Jump to recipe

בילדותי לא אהבתי את העלים הירוקים שהוכנסו לתבשילי הקדרה או הופיעו בתוך הסלטים ובצבצו במליות שונות שאותן הכינה אמי אסתר ז"ל. לא אהבתי את העלים ה"רגילים" (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום ותימין) וכלל לא הייתי מוכנה לנסות את העלים המיוחדים יותר (כרפס, חרשוף, סלק ירוק). סירבתי גם לעלי גפן ואפילו לעלי הכרוב. פשוט לא הייתי מוכנה לאכול עלים, ולא עזרו הבקשות וההסברים.

השנים חלפו וככל שגדלה היכרותי עם המטבח בכלל ונחשפתי יותר ויותר למטבחי עדות ישראל, למדתי לאהוב את עשבי התיבול והבנתי עד כמה חשוב ומשמעותי התפקיד שלהם. פעם אחר פעם הבנתי עד כמה הם משפיעים על המראה, המרקם הניחוח וכמובן הטעם של המנה. וכשהם משולבים בסלטים? אתם לא מבינים איזה שירות נפלא הם עושים.

הסוד הוא בתיבול

תמיד הוסיפו את התבלינים סמוך להגשה.

הקפידו על איזון נכון בתיבול. שמרו על הטעם הטבעי של הירקות ואל תכסו אותם לחלוטין בתבלינים. הם נועדו להדגיש ולשדרג את הטעם בטון מינורי.

אפשר וכדאי לעשות הכנות ראשונות לסלטים, ולשמור את המרכיבים במקרר בקופסאות נפרדות, כך שהרכבת המנות תתבצע במהירות. תוכלו למשל להכין קטניות בכמות גדולה ולהשרות אותן למשך הלילה, לחלק לשקיות אוכל, להקפיא, ולהשתמש לפי הצורך.

לפני שימוש בעשבי התיבול יש להשרות אותם במים קרים למשך חצי שעה לפחות.

אחרי ההשריה יש לייבש את העלים היטב. רצוי להיעזר בקערת מניפת ייבוש (שמשתמשים בה לעלי חסה וכרוב). אם אין לכם קערה, השתמשו במגבת. אפשר לשמור את העלים בקופסה מרופדת במגבת נייר סופג עד לשימוש, ולא יותר מיומיים שלושה.

חשוב לסלק את כל הגבעולים הארוכים ולהשאיר רק את הקטנים.

קיצוץ עשבי התיבול יעשה סמוך להכנת הסלט.

סלטים המבוססים על עשבי התיבול הם בשיאם באותו יום ומאבדים את פריכותם וטעמם הנפלא יום לאחר ההכנה. לכן רצוי להכין באותו היום ולהגיש מיד.

 

סלט בורגול בריאות
סלט בורגול בריאות

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

סלט בורגול בריאות

החומרים: (ל-6-4 מנות)

11/2 כוסות בורגול, מושרה במים במשך שעה ומסונן

3 גבעולי כרפס, חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול גדול, קצוץ דק

5 גבעולי נענע, קצוצים

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

3/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

חופן חמוציות ללא סוכר

חופן שקדים מולבנים, פרוסים

חופן שקדים מולבנים שלמים

8 משמשים מיובשים, קצוצים

4 כפות גרעיני חמנייה

3 גרעיני דלעת

מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב:

מיץ מלימון 1 גדול

1 כף דבש או סילאן

2 כפות חומץ בלסמי

 

סלט בורגול בריאות

אופן ההכנה:

מניחים את הבורגול המושרה והמסונן בקערה רחבה ומוסיפים את הכרפס הקצוץ ואת שמן זית והבצל הסגול. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

אפשר להכין מראש את הסלט מראש. במקרה זה את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש והחומץ בלסמי מערבבים בנפרד ושומרים בצנצנת במקרר. סמוך להגשה מוסיפים לסלט ומערבבים.

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כעשרים דקות

סוג המנה: פרווה

הכנה, סטיילינג וצילומים -פסקל פרץ-רובין

Summer salad

 I am bringing to you recipes for four salads that do not include tomatoes, cucumbers and onion, as typical Israeli salad recipes do. The first one is a bulgur salad with lots of seeds, almonds and herbs.

Make sure your seasoning is balanced and wait until just before serving to add the salad dressing. Don’t use too much salad dressing – this way you’ll still be able to taste the natural flavor of each vegetable.

If you want to achieve the ultimate flavor and freshness in your salads, there are a few steps you can take to succeed. Firstly, in order to cut down on preparation time just before a meal, prepare ingredients ahead of time and store them in separate containers in the fridge until just before serving.

Prepare large amounts of legumes ahead of time. Add one portion to small bags and store them in the freezer until you are ready to use them.

Soak herbs in cold water for at least 30 minutes before using in salads. Dry them, preferably with a salad spinner. If you don’t have one, dry them with a towel.

Remove all the thick stems and use only the leaves of the herbs (it’s okay to leave the thin stems).

Herbs should be chopped just before adding to salad.

If you prefer to chop the herbs ahead of time, store them in a container that is lined with a paper towel, but not for more than 2 or 3 days.

Salads made with fresh herbs are best eaten fresh. They lose much of their flavor after a day. So, best to prepare them just before serving.

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here