

כשהחופש נגמר והילדים חוזרים לבית הספר, אין כמו סיר קציצות לארוחת צהריים כדי לספק להם אנרגיה לעוד שנת לימודים סוף הקיץ כבר כאן. ההורים כבר מתארגנים לחזרה ללימודים והילדים קצת מקטרים. המטבח מתחיל לחזור לשגרה הברוכה עם ארוחות מסודרות והכנת כריכים לילדים, כל אחד לפי טעמו וסגנונו. זה אוהב קוטג', השני שונא ביצה, זה אוהב שוקולד והאחר בכלל מעדיף פסטרמה. ובין כל הטוב הזה, תודו שיש חן בהכנת את הכריכים בתחילת השנה. נעים לחזור לשגרה ולסקרנות של ההתחלה החדשה. מי המורה ומי הגננת? לשוב לרוטינה של הכנת הסנדוויץ' לזאטוטים לארוחת הבוקר ולתכנן את ארוחת הצהרים.
חשבתי להכין להם קציצות, אלו שהם כל כך אוהבים לאכול ישר מהמחבת או כשהן שוחות ברוטב אדום עם ירקות ותוספות מעניינות. רגע לפני שאתם רצים למטבח להכינו, חשוב שתדעו שהעוף הטחון יכול להתחלף בבשר טחון, ושאפשר לשנות את סוג הדגים המוצעים כאן לסוג אחר שאותו אתם מעדיפים. כך גם לגבי עשבי התיבול. אפשר להוריד סוג אחד ולהוסיף אחר לפי טעמם של הילדים (לא שלכם). ואחרון חביב: כל הקציצות יכולת בקלות להיכנס לתנור לאפייה ולהשתזף שם או להיכנס אחרי טיגון או אפייה לאמבטיה של רוטב אהוב. בקיצור, המתכון כאן מאוד גמיש וזה החן והכיף בהכנתו, שכל אחד יכול למצוא את עצמו ובעיקר יכול לכוון לטעמם של הילדים, שבדרך כלל מאוד עקשנים ובררנים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
* For the English recipe scroll down *
קציצות עוף ברוטב עגבניות
הקציצות נהדרות כמו שהן, מוגשות על צלחת לצד פירה או אורז לבן בתוספת ברוקולי או גזר גמדי וגם כשהן מוגשות בתוך פיתה או לחמנייה בתוספת ממרחים וירק. אבל מצאתי שכאשר אנו מכניסים אותן לבישול קצר ברוטב ירק ועגבניות, הן פשוט מושלמות. אפשר להוסיף אותן לרוטב גם ללא הטיגון.
שימו לב: עיסת הקציצות קצת רכה בכוונה, כך מתקבלות קציצות אווריריות ולא דחוסות. נכון שתתקשו מעט לעצב את צורת הקציצה, אבל אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות היד במים או בשמן או פשוט להשתמש בשתי כפות.


החומרים: (ל-30-28 יחידות, תלוי בקוטר הקציצה):
1/2 ק"ג עוף טחון
1 תפוח אדמה גדול, מגורר גס
1 בצל גדול, מגורר גס
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
10 גבעולי כוסברה, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
2 ביצים בינוניות
1/2 כף אבקת מרק עוף
1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה היטב
1 כף קמח מצה
1 כפית תערובת ראס אל חנות, בהרט או כמון
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות או רצועות דקות
1 עגבנייה, קצוצה דק
4 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 עלי בזיליקום או 1 כפית אורגנו יבש או עלים משני גבעולי קורנית
1/2 כפית סוכר
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½3-2 כוסות מים


אופן ההכנה:
מניחים בקערה את העוף הטחון, תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום, ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים את הביצים, אבקת מרק, תערובת ראס אל חנות או אחרת, לחם סחוט, קמח מצה ומלח פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח או קמח מצה. אך ישלשמור על עיסה עם מרקם רך ולא סמיך מדי.
מחממים שמן במחבת גדולה (כ-2 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים). מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ, ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהכניס את הקציצות הבשר ישר לרוטב הרותח, ואפשר גם לאפות אותן: מסדרים את הקציצות על נייר אפייה מרוסס קלות בשמן ונתון בתבנית תנור. מרססים גם את הקציצות ואופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180–190 מעלות) כ- 15 דקות, או עד שהקציצות משחימות קלות ואפויות היטב.
הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגמבה והעגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. מבשלים מספר דקות, בוחשים ומוסיפים מים. מערבבים ומביאים לרתיחה. במידה ואתם מעוניינים ברוטב חמצמץ, אפשר להוסיף מעט מיץ לימון, ו/או כף של רסק לימונים כבושים אל הרוטב.
סדרים את הקציצות כשהן חופפות זו לזו ברוטב. מנענעים את הסיר כך שכל הרוטב יכסה בשכבה אחידה את הקציצות ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות. מגישים חם לצד כל תוספת שבחרתם להכין.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Every year at the end of the summer the kids start complaining they don’t have anything to do and their parents are dreaming about the day the kids will finally go back to school. Soon enough we will be back to figuring out what the kids like on their sandwiches for school. Some request cottage cheese and eggs, and others prefer chocolate spread or pastrami. Everyone’s happy to get back to their regular routine and find out who their kids’ new teachers are.
It’s wonderful to be able to welcome the kids home from their first day back at school with a really nice lunch. And so to that end, I’ve listed below three recipes for meatballs that are loved by kids.
These chicken meatballs are great served alongside mashed potatoes or white rice with broccoli and baby carrots. Or on a sandwich with veggies.
Note: The meatballs are meant to come out a little soft. This way, they come out light and fluffy and are not too dense. Getting your hands wet or adding a little oil to them will make it easier to form the balls.
Ingredients
- Meatballs:
- ½ kg ground chicken (or beef)
- 1 large potato, grated coarsely
- 1 large onion, grated coarsely
- 10 sprigs of parsley, chopped
- 10 sprigs of coriander, chopped
- 5 cloves of garlic, crushed
- 2 medium eggs
- ½ tbsp chicken soup powder
- 1 slice of bread soaked in water and squeezed well
- 1 tbsp matza meal
- 1 tsp Ras El Hanut, baharat or cumin
- Salt and pepper, to taste
- For frying: oil (the amount you’d use to fry schnitzel)
- Tomato sauce:
- 2 tbsp olive oil
- 1 large onion, chopped thinly
- 4 cloves of garlic, chopped
- 1 red bell pepper, chopped into squares or thin strips
- 1 tomato, chopped finely
- 4 tbsp tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 2 tbsp sweet chili sauce
- 5 basil leaves or 1 tsp dried oregano or leaves from 2 sprigs of thyme
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cumin
- Salt and pepper to taste
- 2 ½ - 3 cups water
- If you want to make a sweet & sour sauce, you can add a little lemon juice or a spoonful of pickled lemon paste.
Instructions
- To prepare the meatballs, place the ground chicken (or beef), potatoes, onion, parsley, coriander and garlic in a bowl and mix well.
- Add the eggs, soup powder, Ras El Hanut, squeezed bread, matza meal, and salt and pepper. Mix well. If the mixture is too runny, you can add a bit of flour or matza meal. But make sure not to let it get too thick.
- Heat 2 cm of oil in a large frying pan. Get your hands wet and then form balls with a 5 cm diameter and fry them on both sides until they turn brown.
- If you prefer, you can skip the frying stage and instead add the balls straight to the boiling sauce.
- Another option is to bake the meatballs: Arrange the balls on baking paper that has been lightly sprayed with oil. Spray the balls and then bake them in an oven that has been preheated to 180° or 190° for 15 minutes or until they’ve browned nicely and are thoroughly cooked.
- To prepare the sauce, heat oil in a pot and fry onion and garlic for 1-2 minutes, until translucent. Add the red peppers and tomato, tomato paste and spices. Stir and cook for a few minutes. Add the water, stir and bring back to a boil. Arrange the meatballs so that they're all bunched together in the pot. Shake the pot a bit so that all the meatballs are covered with sauce. Cook them over a low flame for 15-20 minutes. Serve hot with a side dish of your choosing.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק