Jump to recipe

ארוחת צהרים קלילה ומאוד אהובה על ילדים ובוגרים כאחד. קוביות עוף בטמפורה – טמפורה היא בלילת בצק שמגיעה אלינו מהמטבח היפני, והסיני  וגם במטבח ההודי מוכר כפאקורה. בלילה העוטפת  ירקות, פירות עוף ועוד.

קוביות חזה עוף נכנסות לבלילת הטמפורה ומשם נכנסים לטיגון בשמן עמוק. להשלמת הטעמים עוטפים אותן ברוטב צלי מתוק ההופך את קוביות חזה העוף לביס מושלם של קראנצ’יות וקריספיות עם גלימה מטוגנת וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש וכאשר ממשיכים לבשל ברוטב צילי  מתקבלת מנה טעימה מהמטבח האסיאתי לארוחת הצהריים.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי

החומרים (לכ- 6 מנות):

לבלילת הטמפורה:

1 כוס קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

½ כוס קורנפלור

1 ביצה L

1 כוס סודה קרה (המשקה)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

**

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

שמן לטיגון

 

קוביות חזה עוף בטמפורה
קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי

 

לרוטב פיקנטי צ'ילי חרף/ מתוק:

1  כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף

3 -4 כפות רוטב סויה

4-3 כפות חומץ

1 כפית סוכר חום

1 פלפל ירוק חריף קץ דק מאד –  לא הכרחי -רק לאוהבי החריפות

1 כף דבש

1/4 כפית גינג'ר

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

קוביות חזה עוף בטמפורה
קוביות חזה עוף בטמפורה

 

להגשה ועיטור:

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

2-1 כפות גרגרי שומשום

 

קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי
קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה בינונית את החומרים לבלילת הטמפורה בסדר שהם מופיעים. מערבבים וטורפים בעזרת מטרפה, לקבלת בלילה סמיכה, אחידה וחלקה.

במידה ומרקם הבלילה סמיך מדי ספים מעט סודה. במידה והבלילה דלילה מדי, מוסיפים  עוד קמח. ערבבים לקבלת מרקם רצוי.

מוסיפים לקערה את קוביות חזה העוף, ומערבבים  היטב על בלילת הטמפורה לצפות היטב את קוביות העוף. במקביל מחממים  על להבה בינונית  השמן בסיר עמוק.

מוסיפים את קוביות חזה העוף העטופים בטמפורה לשמן (אין להניח אותן צפוף מידי). שימו לב קוביות העוף ישקעו לתחתית הסיר, אך לאחר מספר שניות בשמן החם הן יצופו כלפי מעלה. קוביות שהתחברו ניתן להפריד ביניהן בקלילות בעזרת סכין ומזלג. מטגנים את הנתחים עד להזהבה. מוציאים על מגבות נייר סופג. בדרך זו ממשיכים  לטגן את היתר.

 

קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי
קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי

 

לתוך מחבת רחבה ועמוקה שמים את כל חומרי הרוטב. ומערבבים היטב.  מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך בחישה,  מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ללא מכסה כחמש דקות.

מוסיפים אל המחבת עם הרוטב את  קובית העוף המטוגנות. מערבבים  היטב כך שהרוטב יצפה היטב את קוביות העוף עם הטמפורה. מבשלים יחד עוד חמש דקות ומגישים חם. מעטרים בבצל הקצוץ וגרגרי שומשום.

 

קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי
קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי

 

דרגת קושי: קל -בינוני

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: בשרי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין

Thוs  recipe is for chicken tempura in spicy sauce. Tempura is a batter commonly used in Japanese, Chinese and Indian cuisine, in which it’s called pakura batter. The batter coats pieces of vegetables, fruit or chicken, which are then fried. In this recipe, chicken pieces are dipped into the tempura batter, and then deep fried in oil. Next, the chicken pieces are transferred to a sweet and spicy chili sauce. The combination of the crunchiness of the tempura coating and the incredible sauce makes this dish absolutely irresistible.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי אור
      זה פשוט יש להוסיף פלפלת מתוקה או חריפה אל הרוטב או הבלילה ולחזק את הגוון הרצוי

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here