

מתכון להכנת כיכר שמרים המוכרת אצלנו בשם עוגת "תלוש אותי". אלו ריבועי בצק מתובלים, המונחים בזה אחר זה בתבנית מאורכת. אפילו לא צריך סכין כדי לפרוס אותה, אפשר פשוט לתלוש את הריבועים.
בין עלעלי הבצק אני בוזקת בדרך כלל סוכר, קינמון וגם שוקולד, אבל לכבוד שבועות הפכתי אותה לכיכר מלוחה ובין רצועות בצק השמרים מככבים ממרח פסטו וגבינות.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק ובטיק טוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם.


דפדי שמרים גבינה ופסטו נתלשים
החומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או תבנית גדולה):
1/2 ק"ג קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים מיובשים
1/2 כוס סוכר לבן או סוכר דמררה
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
2 ביצים
100 גרם חמאה, או מחמאה מרוככת
1-1/2 1 כוסות חלב, פושר או מים
1 כפית מלח
למלית:
1 צנצנת של ממרח פסטו קנוי או תוצרת בית
1 כוס גבינות מגוררות (פיקורינו, מוצרלה או אחר)
1/2 כוס פיסטוקים, קלויים וגרוסים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים והסוכר. מערבלים כדקה או שתיים בוָו הלישה. מוסיפים תוך ערבול איטי את קליפת הלימון, הביצים והחמאה. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את החלב או המים והמלח. מערבלים יחד עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לילה או לפחות 12 שעות.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של חצי ס"מ. מורחים שכבה של ממרח פסטו, מפזרים גבינות ופיסטוקים וחותכים את הבצק ל-10-8 רצועות, ברוחב 8-6 ס"מ כל אחת. עורמים כ-5-4 רצועות אחת על השנייה בזהירות. כך מכינים את הרצועות שנותרו.
מקבלים שתי רצועות של שכבות בצק, אותן חותכים לריבועים. מסדרים את הריבועים לאורכם בתבנית כיכר משומנת צמודים, כך שהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כשעה. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35-40 דקות, עד שפני העוגה שחומים או עד שקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: 50-40 דקות, לא כולל זמני התפחה
סוג המנה: חלבי
הכנה, סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין
האינסטגרם והפייסבוק ובטיק טוק שלי
Now that we are just days away from Shavuot, I’ve decided to bring you my favorite dairy recipes.
The first one is for a cheese and pesto pastry that my family has nicknamed “pull-apart pastry”. It’s made of lots of squares of Filo pastry that are lined up one next to another horizontally in the pan in such a way that you don’t even need a knife to separate them. You can just pull one of the squares and it separates easily from the rest of the squares.
Sometimes I like to sprinkle a bit of sugar, cinnamon or even chocolate between the sections, but in honor of the Shavuot Holiday, the recipe I’ve included below is a savory version made with pesto and cheese.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- ½ kg. flour, sifted
- 25 gr. fresh yeast or 1 Tbsp. dry yeast
- ½ cup white or demerara sugar
- 1 tsp. lemon zest
- 2 eggs
- 100 gr. butter or margarine, melted
- 1 – 1 ½ cups milk, at room temperature, or water
- 1 tsp. salt
- Filling:
- 1 jar of pesto, store-bought or fresh
- 1 cup cheese, grated (pecorino, mozzarella or other cheese)
- ½ cup pistachios, roasted and ground
Instructions
- To prepare the dough, add the flour, yeast and sugar to the bowl of an electric mixer fitted with a dough hook. Mix for a minute or two, then while mixing, gradually add the lemon zest, eggs and butter. Gradually and alternately add the milk or water and the salt. Mix well. Cover the bowl with plastic wrap and place in the fridge overnight or at least 12 hours.
- Flour your work surface, then roll out the dough into a large rectangle that is ½ cm thick. Spread a layer of pesto on the dough, then sprinkle the cheese and pistachios on top. Cut the dough into 8 or 10 strips that are 6-8cm thick. Carefully place 4 or 5 of the strips on top of each other. Do the same with the rest of the strips.
- Cut the strips into squares, then arrange them in a loaf pan that has been greased, so that each one is touching the one next to it, with the cut side facing up. Cover and let the dough rise another hour.
- Brush with beaten egg and bake in an oven that has been preheated to 180° for 35-40 minutes until it turns golden brown and a toothpick inserted in the center comes out dry and clean.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 40-50 minutes, not including time to let the dough rise.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק