כשהחופש נגמר והילדים חוזרים לבית הספר, אין כמו סיר קציצות לארוחת צהריים כדי לספק להם אנרגיה לעוד שנת לימודים  סוף הקיץ כבר כאן. ההורים כבר מתארגנים לחזרה ללימודים והילדים קצת מקטרים. המטבח מתחיל לחזור לשגרה הברוכה עם ארוחות מסודרות והכנת כריכים לילדים, כל אחד לפי טעמו וסגנונו. זה אוהב קוטג', השני שונא ביצה, זה אוהב שוקולד והאחר בכלל מעדיף פסטרמה. ובין כל הטוב הזה, תודו שיש חן בהכנת את הכריכים בתחילת השנה. נעים לחזור לשגרה ולסקרנות של ההתחלה החדשה. מי המורה ומי הגננת? לשוב לרוטינה של הכנת הסנדוויץ' לזאטוטים לארוחת הבוקר ולתכנן את ארוחת הצהרים.

חשבתי להכין להם קציצות, אלו שהם כל כך אוהבים לאכול ישר מהמחבת או כשהן שוחות ברוטב אדום עם ירקות ותוספות מעניינות.  רגע לפני שאתם רצים למטבח להכינו, חשוב שתדעו שהעוף הטחון יכול להתחלף בבשר טחון, ושאפשר לשנות את סוג הדגים המוצעים כאן לסוג אחר שאותו אתם מעדיפים. כך גם לגבי עשבי התיבול. אפשר להוריד סוג אחד ולהוסיף אחר לפי טעמם של הילדים (לא שלכם). ואחרון חביב: כל הקציצות יכולת בקלות להיכנס לתנור לאפייה ולהשתזף שם או להיכנס אחרי טיגון או אפייה לאמבטיה של רוטב אהוב. בקיצור, המתכון כאן מאוד גמיש וזה החן והכיף בהכנתו, שכל אחד יכול למצוא את עצמו ובעיקר יכול לכוון לטעמם של הילדים, שבדרך כלל מאוד עקשנים ובררנים.

ושתהייה שנת לימודים פורייה ונעימה לילדים ולהוריהם.

קציצות בשר ברוטב 

הקציצות נהדרות כמו שהן, מוגשות על צלחת לצד פירה או אורז לבן בתוספת ברוקולי או גזר גמדי וגם כשהן מוגשות בתוך פיתה או לחמנייה בתוספת ממרחים וירק. אבל מצאתי שכאשר אנו מכניסים אותן לבישול קצר ברוטב ירק ועגבניות, הן פשוט מושלמות. אפשר להוסיף אותן לרוטב גם ללא הטיגון.

שימו לב: עיסת הקציצות קצת רכה בכוונה, כך מתקבלות קציצות אווריריות ולא דחוסות. נכון שתתקשו מעט לעצב את צורת הקציצה, אבל אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות היד במים או בשמן או פשוט להשתמש בשתי כפות.

קציצות ותוספות שילדים אוהבים

החומרים: (ל-30-28 יחידות, תלוי בקוטר הקציצה):

1/2 ק"ג עוף טחון

1 תפוח אדמה גדול, מגורר גס

1 בצל גדול, מגורר גס

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

10 גבעולי כוסברה, קצוצים

5 שיני שום, כתושות

2 ביצים בינוניות

1/2 כף אבקת מרק עוף

1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה היטב

1 כף קמח מצה

1 כפית תערובת ראס אל חנות, בהרט או כמון

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 שיני שום, כתושות

1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות או רצועות דקות

1 עגבנייה, קצוצה דק

4 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

5 עלי בזיליקום או 1 כפית אורגנו יבש או עלים משני גבעולי קורנית

1/2 כפית סוכר

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

½3-2 כוסות מים

 

קציצות בשר עם רוטב עגבניות על מצע של פירה

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את העוף הטחון, תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום, ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

מוסיפים את הביצים, אבקת מרק, תערובת ראס אל חנות או אחרת, לחם סחוט, קמח מצה ומלח פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח או קמח מצה. אך ישלשמור על עיסה עם מרקם רך ולא סמיך מדי.

מחממים שמן במחבת גדולה (כ-2 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים). מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ, ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.

אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהכניס את הקציצות הבשר ישר לרוטב הרותח, ואפשר גם לאפות אותן: מסדרים את הקציצות על נייר אפייה מרוסס קלות בשמן ונתון בתבנית תנור. מרססים גם את הקציצות ואופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180–190 מעלות) כ- 15 דקות, או עד שהקציצות משחימות קלות ואפויות היטב.

הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגמבה והעגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. מבשלים מספר דקות, בוחשים ומוסיפים מים. מערבבים ומביאים לרתיחה. במידה ואתם מעוניינים ברוטב חמצמץ, אפשר להוסיף מעט מיץ לימון, ו/או כף של רסק לימונים כבושים אל הרוטב.

סדרים את הקציצות כשהן חופפות זו לזו ברוטב. מנענעים את הסיר כך שכל הרוטב יכסה בשכבה אחידה את הקציצות ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות. מגישים חם לצד כל תוספת שבחרתם להכין.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here