

מה השתנה, השנה נכין פשטידת שכבות תפוחי אדמה ומצה/ מינה דל פסח. מכל חגי ישראל, ראש השנה וליל הסדר נחשבים לחשובים ביותר. אנחנו מתארגנים לקראתם במשך שבועות, מזמינים את בני המשפחה ושוקדים ארוכות על בניית התפריט. על מנת להכין סדר כהלכתו ואני מקפידה לשמר על המסורות והמנהגים שלנו גם בימי חול המועד ולהגיש את המטעמים שאופייניים לחג.
לכבוד ימי החג ולקראת ארוחת השבת בחרתי להציע לכם מתכונים בדרגות קושי שונות, שיכולים להיות חלק מכל ארוחה שאותה תגישו. תמצאו אותם בקטגוריה של חגים/פסח מתכונים כמו פשטידת שכבות של תפוחי אדמה ומצה הנקראת "מינה דל פסח" במטבח התורכי. הבסיס לפשטידה הן מצות שאותן מרטיבים ומרככים במים. בין שכבות המצות מסתתרת מלית של בשר, והפשטידה מוגשת לשולחן כמו עוגה, שאותה פורסים לעיני הסועדים.
כמו שאת ליל הסדר ערכנו כהלכתו למרות ההרכב המצומצם, אנחנו ממשיכים לשמור על המסורת גם במאכלים שעולים על השולחן שלנו בחול המועד
For the English recipe scroll down
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ואל תשכחו לתייג ולשתף אותי
פשטידת שכבות תפוחי אדמה ומצה/ מינה דל פסח
את הפשטידה אפשר להכין בשתי ורסיות. כשהמלית חלבית המנה מתאימה להגשה בארוחת בוקר. עם המלית הבשרית היא מתאימה כמנה עיקרית.
החומרים: (לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 22 ס"מ)
4 כפות שמן
300 גרם בשר בקר (שריר, פילה)
4 תפוחי אדמה גדולים
5 ביצים
1 כפית מלח
3/4 פלפל שחור
10-8 מצות
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות ומעבירים לסיר רחב. קולפים ושוטפים היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים אל סיר הבשר ויוצקים מים עד כדי כיסוי. מבשלים על להבה בינונית במשך 45-30 דקות או עד לריכוך הבשר ותפוחי האדמה.
מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד. מצננים.
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים למחית ושומרים בצד רבע מהכמות. בקערה נפרדת מפוררים את הבשר לסיביו או טוחנים במעבד המזון.
שמים 3/4 מכמות תפוחי אדמה בקערה עמוקה, מוסיפים את הבשר המפורר וארבע ביצים טרופות היטב ומחצית מכמות המלח והפלפל. מערבבים לתערובת אחידה.
מרטיבים את המצות במים ומספיגים במגבת. יוצקים את השמן לתבנית האפייה ומחממים בתנור.
מסדרים 3-2 מצות לחות בתחתית התבנית. נוטלים 1/3 מתערובת הבשר ותפוחי האדמה ומשטחים על המצות. נוטלים עוד מצות ומסדרים על המלית. משטחים עוד 1/3 מהמלית וחוזרים על הפעולה פעם נוספת, שלישית. מכסים במצות שנותרו.
בקערה נפרדת מערבבים את מחית תפוחי האדמה ששמרנו עם יתר התבלינים. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. משטחים את התערובת על הפשטידה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 30-20 דקות. כשהפשטידה מזהיבה יוצקים עליה כ-3/4-1/2 מהנוזלים שנותרו. ממשיכים לאפות במשך כ-20 דקות. מגישים חם.
דרגת קושי: בינוני – קשה
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: בשרי
Most festive holiday meals are shared with close friends and loved ones. Of all the Jewish festival meals, Erev Rosh Hashanah and Seder night are two of the most cherished evenings among Jews worldwide. Many of us begin preparations weeks before the holiday, shopping and chopping, so that the meals will turn out extra special.
I know many families like to prepare traditional recipes they’ve grown up on, and tend to serve the same familiar dishes year after year.
Below, I’ve included three recipes that are perfect for serving on Shabbat Chol Hamoed. The first one is a tasty layered potato and matza quiche, which hails from Turkish cuisine, that has layers of beef and potato. This dish is really impressive and fun to slice right at the table in front of everyone.
This delicacy comes from Turkish cuisine and can be prepared as a dairy or meat dish.
Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 4 tbsp oil
- 300 g beef
- 4 large potatoes
- 5 eggs
- 1 tsp salt
- ¾ tsp black pepper
- 8-10 pieces of matza
Instructions
- Cut the beef into cubes and transfer to a large pot.
- Peel and rinse the potatoes, then add them to the pot. Fill the pot with water to cover. Cook over a medium flame for 30-45 minutes, until the meat and potatoes have softened.
- Drain and let cool, keeping the liquid for later use.
- Mash the potatoes and set aside ¼ of the mixture.
- In a separate bowl, pull the strands of the beef apart or grind the beef in a food processor.
- Add ¾ of the potatoes to a large bowl and then add the pulled meat. Next, pour on the beaten eggs and half of the salt and pepper. Mix well.
- Wet all the matza pieces and then remove any excess water with a towel. Pour the oil into a pan and put it in the oven to heat up.
- Place 2 or 3 pieces of matza in the pan and then cover with 1/3 of the beef-potato mixture. Flatten. Add another layer of matza, and then another 1/3 of the beef-potato mixture. Flatten and add one more layer of matza and then mixture. Cover with a last layer of matza.
- In a separate bowl, mix the leftover potato mixture with the rest of the spices. Add the egg, mix it well and then add it on top of the quiche.
- Bake in an oven that has been preheated to 180º for 20-30 minutes. When the top has turned golden brown, pour ½ - ¾ cup from the liquid that you put aside on top and continue baking for another 20 minutes. Serve hot.
- Level of difficulty: Medium – Difficult.
- Time: 30 minutes.
- Status: Meat.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק