אחת העוגות המיוחדות והמפתיעות שהכנתי. ההפתעה היא במרקם, בשכבות, ביופייה ובטעמה. היא משלבת בתוכה טעמים ומרקמים שונים, ובכל נגיסה יש תחושה של הפתעה. אפשר להכינה בתבנית מלבנית או מאורכת.

עוגת קרם וניל, שוקולד ואגוזים

החומרים: לתבנית מלבנית 27×25 ס"מ, משומנת

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה, מנופה

200 גרם חמאה

4 חלמונים גדולים

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון

1 שקית סוכר וניל

1 כפית רום

לקרם וניל:

4 חלבונים

4 כפות סוכר

1 קופסת אינסטנט פודינג וניל

3 טיפות תמצית וניל משובחת

לציפוי הבצק:

1 כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)

1/2 כוס שוקולד, מגורר

1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור:

50 גרם שוקולד מריר, מגורר

אופן ההכנה:

להכנת הבצק- מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. נוטלים חופן מהבצק ויוצרים כדור בקוטר 10 – 12 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.

מרפדים את תחתית התבנית בבצק שנותר ומחוררים אותו קלות במזלג. מורחים את הריבה, מפזרים מעליה את פתיתי השוקולד המגורר ומפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים.

להכנת קרם הווניל- שמים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף יציב וחלק. מבליעים את פודינג הווניל ותמצית הווניל אל תוך הקצף.

יוצקים את הקרם על תחתית הבצק בתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. גוררים במגררת גסה את הבצק שאוחסן במקרר אל קערה, מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים. מפזרים על קרם הווניל בשכבה אחידה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד להשחמה ומצננים.

 

  • טיפסקל

אל תסמכו רק על התנור!

בתנורים שונים זמן האפייה משתנה. לכן אין לסמוך על הזמן המצוין במתכון באופן עיוור,

וכדאי לעקוב אחר אפיית העוגה ולבדוק את העוגה עם קיסם. אפו עם רגש.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

27 תגובות

    • נראה מעולה ורבט עמים וגוונים.
      האם אין צורך באפיה מוקדמת (עיוורת) של הבצק כפי שעושים בקישים?

      בתמונה העוגה נראית אפיה בתבנית אנגלית ארוכה ישרת דפנות. נראה לי שעדיף כי אז השכבות יותר גבוהות ומרשימות. מה עדיף?
      תודה
      מה מידות .

      • הי דניאלה
        לשאלה הראשונה אין צורך
        לגבי התבנית אני אפייתי במאורכת לא בדיור אינגליש קייק
        אם יש לך תבנית כזו בבקשה
        אך האמת כם בתנית עגולה או ריבועית היא יוצאת נפלא
        זו לא הצורה זה הטעם . שבת שלום

    • אפשר לנסות , האמת אני לא ניסתי בכל מקרה איני חושבת שיש בעייה
      אולי המרקם יתקבל קצת פחות עוגתי. בכל מקרה שימי לב כל 100 גרם חמאה /מרגרינה = 85 שמן
      בהצלחה

    • הי מירי
      פשוט מאוד, גוררים במגררת גסה את הבצק שאוחסן במקרר אל קערה, מוסיפים אל הקערה את השוקולד המגורר ומערבבים. ואת כל זה מפזרים על קרם הווניל בשכבה אחידה.

  1. שלום רב
    אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית אינגליש סטנדרטית.
    אם אפשר-אשמח לקבל כמויות שיתאימו לתבנית כזו.
    תודה

    • הי ענת
      את חייבת לבדוק את זה
      אני לא ניסתי להכין עם קוקוס ואיני יודעת אם לאת תקבלי שיכבה דחוסה מידי
      לדעתי את צריכה להכין פעם אחת את הגרסה כמו שהיא . ללמוד איך היא אמורה להתקבל מבחינת מרקם, נראות, טעם.
      ואז את יכולה לשנות ולדעת עד כמה זה טוב או לא מתאים
      פסקל

  2. כשאני מורחת את הקרם- האגוזים והשוקולד המגורד נתפסים בו ונהיה שם בלאגן….
    איך משטחים את הקרם בצורה מסודרת ונקיה?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here