בחודשי הקיץ אני מאוד אוהבת להכין סלטים. הם אף פעם לא יכללו רק ירקות חיים. יהיו בהם קטניות או דגנים או דגים או גבינות ושאר פרפראות שהופכים את המנה למלאת עניין וטעם ולארוחה משביעה, שיכולה ללכת איתנו לכל מקום.

אני רואה את הסלט כסוג של שירה. כאשר משלבים נכון בין הקולות, הכלים והניצוח, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת.

הפעם בחרתי להכין סלט המשלב ירק ופרי. אני מרבה לשלב בין ירק ופרי היות והפירות מקנים לסלט מרקם שונה ומוסיפים טעם מתקתק. בשילוב עם פירות מיובשים ואגוזים נוצרת קריספיות שמפתיעה עם כל נגיסה.

אני משתמשת בפירות העונה. לא צריך כמות גדולה להכנה, שניים שלושה פירות יעשו את העבודה. את הרטבים אני מכינה בנפרד ומראש, ושומרת במקרר עד להגשה. בחרתי בסלט המבוסס על מיקס של עלי בייבי ורוקט, עשבי תיבול, עגבניות שרי בשלל צבעים ועגבניות תמר, עם שזיפי שגיב ותערובת פיצוחים מוכנה המוכרת בשם ג'עלה. הסלט מתאים להגשה בימים החמים שעוברים עלינו

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

טיפסקל

הכינו שלל ירקות קלופים וחתוכים, מוכנים לשימוש.

צרו מראש רטבים חמצמצים ומפולפלים ושמרו במקרר. אלו ישתלבו היטב בכל סלט שתכינו.

 

סלט עגבניות שרי ושזיפים
סלט עגבניות שרי ושזיפים

 

סלט עגבניות שרי ושזיפים

החומרים (ל-6 מנות):

1 שקית עלי בייבי ורוקט

1 סלסלת עגבניות שרי, בצבעים שונים

10 יחידות עגבניות תמר

5 שזיפים כהים מסוג שגיב, מגולענים וחתוכים לרבעים ( או כל סוג אחר)

5 בצלים ירוקים, קצוצים

1/2 כוס פיצוחים קלויים ומלוחים (ג'עלה)

2 כפות בצל יבש מתובל (לא הכרחי)

מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים היטב את עלי הבייבי והרוקט ומניחים בקערה רחבה. שוטפים את העגבניות וחותכים אותן לחצי. מוסיפים לקערה. מוסיפים את רבעי השזיפים והבצלים הירוקים הקצוצים ומערבבים בעדינות. מוסיפים פיצוחים ובצל יבש,  מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומערבבים.

מגישים לשולחן עם רוטב. כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר. מערבבים ונהנים.

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: רבע שעה

סוג המנה: פרווה

 

סטיילינג, הכנה וצילומים – פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here