עוגת נפוליאון | קרם שניט תפוז ללא גלוטן

קבלו מתכון להכנת עוגת נפוליאון | קרם שניט תפוז ללא גלוטן. לפני מספר שבועות נחשפתי במקרה לקונדיטוריה סופי דלי בהוד השרון, פטיסרי ברמה גבוהה המוקדש כולו לנמנעים מגלוטן ומציע שלל מתוקים מופחתי סוכר. ברור לכם שמיד ביקשתי לפגוש במטבחי את האחראית לכל הטוב הזה.

סופי סרגוסטי היא שף קונדיטורית מרתקת, מעניינת ומוכשרת בתחומה. לפני כחמש שנים עזבה את צרפת ועלתה לארץ עם בעלה אלכס ושני ילדיה. בצרפת היא למדה לתואר ראשון בספרות, והתכוונה להתמחות בקולנוע, אבל החיים שלה קיבלו תפנית שונה כשיום אחד התבקשה על ידי חברתה, בעלת חברה לשרותי קייטרינג לעזור לה במטבח.

סופי חשבה שיהיה נחמד לתת כתף לחברה, אבל לא ציפתה שהיא תתאהב במטבח. היא הוקסמה מהקצב והיצירה בו, והחליטה לזנוח את לימודי הספרות ואת העיסוק בקולנוע, ופנתה ללימודים בבית ספר לבישול בצרפת ובמקביל התקבלה להתמחות אצל השף המוערך אלן דיקאס, שחידד והעשיר את כישורי הבישול והאפייה שלה.

 

פסקל וסופי

בהמשך היא הרחיבה את הלימודים לתחום הקונדיטוריה, הפטיסרי, ועבדה גם במסעדות בעלות שלושה כוכבי מישלן בפריז. כאשר סופי ואלכס החלו לגלגל את רעיון העלייה, אלכס החליט לעשות הסבה מקצועית והחליף את המעבדה הרפואית בלימודי אפייה ובישול עם התמחות בטכנולוגיה של המזון.

בארץ גילו שבנם הצעיר רגיש לגלוטן. היה עצוב ומאוכזב שאינו יכול ליהנות מהמטעמים המתוקים שאהב, וההורים החליטו לעזור לו. הם חקרו את הנושא והבינו שמרבית הקמחים נטולי הגלוטן מכילים אחוז גבוה של עמילן שמתפרק בגוף לסוכר. מתוך ידיעה שאינם רוצים להאכיל את ילדיהם בכמות כה גדולה של סוכרים, פיתחו סופי ואלכס קמח נטול גלוטן שמכיל כמות קטנה של עמילן.

הקמח שלהם מבוסס על קמח שקדים, קמח אורז מלא, קמח אורז, קורנפלור בכמות קטנה וקמח טף. בעזרת הקמח שפיתחו, הצליחה סופי לייצר את עוגת הנפוליאון האהובה כל כך, פחזניות ועוגות ועוגיות נוספות מצרפת בגרסה נטולת גלוטן.

לפני כשלוש שנים פתחה סופי את הקונדיטוריה "סופי דלי" שבה היא מוכרת את הקינוחים לצד מאפים מלוחים, בגטים ולחמים וגם את הקמח שפיתחה. היא שיתפה אותנו בשלושה מתכונים שפיתחה ומציינת כי אפשר להכין אותם מכל קמח נטול גלוטן שנמכר בחנויות ברחבי הארץ. המתכונים ששיתפה סופי הם ללא גלוטן וכמות פחותה של סוכר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי כאן ובאינסטגרם.

 

עוגת נפוליאון | קרם שניט תפוז ללא גלוטן

 

For the English recipe scroll down

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

עוגת נפוליאון | קרם שניט תפוז ללא גלוטן

החומרים: (ל-2 עוגות בגודל 25X5 ס"מ)

250 גרם בצק עלים חמאה ללא גלוטן מוכן

1/4–1/2 כוס אבקת סוכר

לקרם שניט תפוז:

500 מ"ל מיץ תפוזים

90 גרם חלמון ביצה

100 גרם סוכר

40 גרם קמח תירס

250 גרם שמנת מתוקה 38%

גרגרים ממקל וניל 1

לקישוט:

1 כוס שמנת מתוקה, מוקצפת עם מעט אבקת סוכר

1 תפוז קלוף חתוך לפיסות קטנות וקליפה מגוררת

3 חתיכות של קליפות תפוז מסוכרות, חתוכות לקוביות

מעט עלי נענע

אופן ההכנה:

יוצקים לקלחת את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר וקמח התירס. יוצקים מעט ובהדרגה ממיץ התפוזים לתערובת החלמונים וטורפים במהירות לבלילה אחידה.

מחזירים לקלחת, מניחים על הכירים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת קרם סמיך. מסירים מהלהבה, מכסים בניילון נצמד קרוב לקרם ומכניסים למקרר.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה. מבליעים את הקצפת בפעם פעמים בקרם המצונן, מוסיפים את גרגרי הווניל ומבלעים בקרם. מכניסים למקרר.

מקמחים נייר אפייה ומרדדים עליו את בצק העלים. מחוררים אותו קלות במזלג. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה אל תבנית תנור, מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ומעליו מניחים תבנית תנור נוספת, צמודה לבצק (כך מקבלים שכבה אחידה וחלקה של הבצק). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 8 דקות.

מוצאים את התבנית ומפדרים את בצק העלים האפוי באבקת סוכר. מחזירים שוב לתנור לשיזוף אחיד.

חותכים את בצק העלים האפוי לפסים באורך 25 וברוחב של 5 ס"מ. מניחים שתי רצועות בצק על משטח עבודה, מורחים את קרם התפוז על שני פסי הבצק האפויים ומניחים מעליהם את שני הפסים שנותרו. מקבלים שתי עוגות צרות ומאורכות.

מטים את העוגה על הצד הצר ומעטרים. שמים את הקצפת המוכנה בשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לאורך העוגה קציפה מסולסלת. מעטרים מעל ברבעי תפוז, קוביות תפוז מסוכרות ועלי נענע קטנים.

עוגת נפוליאון | קרם שניט תפוז ללא גלוטן

דרגת קושי: בינוני-קשה

זמן הכנה: 40 דקות

סוג המנה: חלבית

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

לעוד שני מתכונים היכנסו לקישורים כאן:

פחזניות במלית קרם וניל וקרמל

טיגריס עם לב שוקולד

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here