

עישון קר, שמתבצע בטמפרטורה נמוכה, נוטה לייצר אפקט מייבש, מה שמרכז את הטעמים ומעניק לדגים טעם
לוואי מעושן. לכן צריך לתבל ולכבוש את הדגים לפני תהליך העישון, ולהשרות אותם במשרה.
לפני שמכניסים את הדגים למעשנה, מנגבים ומייבשים אותם היטב, כדי שנוזלים מיותרים לא יטפטפו
על הפחמים וייצרו עשן מיותר וחריף.


החומרים: ל- 20 מנות כמתאבן
2 דגים שלמים נקיים במשק 1.200
1 כוס מלח גס
אופן ההכנה:
מנקים היטב את הדגים ומסלקים את הראשים. עטפים אותם במלח, בפנים ובחוץ.
מכניסים למקרר 24 שעות. מוצאים, שוטפים את המלח ומנגבים. מכניסים למעשנה למשך שעתיים- שלוש שעות.
יש לפקח על כמות העשן והעישון.
צילום: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק