

ט"ו בשבט בפתח, ואנו פוגשים את הפירות המיובשים בכל מקום: עטופים וארוזים או בערימות גדולות בשווקים. חלק מהפירות המיובשים עברו תהליך ייבוש עם חיזוק של סוכר, ורובם עברו תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית, המגינה על הפירות מפני קלקול, ת את צבעם הטבעי ומקנה להם את הגוון הזוהר והבוהק האופייני להם.
הגופרית הזו, אגב, היא הסיבה לכך שמאוד חשוב לשטוף ולנגב היטב את הפירות המיובשים לפני אכילתם.
הפעם בחרתי להציע לכם מתכון לחטיף שוקולד עשיר באגוזים ובפירות מיובשים, קל להכנה וכל כך טעים. המתכון אינו כולל בישול או אפייה – פשוט ממיסים ומערבבים הכל יחד.
השילוב בין שוקולד מריר מומס, הפירות המיובשים, האגוזים וטחינה גולמית הניב חטיף מפתיע וטעים מאוד.
טיפסקל -אפשר לגוון בסוגי הפירות המיובשים ובסוגי האגוזים לפי טעמכם. אפשר לגוון בטעמים על ידי הוספה של מלח גס ולא דק, כמו גם פלפל אדום או שחור גרוסים. השילוב בין המתיקות לחריפות יוצר עניין וטעם אחר ומיוחד.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


חטיף שוקולד אגוזים ופירות מיובשים
החומרים (לתבנית בינונית 20/20 ס"מ או 22+32 ס"מ)
1/2 כוס פיסטוק
1/2 שיבולת שועל
250 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס טחינה גולמית ( או חמאת בוטנים טבעית – 240 גרם)
1/4 כוס חמוציות או צימוקים בהירים
1/2 כוס גרעני דלעת
1/4 כוס גרעיני חיטה
1/4 כפית מלח
נייר אפייה


אופן ההכנה:
מניחים את הפיסטוק ושיבולת השועל בתבנית אפייה וקולים אותם מספר דקות בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות. פעולת הקלייה אינה הכרחית: הכנתי את החטיף בשתי הצורות עם קלייה ובלי קלייה שתי השיטות טובות זה ממש תלוי בטעמכם . אני אוהבת לקלוי את השיבולת והפיסטוקים לדעתי זה נותן מרקם פציח יותר לחטיף. אבל שוב זה לגמרי לא חובה. בתום הקלייה מניחים בקערה .
שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערת זכוכית, שאותה מכניסים למיקרוגל . ממיסים את השוקולד בשתיים שלושה פולסים עד להמסה חלקה. מוסיפים את הטחינה הגולמית או חמאת הבוטנים ומערבבים לקבלת מסה חלקה. יוצקים את המסה לקערה עם הפיסטוקים ושיבולת השועל. מוסיפים את החמוציות או צימוקים, גרעיני הדלעת, גרעיני החיטה והמלח. מערבבים היטב כך שהשוקולד והטחינה יצפו בשכבה אחידה את כל האגוזים והפירות המיובשים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים את עיסת השוקולד עם האגוזים והפירות אל התבנית. משטחים לעובי של חצי -1 ס"מ. מכניסים למקרר לצינון והתייצבות של שעה שעה וחצי. מוציאים ושוברים לחתיכות בפריסטיל. מגישים לצד משקה חם.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין


הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק