עוגה נפלאה ועשירה מאוד. אני נוהגת להכינה רק לאירוע חגיגי במיוחד, למשל כשהשבת מתמזגת עם החג או לכבוד יום הולדת.

היא קלה להכנה,עשירה בקלוריות (אבל מזה) מפנקת ומנחמת מאין כמותה.אפשר להשתמש לתחתית העוגה גם בבסקויטים כשרים לפסח או טורט מקמח מצה.

החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

לתחתית העוגה:

1/2 1 כוסות אגוזים (אגוזי מלך, לוז, שקדים ), קלויים

3 כפות אבקת קקאו, מנופה

1/4 כוס סוכר חום

2 כפות דבש או סילאן

80 גרם חמאה, מומסת

1 כפית ברנדי

למוס שוקולד:

450 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

4 כפות גדושות אבקת קקאו, מנופה

4 כפות מים או ליקר שוקולד

1/2 כוס קפה (המוכן מחצי כפית אבקת קפה נמס ומים)

3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( 750 מ"ל)

3 כפות סוכר

2 כפות ליקר תפוזים

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

לעיטור:

אבקת קקאו, מנופה

אגוזי לוז שלמים

תלתלי שוקולד או עיטור אחר

 

עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג
עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג

אופן ההכנה:

להכנת תחתית העוגה – מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומעבדים מספר דקות לתערובת אחידה. מרפדים את תחתית התבנית בתערובת ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר 35 דקות.

להכנת המוס- שמים בסיר הנתון מעל סיר עם מים (אמבט מרים – בן מרי ) את השוקולד, אבקת הקקאו, המים או הליקר, נס קפה, מערבבים על אש קטנה וממיסים היטב. מעבירים לקערה רחבה .

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים שליש מן הקצפת אל השוקולד, מוסיפים ומקפלים את הקצפת הנותרת, ליקר התפוזים וקליפת התפוז. מקפלים לקבלת לתערובת אחידה

יוצקים את התערובת על התחתית המרופדת באגוזים ומשטחים. סוגרים היטב את התבנית ביריעת ניילון ניצמד ועליו רדידי אלומיניום ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו, אגוזי לוז ותלתלי שוקולד.

 

  • טיפסקל

כיצד משחררים בקלות תבניות עם עוגות מוס?

יש לטבול את הסכין במים חמים ולנגבה. מעבירים את הסכין החמה סביב שולי התבנית.

משחררים מן הקפיץ. את כל עוגות המוס יש לפרוס עם סכין חמה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. שלום רב
    אם אני רוצה להכין את התחתית מפצפוצי אורז לתבנית 24

    מפיצפוצי אורז  בתבנית קוטר 24.

    מעולם לא הכנתי עם פיצפוצי אורז אלא רק פתי בר, אז אם ניתן בבקשה לקבל כמויות ומרכיבים כולל הוראות הכנה מפורטות

    קלתית פיצפוצי אורז:
    מה הגרם שצריך ואיזה חומרים נוספים?
    האם להמיס רק שוקולד חלב יחד עם נוטלה ? או להוסיף גם חמאה ולהמיס אותה עם השוקולד ורק אחר כך להוסיף את הממרח?

    לגבי חמאה
    חלק מתכונים משתמשים וחלק לא בחמאה בפיצפוצי אורז (שיותר נוטים להירטב ),האם עדיף ורצוי להוסיף אותה או שרק במקרה שלא שמים את הממרח נוטלה אז זה מחליף את זה ?

    לגבי שוקולד:
    ממיסים לבד או עם כפות חלב/שמנת ? והשוקולד שהוא מומס ככה זה לא מספיק לבדו להדביק את הפיצפוצים ?

    אני מציינת שאני לא משתמשת במחיות למיניהן או חמאת בוטנים ומעדיפה ממרח נוטלה/ השחר ועדיף תמיד שוקולד חלב מאשר מריר אלא אם כן מנסיונך צריך את המריר שייתן יותר יציבות

    2 דברים חשובים נוספים: בפתי בר פחות קריטי אך בפיצפוצי אורז לחכות שכל השוקולד והשאר יתקרר לטמפרטורת החדר לפני ששופכים על הפיצפוצים ?

    בפיצפוצי אורז כשיש מעל קצפות ומוסים צריך שיהיה קל לחתוך ותהיה שיכבה אחידה ולא מתפוררת אבל גם מאוד קריספית ולא עיסתית מידי

    • הי נטע
      1. בדרך כלל משתמשים בכ 4 כוסות פיצפוצי אורז לתבנית 26 . זה גם תלוי בעובי של התחתית שאת רוצה.
      2. את יכולה להמיס כל שוקולד גם מריר ואת צרכה מעט חמאה כדי לאחד הכול .
      3. מתחילה בהמסת השוקולד ומוסיפה חמאה.
      4. בחרי כל שוקולד אני מעדיפה לעבוד עם מרירי
      5. יש לקרר לטמפ החדר או פושר
      6. את צריכה לשמור על יחסי הקרם על מנת שלא ירטיב מידי אותם ולשמור להתייצבות במקרר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here