

לפניכם מתכון נהדר לצמחונים ולאהובי הכרובית כמוני ואם מוסיפים למנה פטריות מקבלים הפתעה מושלמת בתום האפייה.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
החומרים: (ל-8-6 מנות)


להכנת הכרובית:
1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים ובינוניים
4 כפות שמן זית משובח
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל, לפי הטעם


להכנת הפטריות:
3 כפות שמן זית
2 סלסילות קטנות של פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות או חצאים
להכנת הטחינה:
1 כוס טחינה גולמית איכותית
מיץ מ-2 לימונים
1 – 1/2 1 כוסות מים (בהתאם לסמיכות הרצויה)
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2 כפית סומק (לא חובה)
לפיזור והגשה:
3/4 כוס צנוברים, קלויים
1/4 – 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
משטחים את פרחי הכרובית בתבנית תנור, מפזרים את הפלפל והשום ויוצקים עליהם שמן זית. בוזקים מלח ופלפל, מערבבים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה (190-200 מעלות). אופים במשך 20-25 דקות. מערבבים מדי פעם את פרחי הכרובית כדי שיספגו טעמים, יתרככו וישחימו קלות.
במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים את הפטריות, בוזקים מלח ופלפל ומאדים במשך כ-3-4 דקות. מסדרים את הפטריות בשכבה אחידה על פרחי הכרובית המרוככים.
מכינים את בלילת הטחינה – מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים מיץ לימון ומים, ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים ויוצקים הכול מעל לפרחי הכרובית והפטריות. מפזרים מעט סומק (לא הכרחי) ומחזירים לתנור לריכוך סופי והקרמה במשך 7-5 דקות.
מוציאים ומעטרים בצנוברים ופטרוזיליה ומגישים חם.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: שעה
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילום:פסקלפרץ-רובין
Ingredients
- 1 cauliflower, separated into small and medium florets
- 4 tbsp olive oil
- 1 spicy green pepper, chopped finely
- 2 cloves of garlic, crushed
- Salt and pepper, to taste
- Mushroom sauce:
- 3 tbsp olive oil
- 2 small baskets of mushrooms, sliced or halved
- Tahini sauce:
- 1 cup raw tahini
- Juice from 2 lemons
- 1 – 1 ½ cups water (depending on how thick you want the tahini to be)
- Salt and pepper, to taste
- ½ tsp sumac (optional)
- Toppings:
- ¾ cup pine nuts, roasted
- ¼ - ½ cup parsley, chopped
Instructions
- Spread the cauliflower florets on a baking sheet and add the green pepper and garlic on top. Drizzle with the olive oil and sprinkle salt and pepper on top. Stir the pieces so that the oil covers everything. Bake in an oven that has been preheated to 200° for 20-25 minutes. Stir cauliflower florets every once in a while.
- In a large pan, heat olive oil and add mushrooms. Sprinkle with salt and pepper and sauté for 3-4 minutes. Add the mushrooms to the cauliflower.
- To prepare the tahini sauce, pour the raw tahini into a bowl and then add the lemon juice and water and mix well. Add the salt and pepper and then pour tahini sauce on top of cauliflower and mushrooms. If using sumac, add it now and then put the pan in the oven for 5-7 minutes.
- Take out of the oven and sprinkle pine nuts and parsley on top. Serve hot.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 1 hour.
- Status: Pareve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
מנה מעולה! הכנתי בערב החג וכולם אהבו!
הי איילה
שמחה <3
האם יש תחליף לטחינה הגולמית ,אני בתהליך הפחתה שונים רווים. תודה.
י שלמה
אפשר לוותר על הטחינה או להוסיף עוד קצת שמן זית