לכבוד החג הכנתי פינוק אישי לבני משפחתי. עוגיות קאפקייקס תמרים.בחרתי לשלב בעיסת הבצק תמרים

מסוג מג'הול אשר להם מרקם עשיר כמו: "טופי", והאמת,בעיקר משום שהם בריאים.

הם מכילים סיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חימצון. התמרים גדלים כאן בארץ, מייבשים אותם באופן טיבעי על העצים,

כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלהם, ללא צורך בתהליכי ייבוש מתועשים ובשימוש בחומרים משמרים.

שילבתי בבצק קמח מלא, טחינה גולמית, סוכר חום, אגוזי מלך ותבלינים. את עיסת הבצק הכנסתי לעטרות

קאפקייקס בגווני השקדייה. התוצאה מעדן תמרים רך, עשיר באגוזים, תמרים ותבלינים. ט"ו בשבט שמח.

קאפקייס תמרים בהגשה חגיגית

החומרי: ל-16-14 קאפקייקס (בהתאם לגודל עטרות נייר הקאפקייקס)

15 תמרים מסוג מג'הול חתוכים גס

50 גרם חמאה או מחמאה, מרגרינה או שמן

1/2 1 כוסות מים חמים

1 כוס קמח, מנופה

1/2 כוס קמח מלא, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית ציפורן טחונה

1/4 כפית קינמון טחון

1-3/4 כוס סוכר דמררה או סוכר חום

1 כף טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל משובחת

1 ביצה

100 גרם אגוזי מלך קלויים וגרוסים

לעיטור:

2 כוסות קצפת מוכנה לזילוף סוכריות לעיטור, אגוזים קצוצים או אבקת סוכר

הכי פינוק עם תמר מג'הול

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים וחותכים לפיסות בינוניות מניחים בקערה. מוסיפים את החמאה, יוצקים את המים החמים מערבבים וממיסים יחד.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקמח המלא, אבקת האפייה, סודה לשתייה, תבלינים – ציפורן וקינמון. מוסיפים אל הקערה, בהדרגה תוך כדי בחישה בכף עץ את התמרים על נוזליהם.

מוסיפים את הטחינה הגולמית, תמצית הווניל הביצה והאגוזים מערבבים לקבלת עיסה אחידה.

מסדרים את עטרות הקאפקייקס בתבנית תנור. משמנים אותן קלות בתרסס או מברישים במעט חמאה מומסת.

מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף או משתמשים בשתי כפות. ממלאים את העטרות בבצק עד ל-3/4 מגובה עטרות הקאפקייקס.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-20-15 דקות ומצננים.

אפשר להסתפק רק בעיטור במעט אבקת סוכר או בקצפת מוכנה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף בעל צינתר משונן ומזלפים תלוליות על כל קאפקייקס תמרים מעטרים באגוזים גרוסים או בעיטורי סוכר.

  • טיפסקל

רוצים לחסוך בקלוריות השתמשו ב-3/4 כוס סוכר. במקום קצפת לעיטור בזקו אבקת סוכר.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here