לא חייבים טאבון מקצועי כדי להכין פיצה קריספית דקה ומשגעת – אפשר להגיע לתוצאה דומה גם בתנור הבייתי

בתקופה האחרונה, בזמן שנהיה קצת יותר קריר ומחשיך מהר מאוד, אנחנו נאלצים להיות ספונים בבית מוקדם מהרגיל. אז אם כבר אנחנו נמצאים בבית במשך שעות ארוכות, אפשר לנצל את הזמן המשפחתי להכנת פיצה לארוחת ערב.

אמנם בקלות אפשר לחייג לרשת החביבה עליכם ולהזמין מגש פיצה, אבל כשאתם מכינים אותה בבית זו חוויה משפחתית נפלאה. כי אין כמו הניחוח של בצק שמרים שנאפה בתנור כדי לפזר תחושה של חמימות ופינוק לבני הבית ולגרום להם להתאסף במטבח – במרכז העניינים. וזה עוד לפני שאנחנו לוקחים בחשבון את היתרונות הנוספים של הכנת פיצה ביתית, למשל איכות החומרים שהם משתמשים וערכם התזונתי, שלרוב עולה על אלו שמגיעים מהפיצרייה.

כמו כולם, אני מאוד אוהבת את טעמה של הפיצה שנאפית בחום גבוה בטאבון מקצועי. בדרך כלל כדי לדמות עד כמה שאפשר את התוצאה הזו עם בצק שנאפה בתנור ביתי, מכנסים לתוכו אבן שמוט שעושה את העבודה. לאחרונה בחרתי להכין את הפיצות בתנור הביתי וניסיתי לדמות את הטאבון בלי להשתמש באבן שמוט. איך עושים זאת? את הבצק אני מרדדת דק, נותנת לו זמן להתפחה ואופה אותו בתנור בטמפרטורה גבוהה מאוד, תוך השגחה מתמדת. שיטה זו מקנה לשולי הבצק את הקריספיות הנחשק ובמקביל מעניקה רכות למרכז הבצק באופן שגורם לו להכיל באהבה את המלית הנבחרת. כדי להשלים את התחושה של פיצה שמגיעה מפיצרייה, אני בוזקת על התבנית קמח תירס או קמח מלא.

 

 

טיפסקל לקיצורי דרך:

אפשר להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות חתוכות ומרוסקות במקום לחתוך את העגבניות.

אפשר לקנות רוטב מוכן לפיצה או לספגטי ולקצר את תהליך הכנת הרוטב.

אם יש לכם אבן שמוט אפשר להשתמש בה לאפייה.

את המלית אתם יכולים לשנות ולהשתמש בירקות, ברטבים ובתבלינים שאתם אוהבים.

 

החומרים: (ל-2 פיצות בינוניות)

לבצק:

4 כוסות קמח, מנופה

2 כפות גדושות שמרים

3 ביצים

½1 כוסות מים

לרוטב:

4 כפות רסק עגבניות

מלח, לפי הטעם

פלפל, לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1/2 כוס מים

לתוספות:

2 עגבניות, פרוסות דק או עגבניות שרי, חצויות

1 בצל סגול או לבן, חתוך לטבעות

2 פלפלים ירוקים, חתוכים לטבעות (לא חובה)

100 גרם אנשובי

להברשה:

1/2-1/4 כוס שמן זית

לעיטור :

2 גבעולי בזיליקום טרי

 

 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים לתוכה את הביצים ומחצית מכמות המים ומערבלים תוך הוספת שארית המים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים כ-30 דקות במקום חמים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. מרפדים תבנית בבצק או קורצים עיגולים אישיים ומסדרים בתבנית ברווחים. משמנים בשמן זית כ-1 ס"מ משולי הבצק.

להכנת הרוטב – מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה. מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים מעל את פרוסות העגבניות או חצאי עגבניות שרי, את הבצל והפלפלים. מהדקים את התוספות קלות לבצק ומסדרים מעל את רצועות האנשובי.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (230 מעלות) במשך כ-20-15 דקות. רצוי להשגיח ולבדוק את הפיצות במהלך האפייה. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים חם.

 

פיצה אנשובי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here