

לחלה יש מקום של כבוד, היא תמיד בולטת משאר המאכלים הנהדרים המוגשים בערב שבת, מונחת במרכז השולחן ומוגבהת קלות. לכבוד שבת והחג בחרתי במתכון נהדר לחלה מתוקה.
החלה עשויה מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, ולהוסיף לשם כך כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום.
הפעם בחרתי להציע לכם לעצב את החלה בצורה קצת שונה, לא מסובכת למרות ההכנה משש רצועות בצק והיא יוצרת המון רושם.
כך תכינו חלה מוצלחת:
הקפידו על לישה נכונה וארוכה.
התפיחו היטב את הבצק.
הכניסו לתנור טרם האפייה כלי עם מים חמים, כדי שייווצרו אדים.
אפשר לאפות את החלות בתבניות מיוחדות לקבל עיצובים מעניינים.
אפשר להמתיק כל חלה לפי הטעם בסילאן, סוכר חום או דבש.
כדי לקבל חלה שאינה מתוקה הקטינו בחצי את כמות הסוכר והגדילו את כמות המלח. הוסיפו תבלינים לפי הטעם.
העשירו את החלות בצימוקים ובאגוזים (אם כי מניסיוני ילדים בדרך כלל מנקרים בחלות כדי להסיר אותם).


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
חלה מתוקה משש רצועות
החומרים (ל-2 חלות בינוניות או 1 גדולה):
1 ק"ג קמח, מנופה
1/2 כוס שמן זית
1 ביצה
1 כפית מלח
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2–½2 כוסות מים


להברשה:
1 ביצה, טרופה
לליפוף:
1 כוס גרגרי שומשום בהיר וכהה
אופן ההכנה:
מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את שמן הזית, הביצה והמלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.
מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה שווה באורכה ובעוביה. נוטלים שתי רצועות בצק טובלים אותן במים ומגלגלים בשומשום.
עובדים עם ידיים נקיות – נוטלים רצועה אחת מניחים על משטח עבודה. מניחים לצידה רצועה אחת מלופפת בשומשום ומוסיפים לצידה רצועה נוספת. מקבלים שלוש רצועות, כאשר הרצועה האמצעית היא של השומשום. באותה השיטה מסדרים את יתר הרצועות. מהדקים את הקצה האחד. כעת יש לנו שתי רצועות רחבות, המחוברות עם שלוש רצועות בצק. מחברים בצד אחד את שני הגלילות וכורכים אותן זו בזו כמו צמה אך של שתיים. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ-20 דקות להתפחה.
מברישים בביצה את רצועות הבצק ללא השומשום אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.


דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעתיים, כולל זמני התפחה
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Challah has a place of honor, it always stands out from the other great foods served on Shabbat evening, placed in the center of the table and slightly elevated. In honor of Shabbat and the holiday, I chose a great recipe for sweet challah. The challah is made of white flour, but you can replace it with whole wheat flour, and add almost another glass of water for that. The sugar can also be replaced with brown sugar. This time I chose to suggest that you design the challah in a slightly different, not complicated way that creates a big impression.
This is how you make a successful challah:
Make sure to knead properly and for a long time.
Knead the dough well.
Before baking, put a vessel with hot water in the oven, so that steam is created.
You can bake the challah in special molds to get interesting designs.
Any challah can be sweetened according to taste with silan, brown sugar or honey.
To get challah that is not sweet, halve the amount of sugar and increase the amount of salt. Add spices to taste.
Enrich the challah with raisins and nuts (although in my experience children usually peck at the challah to remove them).
Ingredients
- 1 kilogram flour, sifted
- 1/2 cup olive oil
- 1 egg
- 1 teaspoon salt
- 50 grams fresh yeast or 2 tablespoons dry yeast
- 4 tablespoons sugar
- 2-2.5 cups water
- For brushing:
- 1 egg, beaten
- For coating:
- 1 cup bright and dark sesame seeds
Instructions
- Place flour in a mixing bowl. Make a well in the center and pour the olive oil, egg and salt into it. Sprinkle yeast and sugar around.
- Mix with a kneading hook at medium speed and gradually add water, while increasing the speed. Stop when you get a soft and flexible dough that detaches from the sides of the bowl.
- Transfer the dough to a lightly oiled bowl, cover with plastic wrap and leave to rise in a warm place for about an hour and a half or until doubled in size.
- Work the dough a little to remove the air and divide the dough into six equal parts. Roll each part into a strip of equal length and thickness. Take two strips of dough, dip them in water and roll in sesame.
- Work with clean hands - take one strip and place it on a work surface. Place one strip wrapped in sesame next to it and add another strip next to it. You get three strips, with the middle strip being the sesame one. Arrange the other strips in the same way. Fasten one end. Now we have two wide strips, connected with three strips of dough. Connect the two strips on one side and tie them together like a braid but of two. Place in a greased baking pan and leave for about 20 minutes to rise.
- Brush the strips of dough without the sesame with egg and bake in an oven preheated to 180 degrees for 25-30 minutes, until nicely browned. Take out and cool on a wire rack.
- Difficulty level: Medium
- Time: About two hours (including rising)
- Status: Pareve (Non-dairy)
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק







































