Jump to recipe

 

בילדותי לא אהבתי את העלים הירוקים שהוכנסו לתבשילי הקדרה או הופיעו בתוך הסלטים ובצבצו במליות שונות שאותן הכינה אמי אסתר ז"ל. לא אהבתי את העלים ה"רגילים" (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום ותימין) וכלל לא הייתי מוכנה לנסות את העלים המיוחדים יותר (כרפס, חרשוף, סלק ירוק). סירבתי גם לעלי גפן ואפילו לעלי הכרוב. פשוט לא הייתי מוכנה לאכול עלים, ולא עזרו הבקשות וההסברים. למדתי לאהוב את עשבי התיבול והבנתי עד כמה חשוב ומשמעותי התפקיד שלהם. פעם אחר פעם הבנתי עד כמה הם משפיעים על המראה, המרקם הניחוח וכמובן הטעם של המנה. וכשהם משולבים בסלטים? אתם לא מבינים איזה שירות נפלא הם עושים.

הפעם בחרתי בסלט מבוסס על קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית, בשילוב בצל סגול ובטעם רימונים.  קל, מהיר ומאוד טעים. כך מתחילים ארוחה קלילה וטעימה.

 

סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית
סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית

החומרים: (ל-6-4 מנות)

2 כוסות קינואה אדומה

1 בטטה גדולה

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול גדול, פרוס לרצועות דקיקות

1/4 כוס בזיליקום, קצוץ

1/4 כוס עירית, קצוצה

1/4 צרור נענע, קצוצה דק

50 גרם צימוקים בהירים

 

סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן שומשום

1 כף מיץ רימונים או סירופ דובדבנים או חומץ בלסמי

מלח ופלפל, לפי הטעם

100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

 

סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית
סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית

 

אופן ההכנה:

מבשלים קינואה ומים בסיר בינוני מכוסה במשך כ-20-15 דקות על להבה בינונית, עד לספיגת הנוזלים. מסירים מהאש ומשהים מכוסה 5 דקות. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות. מניחים על נייר אפייה הנתון בתבנית תנור, מזלפים עליהם את שמן הזית ואופים בתנור שחומם לחום בינוני של 180 מעלות עד לריכוך ושיזוף. מוציאים ומצננים.

מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, מוסיפים את קוביות הבטטה האפויות ואת הבצל הסגול, הבזיליקום, העירית הקצוצה, הנענע והצימוקים. מערבבים, יוצקים את שמן הזית, שמן השומשום, מיץ הרימונים מלח ופלפל (אפשר להחליף את מיץ הרימונים בחומץ בלסמי או בחומץ רגיל). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית המגוררת.

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: שלושים דקות

סוג המנה: חלבי

הכנה, סטילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

salad  based on red quinoa, and includes sweet potato, Bulgarian cheese, red onion and pomegranate sauce.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here