

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג
מדי שנה, עם תום חג הפורים, כל השולחנות בביתנו עמוסים במגדלי משלוחי מנות שהתקבלו בשמחה על ידינו (ובעיקר על ידי זאטוטינו,
המשתדלים לגרוס כמה שיותר ממתקים ואוזני המן בכמה שפחות זמן). אך טעימות ונפלאות ככל שיהיו ההפתעות המסתתרות במשלוחי המנות החגיגיים,
אנו המבוגרים בדרך כלל לא מסוגלים להתמודד עם כמויות נכבדות כאלה של דברי מתיקה, ולא מצליחים להתגבר על הררי השוקולדים והסוכריות המביטים בנו מכל זווית.
בהתחלה אנו מאפסנים את השאריות בצנצנות מתאימות, ומדי יום נוגסים בעוד מעדן ונזכרים בהנאת החג. אך מעבר לפינה מציץ כבר חג הפסח,
ואלו מבינינו השומרים על כשרות מתחילים במירוץ דחוף ודוחקים בכל המשפחה לסיים את משלוחי המנות כדי שחס וחלילה לא נצטרך להשליך לפח את מה שלא הספקנו לאכול.
כדי להתמודד עם שאריות הפורים, החלטתי להציע מבחר רעיונות פשוטים, קלים ומהירי הכנה שיעשו שימוש במאפים קיימים ובשאריות
מתוקות שונות כדי ליצור מטעמים חדשים לחלוטין, שיחוסלו במהירות על ידי המשפחה והחברים. אנו מתרחקים הפעם מאפייה מדויקת "לפי הספר",
ומשתעשעים בצירופים שונים ובשילובים מעניינים ללא חשש מטעויות. אני מבטיחה לכם שתופתעו לטובה מהניסיונות החופשיים האלה,
ושיהיה קשה מאוד לבני המשפחה שלכם לזהות מה כולל המאפה הנפלא שהוגש להם.
טיפסקל לניצול שאריות ממשלוחי מנות
הוסיפו נוזלים
הכמויות המצוינות במתכונים התחלתיות בלבד. אם בידכם יותר שאריות יבשות לניצול, הוסיפו גם נוזלים קושרים בהתאם (מים, חלב, קרם שוקולד וכדומה). הוסיפו אותם בהדרגה, עד לקבלת המרקם המתאים.
טחנו במעבד מזון
אם נשארו לכם סוגים שונים של סוכריות שוקולד או עדשי שוקולד, טחנו אותם יחד במעבד מזון לתערובת אחת, וקשטו בעזרתה עוגות.
שמרו בקופסאות פח
אספו ושימרו את קופסאות הפח היפות בהן מקבלים שוקולדים וממתקים, אחסנו בהן את העוגיות החדשות שתכינו, והגישו כמתנה לחברים ובני משפחה.
העשירו את התערובת
כיוון שאנו מערבבים סוגי מאפים ועוגות שונים, אל תהססו להעשיר עוד את התערובת המתקבלת כיד הדמיון – אגוזים גרוסים, פירות יבשים חתוכים ועוד.
הקפיאו
לא חייבים להשתמש מיד בפירורי העוגות והעוגיות. הכניסו אותם לצנצנות או קופסאות פלסטיק והקפיאו לפי הצורך.
לפנכם עוד מספר רעיונות נחמדים לניצול השאריות עד חג הפסח והכל נגמר.
מרכזים את כל השאריות של כל משלוחי המנות כל סוגי העוגיות והעוגות. גם עוגיות ממולאות, יבשות כל הסוגים. אפשר את העוגיות היבשות לטחון ולשמור לשימוש כבסיס לעוגות גבינה או עוגות מוס.
משמנים תבניות בגדלים מתאימים ומעבירים את העיסה אל התבנית אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צ' כ-25 דקות ומצננים.
מערבבים בקערה את כל שאריות המלית, רסק תמרים, פרג, אגוזים תפוחים וממלאים בצק פריך או בצק שקם כגלילה או כיסנים קטנים.
נשארתם עם שלל עוגות ככר מה עושים? חותכים אותן לפרוסות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים למספר דקות. אפשר להגיש כך או על צלחת עם כדור גלידה וזרזיף של סירופ מייפל או שוקולד.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק