לכם עוגיות עגולות וקלות להכנה. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד ואז משתמשים בכפות הידיים כדי לעצב אותן לצורת כדור. אין צורך במכשיר או בכלי מיוחד להכנתן, באפייה הן כבר מקבלות את הצורה האופיינית להן. המתכון כאן הוא להכנת עוגייה עם הילה של מלכות, שמגיעה אלינו מהמטבח הטריפוליטאי, עַבַּמְבַּר שמה. זו עוגיה עשירה בשקדים ובחלבון, ולה עשרות טכניקות וגרסאות הכנה, שעוברות מדור לדור במשפחה, וכל משפחה שומרת בקנאות על אופן הכנתה. יש הטוחנים את השקדים דק ויש הטוחנים אותם גס, יש הטוחנים עם הקליפה ואחרים בלעדיה. ויש גם שוני בהכנת המרנג. כל שיטה מקנה לעוגייה מראה אחר.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם, הפייסבוק ובטיקטוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם
עוגיות שקדים/ עַבַּמְבַּר
החומרים: (ל-20-22 עוגיות)
300 גרם + 2 כפות מלאות שקדים מולבנים, טחונים דק
200 גרם אבקת סוכר, מנופה
*****
2 חלבונים מביצים בגודל L
3 כפיות אבקת סוכר
קורט מלח או טיפה של מיץ לימון
3-4 טיפות תמצית שקדים משובחת
1 כפית תמצית וניל (לא הכרחי)
1 כפית קורנפלור או קמח, מנופה
לעיטור:
20-22 שקדים שלמים מולבנים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השקדים ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת אבקתית, ללא גושים.
מניחים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות גדולה, תוך הוספת 3 כפיות הסוכר, המלח או מיץ הלימון, עד שמתקבל קצף יציב. מנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השקדים המוכנה, תמצית השקדים והקורנפלור. בוחשים עד לקבלת עיסת בצק רכה. מצננים ומשהים 15-20 דקות, או עד שהעיסה מתמצקת.
משמנים היטב תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק בידיים רטובות וצרים כדורים בקוטר 4-5 ס"מ. משטחים אותם קלות ומסדרים ברווחים על התבניות המרופדות. אם משתמשים בבצק מיד לאחר הכנתו, אפשר לקחת ממנו בכף ולהניח על התבנית כתלולית עגולה בקוטר 3-2 ס"מ. בזמן האפייה הבצק מתפשט ומקבל צורת עיגול שטוח.
דוחסים למרכז כל עוגייה שקד מולבן. אופים במשך 13-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170-180 מעלות), או עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות וצדן התחתון מתחיל להשחים קלות (בודקים עוגייה אחת). חשוב לא לאפות את העוגיות יתר על המידה כי אז הן מתקשות מדי. מצננים היטב ואז הן ניתנות לקילוף מנייר האפייה. שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: פרווה
טיפסקל
הבצק התקשה מדי אחרי ההשהיה? הניחו אותו על אדים במשך מספר דקות, הוסיפו 2-3 כפות מים ולושו עד לקבלת דרגת הרכות הרצויה.
רגישים לגלוטן? העוגיות הללו נפלאות עבורכם.
לא ניתן להכין את העוגיות עם תחליפי סוכר. אם אתם שומרים על המשקל, אני ממליצה להקטין את כמות הסוכר במתכון.
הכנה,סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם, הפייסבוק ובטיקטוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם
Almond cookies (Abambar)
Many of us get used to preparing a small number of dishes that we’re good at and can make without too much effort. But that can get a little boring, and so I recommend breaking out of your comfort zone and trying something new this week. The perfect place to start is with cookies that are perfect for nibbling along with a steaming cup of herbal tea.
I personally love baking cookies, and there are so many easy and simple recipes to choose from. Below, you will find three of my favorite cookie recipes, which I inherited from my dear late mother Esther and late mother-in-law Gita.
All you have to do for all three recipes is mix all the ingredients together, then roll the dough into balls. You don’t need to use a mixer or any baking tools. The balls take on the shape of cookies during the baking process all on their own.
The recipe, which hails from Tripolitan cuisine, is for abambar almond cookies. This recipe is rich with almonds and protein from the egg whites, and is commonly passed down from one generation to the next, with each family fiercely protecting their secret recipe. You can use finely or coarsely ground almonds, with or without the skins, and each family has their own unique way of preparing the meringue. In short, there are endless versions of abambar cookies.
Level of difficulty: Medium.
Time: 1 hour
Status: Pareve.
TiPascale
If your dough came out too hard, steam them for a few minutes and then add 2-3 tablespoons of water and knead the dough until it has reached the desired degree of softness.
These cookies are perfect for people who are sensitive to gluten.
This recipe cannot be prepared with sugar substitutes. If you are trying to reduce your caloric intake, you can reduce the amount of sugar used in this recipe.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 300 g + 2 heaping tbsp ground almonds
- 200 g powdered sugar, sifted
- 2 egg whites from large eggs
- 3 tsp powdered sugar
- Pinch of salt or a drop of lemon juice
- 3-4 drops of almond essence
- 1 tsp vanilla (optional)
- 1 tsp cornflour or corn starch, sifted
- Topping:
- 20 almonds (or whatever the number of cookies you make)
Instructions
- Mix the ground almonds and powdered sugar in a bowl until there are no lumps.
- Add the egg whites to the bowl of a mixer and whip on high speed. While mixing, gradually add the powdered sugar, salt or lemon juice, until stiff peaks form. Lower the speed and gradually add the almond mixture. Mix well. Let the mixture rest until it solidifies.
- Grease a baking tray and line it with baking paper. With wet hands, form balls with a diameter of 4 or 5 cm and place them on the tray with space between each one. If you don’t have time to let the dough solidify, you can place spoonfuls of mixture with a diameter of 2-3 cm on the baking tray. During the baking process, the cookies will expand and be a bit flatter.
- Place an almond in the middle of each ball. Bake in an oven that has been heated to 170-180° for 13-15 minutes, or until the cookies begin to crack and the bottoms begin to brown (lift up a cookie to check.)
- Be careful not to overbake the cookies, since they will become too hard. Let the cookies cool down before removing them from the baking paper. Store in an airtight container.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק