עוגה נפלאה ועשירה מאוד. אני נוהגת להכינה רק לאירוע חגיגי במיוחד, למשל כשהשבת מתמזגת עם החג או לכבוד יום הולדת.

היא קלה להכנה,עשירה בקלוריות (אבל מזה) מפנקת ומנחמת מאין כמותה.אפשר להשתמש לתחתית העוגה גם בבסקויטים כשרים לפסח או טורט מקמח מצה.

החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

לתחתית העוגה:

1/2 1 כוסות אגוזים (אגוזי מלך, לוז, שקדים ), קלויים

3 כפות אבקת קקאו, מנופה

1/4 כוס סוכר חום

2 כפות דבש או סילאן

80 גרם חמאה, מומסת

1 כפית ברנדי

למוס שוקולד:

450 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

4 כפות גדושות אבקת קקאו, מנופה

4 כפות מים או ליקר שוקולד

1/2 כוס קפה (המוכן מחצי כפית אבקת קפה נמס ומים)

3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( 750 מ"ל)

3 כפות סוכר

2 כפות ליקר תפוזים

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

לעיטור:

אבקת קקאו, מנופה

אגוזי לוז שלמים

תלתלי שוקולד או עיטור אחר

 

עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג
עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג

אופן ההכנה:

להכנת תחתית העוגה – מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומעבדים מספר דקות לתערובת אחידה. מרפדים את תחתית התבנית בתערובת ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר 35 דקות.

להכנת המוס- שמים בסיר הנתון מעל סיר עם מים (אמבט מרים – בן מרי ) את השוקולד, אבקת הקקאו, המים או הליקר, נס קפה, מערבבים על אש קטנה וממיסים היטב. מעבירים לקערה רחבה .

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים שליש מן הקצפת אל השוקולד, מוסיפים ומקפלים את הקצפת הנותרת, ליקר התפוזים וקליפת התפוז. מקפלים לקבלת לתערובת אחידה

יוצקים את התערובת על התחתית המרופדת באגוזים ומשטחים. סוגרים היטב את התבנית ביריעת ניילון ניצמד ועליו רדידי אלומיניום ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו, אגוזי לוז ותלתלי שוקולד.

 

  • טיפסקל

כיצד משחררים בקלות תבניות עם עוגות מוס?

יש לטבול את הסכין במים חמים ולנגבה. מעבירים את הסכין החמה סביב שולי התבנית.

משחררים מן הקפיץ. את כל עוגות המוס יש לפרוס עם סכין חמה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here