

מתוק התפוח
ארוחה חגיגית אינה מושלמת ללא אקורד סיום מתוק, לא כל שכן ארוחת ערב ראש השנה. כשאומרים ראש השנה אומרים תפוח בדבש. השנה לדאבוני קצת קשה לומר תפוח בדבש ובכול זאת שנה חדשה ומקווים שאתה יגיעו כל החטופים, המפונים יחזרו סוף סוף לביתם והמלחמה תסתיים ותביא קצת מזור לכולנו.
"שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה", מברכים בארוחת החג ורומזים שבעוד הדבש מסמל את המתיקות, התפוח מסמל את הטוב. ישנן גרסאות רבות שמבהירות מדוע אנחנו טובלים דווקא תפוח בדבש ולא פרי אחר. השנה בחרתי להתרכז בדבש ובתפוח. בעיקר משום שעברה ועדין עוברת עלינו שנה קשה, המלחמה הפכה את עולמנו. שום דבר אינו כמו שאנו רגילים, גם הערכות לחגים הפכה להיות כבדה, לא ברורה ובעיקר מעיקה. והאמת למי יש חשק לחגוג?!. ובכול זאת חג, החלטתי לשמור על צניעות ועל סמלי החג. השנה ננסה להמתיק את השנה החדשה בדבש ובתפוח. אולי כך נצליח ליצור לכולנו שנה חדשה מוצלחת, ומתוקה יותר מקודמתה ובעיקר שקטה.
המתכון כאן הוא בהשראת ערוץ בישול רוסי. אחרי שצפיתי בערוץ וכידוע איני דוברת רוסית. ערכתי למתכון מספר שינויים שיתאימו לחיך הישראלי. וכך אחרי ניסיונות במטבחי הוא מובא כאן. זהו טארט תפוחים מבצק עלים. לשם הכנתו השתמשתי בבצק עלים מוכן, תפוחים וקרם שמנת מתוקה שוקולד אשר נכנסים לאפייה, על כל הטוב הזה פיזרתי אגוזי מלך ליופי וטעם.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם שלי תוכלי למצוא אותי גם הטיק טוק אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם :)


החומרים (לבסיס בצק בקוטר כ-32 ס"מ):
2 תפוחים ירוקים ( מסוג גרני סמית ) קלופים , מגולענים וחתוכים לפרוסות עבות
14 כפית קינמון
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1כף מיץ לימון טרי
2 כפות מים
1/2 גביע שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל) או קצפת צמחית לפרווה
1 כף גדושה של אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות חלב/ חלב שקדים
1 כף ממרח שוקולד אגוזים
500 גרם בצק עלים מוכן עם חמאה או פרווה
1 חבילה של בישקוטים (לשונות חתול )
1/2 כוס חלב או חלב שקדים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר


אופן ההכנה:
שמים את פרוסות התפוחים בקלחת בינונית מפזרים סביב את הסוכר, סוכר הווניל, מיץ לימון ומים. מערבבים בעדינות ומבשלים על להבה בינונית בסיר מכוסה עד לריכוך התפוחים . מסננים מהנוזלים ושומרים במקרר לצינון מוחלט של התפוחים.
בקערת מערבל חשמלי שמים את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, והחלב ומערבלים במהירות גבוהה מספר דקות לקבלת קרם אחיד וחלק. מבלעים בקרם את ממרח השוקולד ומעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק.
מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים את הבצק על נייר האפייה לעלה בעובי חצי ס"מ. נוטלים מכסה סיר בקוטר של 30-32 ס"מ מניחים על הבצק ובעזרת סכין או סכין משוננת חותכים לפי קוטר המכסה. מסירים את הבצק שנותר ושומרים במקרר. נוטלים קערית בקוטר 14-12 ס"מ מניחים במרכז הבצק.
חותכים כסנטימטר וחצי מגודל הבישקוטים. (יש להניח את הבישקוט מהקצה החתוך אל הקערית במרכז הבצק החוצה). על לשונות החתול להגיע מהקערית אל קצה הבצק. בדרך זו חותכים את הבישקוטים ומסדרים סביב הקערית.
מסירים את הקערית וחותכים את מרכז הבצק לשמונה משולשים מחוברים. מסדרים על הבישקוטים את פלחי התפוחים כשהם חופפים אחד לשני. מזלפים על התפוחים בצורה ספירלית את קרם השוקולד.
מכווצים את הבצק בצד המשונן סביב הבישקוטים כך מעצבים לטארט צורה משוננת. מרימים את קודקודי משולשי הבצק ממרכז הטארט ומחברים אותו אל הקצה המשונן מעל לתפוחים והקרם ומהדקים היטב. כך מעצבים את יתר משולשי הבצק.
יוצרים משארית הבצק ששמרנו במקרר רצועות דקיקות ומגלגלים לשבלולים קטנים אותם מהדקים סביב הבצק ליופי. מעבירים את הטארט עם נייר האפייה אל תבנית תנור שטוחה. מברישים את הבצק בחלב / חלב שקדים ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות צ' במשך 25 דקות עד 30 דקות. מוציאים מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
דרגת קושי: בינוני -קשה
זמן הכנה: כשעה וחצי- שעתיים
סוג המנה: חלבי או פרווה
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק