לכבוד חג החנוכה כמו בכל שנה אינני מוותרת על הכנת סופגניות ולביבות קלאסיות, אך משתדלת להביא בנוסף משהו אחר, עדכני, מעניין וכמובן, מתוק ומטוגן. השנה בחרתי להכין בצק רבוך, איתו הכנתי גרסה שונה לצ'ורוס, המאכל המתוק שמקורו במטבח הדרום אמריקאי. הצ'ורוס עובר טיגון עמוק, ולו גרסאות הכנה שונות וגם צורות הגשה מגוונות עם מטבלים, ציפויים ועוד פינוקים. היות ורציתי לגוון ושנות את צורת המאכל, בחרתי לעצב את הצ'ורוס בצורת כעך שכרוך בתוך עצמו ולהגישו עם המון סוכר וקינמון.

החומרים: (לכ-35-40 צ'ורוס)

לבצק:

1 כוס מים או חלב

100 גרם מחמאה או חמאה

2-3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

1/2 1 כוסות קמח מנופה

4 ביצים גדולות

לטיגון:

שמן קנולה

לבזיקה:

1/2 כוס סוכר

1 כף קינמון

 

 

אופן ההכנה:

שמים בסיר בינוני את המים/ חלב, מחמאה/ חמאה, סוכר, סוכר ווניל ומלח. מערבבים וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מהירה עד שהבצק מתאחד וניתק מהדפנות.

מסירים מהלהבה ומוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים בזו אחר זו. מערבבים נמרצות עד לקבלת בצק רך. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר משונן.

מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים לתוך השמן רצועות באורך 12-14 ס"מ תוך כדי זילוף בצורת עיגול כרוך, כאשר הסגירה נעשית בתוך העיגול המזולף. חותכים את הרצועה במספרים.

בעזרת כף ומזלג מייצבים את הרצועה מספר שניות בשמן החם, כך שהיא לא תיפתח ואז משחררים ונותנים לה להיטגן. שלב זה חשוב על מנת לקבל את הצורה המבוקשת. היות ובהתחלה קשה לשלוט על העיצוב הנדרש, יש לזלף צ'ורוס אחד בלבד, לעצב את הצורה ורק אז לעבור לצ'ורוס השני. בשלישי כבר שולטים בטכניקת העיצוב וזה רץ.

מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הבצק. מעבירים לכלי הגשה, בוזקים סוכר וקינמון ומגישים.

 

 

  • טיפסקל לטיגון מוצלח

חשוב לחמם היטב את השמן לפני הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.

אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם, מכיוון שכך המאכל יספוג את השמן הקר, וחבל. יש לסיים את הטיגון ורק אז להוסיף שמן, לחמם אותו ולטגן יחידות נוספות.

הוציאו את המטוגנים בכף מחוררת כדי לנקז את מירב השמן. לאחר מכן צננו אותם על נייר סופג.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • סיגלית
      נראה לי שכן, אני לא ניסתי עם קמח נטול גלוטן להכין את המתכון
      אבל אפשר לנסות . נראה לי שקמח כרגיל יעשה את העבודה לא רע

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here