פרחי כרובית ופטריות
פרחי כרובית ופטריות
Jump to recipe

לפניכם מתכון נהדר לצמחונים ולאהובי הכרובית כמוני ואם מוסיפים למנה פטריות מקבלים הפתעה מושלמת בתום האפייה.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

החומרים: (ל-8-6 מנות)

פרחי כרובית ופטריות
פרחי כרובית ופטריות

 

להכנת הכרובית:

1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים ובינוניים

4 כפות שמן זית משובח

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

מלח ופלפל, לפי הטעם

פרחי כרובית ופטריות
פרחי כרובית ופטריות

להכנת הפטריות:

3 כפות שמן זית

2 סלסילות קטנות של פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות או חצאים

להכנת הטחינה:

1 כוס טחינה גולמית איכותית

מיץ מ-2 לימונים

1 – 1/2 1 כוסות מים (בהתאם לסמיכות הרצויה)

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/2 כפית סומק (לא חובה)

פרחי כרובית ופטריות

לפיזור והגשה:

3/4 כוס צנוברים, קלויים

1/4 – 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

משטחים את פרחי הכרובית בתבנית תנור, מפזרים את הפלפל והשום ויוצקים עליהם שמן זית. בוזקים מלח ופלפל, מערבבים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה (190-200 מעלות). אופים במשך 20-25 דקות. מערבבים מדי פעם את פרחי הכרובית כדי שיספגו טעמים, יתרככו וישחימו קלות.

במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים את הפטריות, בוזקים מלח ופלפל ומאדים במשך כ-3-4 דקות. מסדרים את הפטריות בשכבה אחידה על פרחי הכרובית המרוככים.

מכינים את בלילת הטחינה – מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים מיץ לימון ומים, ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים ויוצקים הכול מעל לפרחי הכרובית והפטריות. מפזרים מעט סומק (לא הכרחי) ומחזירים לתנור לריכוך סופי והקרמה במשך 7-5 דקות.

מוציאים ומעטרים בצנוברים ופטרוזיליה ומגישים חם.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: שעה

סוג המנה: פרווה

פרחי כרובית ופטריות

סטיילינג וצילום:פסקלפרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here