על השיש במטבח שבביתי מונחות מספר צנצנות זכוכית שקופות ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן על מנת להבטיח את טעמו המושלם של כל משקה חם.

באחד הימים הופתעתי מאכזבתו של אחד מילדי חברתי, שביקש להבין למה בביתי תמיד העוגיות מוזרות, מורכבות, ממולאות ואחרות.

למה אני לא מכינה סתם עוגיות פשוטות כמו עוגיות שוקולד צ'יפס? הוא שאל בעיניים מתחננות והוסיף: " הן כל כך טעימות, ואפשר לטבול אותן במשקה של שוקו חם".

הערה הזו הפתיעה אותי וכשהרהרתי בדברים, הבנתי שהצעיר צודק. באחת חזרתי למתכון פשוט ובסיסי, מיד הנחתי על השיש מספר מצרכים ובין שיחה וצחקוקים בחשתי מספר חומרים בקערה.




לא עברה חצי שעה והמטבח היה אפוף בריח אפייה של עוגיות פריכות ומנוקדות בכמות נדיבה של נטיפי שוקולד.

עוגיות אהובות על קטנים ובוגרים כאחד. העוגיות לא מסובכות להכנה, וכיף להכין אותן עם הילדים הצעירים , והבוגרים בימים אלו – כשהיום התקצר ומחשיך מוקדם.

אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית " היות ומספיק להוסיף מרכיב אחד או להחליף מרכיב והן משנות את גוונן, מרקמן, צורתן וטעמן. הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים.

אפשר למשל לשלב נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות . אפשר להחליף חצי כמות הקמח באבקת קקאו, גרגרי שומשום קוקוס ועוד כיד הדמיון.

במתכון זה הבצק הוכן באמצעות מערבל חשמלי, אך אפשר להכינו גם בעזרת מטרפה ידנית.

נגיסה של שוקולד
נגיסה של שוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס

החומרים: לכ – 45-50 עוגיות

150 גרם חמאה או מחמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם ) או סוכר דמררה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 ביצים

2 כוסות קמח מנופה (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

200 גרם נטפי שוקולד צי'פס





אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה או המחמאה מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את ביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, ואבקת האפייה ותמצית הוניל. מערבלים לאיחוד החומרים .

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס, מבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

נוטלים מעיסת הבצק בעזרת כפית ובכפית נוספת מורידים אל תבנית האפייה תלוליות בצק. מסדרים את תלוליות הבצק ברווחים של שלושה ס"מ אחת מהשנייה.

אופים בתנור שחומם היטב בחום בינוני של 180 מעלות צ' כ- 15 דקות .

 

טיפסקל לגיוון והעשרת העוגיות

ומספר נקודות חשובות קודם להכנה

אפשר להוסיף בנוסף לנטיפי שוקולד הציפס, אגוזי מלך קצוצים או חמוציות. ולשלב גם אבקת קקאו.

אוהבי שיבולת שועל יכולים להפחית חצי כוס מכמות הקמח ולהוסיף במקום שיבולת שועל. החלפה זו משפיעה על המרקם וטעם העוגיות.

חשוב להקפיד על הרווחים בתבנית האפייה- העוגיות מתפשטות ומשתטחות בתבנית. והן צריכות מקום אחרת הן מתחברות אחת לשנייה

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

  1. אם רוצים להכין רק 25 עוגיות אז פשוט להוריד בחצי מכל מרכיב ? כולל חצי מחצי כפית תמצית וניל ? או שזה לא כזה קריטי .
    תודה מראש

    • הי טובה
      לא ניסתי להכין את העוגיות עם שמן יכול להיות שאין בעיה אך אני מעולם לא הכנתי עם שמן
      לגבי החמאה אפשר וזה יוצא מושלם :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here