בצק-שמרים-בהתפחה

כולם אוהבים מאפי שמרים מתוקים או מלוחים. הם יפים, תפוחים, שחומים והריח….משגע!

הטעם הנפלא …ובבקשה אף לא מילה אחת על קלוריות ומשקל.

חג חנוכה ממש בפתח ואיתו הסופגניות.

סופגניות כידוע לכם מכינים מבצק שמרים וכולם משום מה מפחדים להתמודד עם הבצק הנהדר הזה. לכן רגע לפני שנתחיל לטגן סופגניות נכיר את בצק השמרים וכך לא נפחד יותר!

אין כמו ריחות מאפה שמרים כדי למלא את הבית בחום ובניחוח מזמין, ניחוח של סופגנייה ניחוח של חלה לשבת ועוגות שמרים עם שוקולד וקינמון ועוד מליות נפלאות הן בעצם ניחוח ביתי משכר מאחד ומלכד את כל בני הבית במטבח סביב כוס תה מהביל עם עוגת שמרים שהיא שיכרון חושים.

שנים רבות של אפייה ועדין איני מצליחה לפצח את עניין הזה של הרתיעה מהכנת בצקי שמרים יותר נכון לא מצליחה להבין מה פשר הפחד מבצק שמרים?

הרי כמו בכל נושא ובעיקר אפייה, חשוב להקפיד ולהשתמש במתכון טוב, לבדוק שכל החומרים נמצאים, הכנה מדויקת בלי דילוגים על שלבים הכול חייב להיות מוקפד ואז ההצלחה מובטחת.

לדעתי חשוב לגשת לעבודה עם שמרים ללא חשש ודעות קדומות, ברגע שמבנים את הטכניקה הבסיסית כיצד פועל הבצק? מה עוזר לו לתפוח? ומה מעכב תפיחה? מהם התנאים האופטימיים להצלחה? אזי בלי ללמוד כימיה או קונדיטוריה הכול מצליח.

מניסיוני בצק שמרים נפלא לעבודה, זהו בצק קל נוח, נפלא ללישה ידנית, אך אני מכינה אותו  בעיקר במערבל חשמלי עם וו הלישה, צריך לתת לו לנוח ולפעמים כשאין זמן פשוט נותנים לו לנוח במקרר, אגב זהו פיתרון נהדר במיוחד כשנערכים להכנות של שבת עם שאר המנות והתבשילים. דבר נוסף אפשר להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו כבצק טרם האפייה .

תתפלאו, בצק שמרים  אפשר לאפות ולהקפיא, במקרה זה  אופים  אתו  עד כמעט לסיום, מוציאים מהתנור 5-7 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים. כשרוצים להשתמש, מפשירים במקרר ולפני ההגשה מכניסים לתנור בחום בינוני 180 מעלות צ'  אופים 5-7 דקות, כך מחזירים לו את הטריות.

 

בצקים לרידוד עם הרבה שמרים

 

בצק שמרים

מספר נקודות שחשוב לדעת לפני שמתחילים לעבוד עם שמרים:

אפשר להשתמש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתסס אותם קודם לעבודה.

בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

שומן  – רצוי בחמאה אולם אתם יכולים להמיר אותה במרגרינה מזולה, מרגרינה, מחמאה מטעמי כשרות כמובן שאי אפשר להשוות בין הטעמים אך התוצאה אינה רעה כלל.

נוזלים  – אפשר  בחלב, יוגורט רוויון אתם יכולים לשנות למים, חלב סויה,קרם ומי קוקוס ומיצים כשאתם ממירים למתכון פרווה. שימו לב ובעיקר הקפידו על הוספה הדרגתית של נוזל לבצק . לפעמים אין צורך בכל כמות הנוזל הדבר תלוי בסוגי הקמח והגלוטן בתוכו המשפיע על כושר ספיגת הקמח.

נותני טעם  – כל תוספת משנה ומשדרגת את טעם הבצק בדרך כלל משתמשים בקליפות הדרים תפוז ולימון, וניל וקינמון אתם יכולים להוסיף ולגוון בטעמים נוספים כמו: תמצית שקדים מי זהר/ מה זהאר ועוד..

מלח  – חשיבות רבה למלח בהכנת בצק שמרים אסור להוסיפם יחד עם השמרים היות והם מעכבי תפיחה לכן מומלץ להוסיפם תמיד בסוף.

זמן מנוחה והתפחה  – מרגע שלשנו היטב חשוב להתפיח במקום חמים או במקרר בהתאם לזמן שברשותכם, הקפידו על לישה טובה,התפחה ראשונה והתפחה שנייה קודם לאפייה.

תבניות ותנורים  – לפעמים שימוש בתבניות עם עיצובים וצורות שונות משדרגות את העוגה גם בלי שתעשו בה שינוי. פיזור החום בתנורים לא תמיד אחיד בין סוגי התנורים הביתיים הקפידו לבדוק את העוגות עם קיסם לפני שאתם מוציאים מהתנור.

כפות, מצקות, שקי זילוף – השמשו באלו יעשה כאשר מכינים בצקים דלילים ויש לזלוף את הבצק לשמן הטיגון כמו: להכנת עוגיות אתניות : זלאבייה, זנגולה, ספינג' , בורמילאוס , לוקומדוס ועוד…

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here