

קבלו מתכון מהמטבח הבלקני, להכנת מאפה עלי פילו וגבינות, הוא קריספי ושחום בחוץ, רך ונימוח מבפנים. מאפה עדין שכל ביס ממנו הוא חגיגה לפה. לרוב מכינים אותו עם עלי תרד או סלק ירוק – מנגולד, הפעם בחרתי לוותר עליהן. ולהכינו רק עם גבינות. מתכון קל ומהיר להכנה שסוחטת המון מחמאות למראה ולטעם.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק ובטיק טוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם.
הכנה, סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין


מאפה גבינות בלקני / בניצה
החומרים (לתבנית עגולה 25X26 או תבנית מרובעת):
1 חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה, מומסת
1/2 כוס חלב
4 ביצים מדיום
1 שמנת מתוקה
250 גרם גבינת פטה, מפוררת
250 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
100 גבינת פרמז'ן, מגוררת
לפיזור:
קצח או שומשום שחור (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצים, השמנת והחלב בקערה ומתבלים במלח. מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת.
משמנים את התבנית בחמאה המומסת. מניחים על תחתית התבנית עלה פילו ונותנים לשולי העלה לגלוש החוצה מהתבנית. מברישים את העלה בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף ומורחים שוב בחמאה המומסת. נוטלים 5-4 עלי בצק ומקמטים כל עלה. מסדרים אותם כך מקומטים על העלים שמרפדים את התבנית.
יוצקים מחצית מבלילת הביצים על העלים המקומטים בתבנית ומפזרים עליהם חצי מכמות הגבינות. מקמטים עוד מספר עלים ומסדרים על התבנית ויוצקים את יתר בלילת הביצים ועליהם יתר הגבינות.
מכסים בעלה פילו, מברישים אותו בחמאה, מקפלים ודוחסים את שאריות הבצק לשולי התבנית. מקמטים ומקווצ'צ'ים את יתר עלי הפילו ומסדרים אותם על פני המאפה בצורה חופשית. מברישים קלות בחמאה מומסת. אם רוצים, מפזרים מעל פני המאפה מעט קצח או שומשום שחור.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מעלות, במשך 35 עד 40 דקות.
דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: חלבית


The recipe is for Banitsa, which is a cheese pie that comes from Balkan cuisine. It’s made with Filo pastry and cheeses, is crispy and brown on the outside, but remains soft and fluffy inside. Each bite of this pie is a taste of heaven. It is often made with spinach or beets greens, but in the recipe below I chose to leave out these ingredients.
האינסטגרם והפייסבוק ובטיק טוק שלי
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 1 package of Filo pastry
- 50 gr. butter, melted
- ½ cup milk
- 4 medium eggs
- 1 container of sweet cream
- 250 feta cheese, crumbled
- 250 gr. kashkaval cheese, grated
- 100 gr. parmesan cheese, grated
- Topping:
- Nigella or black sesame seeds (optional)
Instructions
- Mix the eggs with the cream and milk, then season with salt. In a separate bowl, mix the cheeses together.
- Grease your pan with the melted butter, then place a layer of Filo pastry in the bottom of the pan, letting the dough fall over the edges of the pan. Brush the pastry with melted butter, then place another layer of Filo pastry on top and brush with more butter. Place a total of 4 or 5 layers of Filo pastry, crumpling them a little.
- Pour half of the egg mixture on top of the Filo pastry, then add half of the cheese mixture. Add a few more crumpled layers of Filo pastry, then add the rest of the egg mixture and the cheese mixture.
- Cover with one more Filo pastry sheet, and brush it with butter. Fold the rest of the pastry inside the pan. Crumple the rest of the pastry and place them on top of the pie in whatever design you desire. Brush with more butter. If you want, you can sprinkle nigella or black sesame seeds on top.
- Bake in an oven that has been preheated to 200° for 35-40 minutes.
- Level of difficulty: Easy-Medium.
- Time: 1 hour.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק