פרוסת עוגת שוקולד עשירה

קבלו עוגת שוקולד נפלאה, אהובה על בני משפחתי ומכריי. קלה להכנה שוקולדתי ונימוחה.

זהו מתכון קלאסי על טהרת השוקולד שימלא לכם את הבית בניחוחות אפייה מפתים.

אפשר לצפות את העוגה בשוקולד, ולעטר באגוזי מלך או בפקאנים מסוכרים.

עוגת שוקולד עשירה

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה או מרגרינה, מזולה

1/2 1 כוסות סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

3/4 1 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

4 כפות ברנדי

עוגה שילדים ובוגרים אוהבים

לציפוי:

100 גרם חמאה או מרגרינה או מזולה

1/2 כוס סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

1/2 כוס מים

100 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

1/2 כוס אגוזים  קצוצים

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

מניחים בכלי חסין אש (למיקרוגל) או בקלחת בינונית  את השוקולד החמאה או המרגרינה, כוס סוכר, אבקת הקקאו, אבקת קפה נמס וממיסים באמבט מרים (בן מארי)  או במיקרוגל ובוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד.

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

טורפים את החלמונים ומוסיפים אל קצף החלבונים ומקפלים פעם פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע היטב.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לבלילה. מוסיפים את הברנדי.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.

הכנת הציפוי שמים בסיר קטן את החמאה או המרגרינה, סוכר, אבקת הקקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה או המרגרינה תימס, מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.

מצפים את פני העוגה ודופנותיה בציפוי השוקולד, מעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

8 תגובות

  1. אני לא אוהבת חמאה/מרגרינה.
    האם יהיה אפשר להחליף לשמן את שציינת בעוגה עצמה + ברוטב ? וכמות?

      • העוגה נראית פגז אבל 300 גר חמאה זה קצת יותר מידי בשבילנו, במה ניתן להחליף את החמאה שבציפוי? אם בכלל?

        • הי יעל
          אין בעיה את גם יכולה לא להכין ציפוי היא טעימה גם בלי
          שוב כל עוגה עשיה היא תמיד קצת יותר מעוגות הפשוטות ואל תשכחי שאת לא אמורה לאכול את כל העוגה
          היא מתחלקת עם כולם אז אולי זה לא נורא כל כך :)

  2. אפשרי לעשות בתבנית 24? האם צריך להפחית בחומרים ? מה הגובה שייצא לה אם אשתמש באותם כמויות ?תודה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here