מעצבים ככדור, שמינייה, פרח, שבלול ועוד

לכל ארוחה חגיגית אני אוהבת להכין לחם או לחמניות. אני מכינה לחם זיתים, לחם עשבי תיבול או חלה לשבת, בקיצור לחמניות לתשומת לב. לארוחה זוגית לא כדאי לוותר על אפיית לחמניות מתוקות שניחוחן ימלא את הבית וייצור אווירה שמחממת את הלב.

ניתן להכין את הלחמניות בצורות שונות- ספירלה, שבלול, עניבות, צמות קטנות אותן סוגרים לכעך, לחמניות עגולות ועוד.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

לחמניות מתקתקות ומפנקות

החומרים: ל- כ-24 28 יחידות קטנות

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים לחים

1/2 כוס סוכר

1 כף סילאן

1/2 כוס שמן

2 כפות מרגרינה או מחמאה

1 כפית מלח

1 ביצה

1/2 2 -3 כוסות מים פושרים

להברשה:

1 ביצה טרופה

להבזקה

1/2 כוס גרגרי שומשום (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן ,הסילאן, מרגרינה מזולה, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה שעה וחצי).

מחלקים את הבצק ל- 28-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה) מכדרים ומעצבים ללחמנייה עגולה.

מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת ומורחים בביצה טרופה בוזקים מעל גרגרי שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות במשך כ-25 דקות.

אם רוצים אפשר להתפיח אותן קודם לאפייה 15 דקות בלבד.

לחמניות עגולות
אפשר לא לעצב את הלחמניות ולעצב לחמניות עגולות. כך הן נראות בתום האפייה

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

22 תגובות

  1. הוקר טוב פסקל,
    האם ניתן להכין הלחמניות נרצח כוסמין מלא 50% ו50% לבן.
    תודה ושבת שלום,
    שנטל

    • הי שנטל
      אפשר בהחלט, רק הקפידי עם הנוזלים. יכול להיות שתזדקקי לעוד מעט נוזלים מעל מה שמצוין במתכון

    • הי יהודית
      את לא חייבת להתפיח שוב
      אבל אם את רוצה להתפיח אפשר אבל לא יותר 15 דקות

    • הי שושי
      את יכולה לוותר על הביצה הוסיפי שתי כפות שמן במקום
      במקום להבריש בביצה בזקי מעט קמח

  2. אחרי שנים של חרדה מבצק שמרים ואז נצמדתי למתכן שמאוד עבד לי ….
    אתמול נכנסתי לכאן להכין אתה עוגיות בוטנים {בכלל כל המימיונה שלי מבוססת על רוב העוגיות שלך }
    אז אזרתי אומץ והכנתי את הלחמניות הנפלאות האלה יצא בצק גמיש ונעים
    והלחמניות יצאו מדהימות
    תודה יקרה >3

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here