

המלחמה עדיין נמצאת בעיצומה ולדאבוני ממש לא רואים את סופה. ואני, אני מתבצרת במקום הכי שפוי מבחינתי בבית – במטבח, ומתחילה במתקפת אפייה, בעיקר של עוגיות. אני מוצאת עצמי מכינה עוגיות נוסטלגיות, פשוטות, שמחזירות אותי לרגעים של חמימות משפחתית.


בחרתי להכין כעכים מלוחים, פריכים במיוחד. מבחינתי הם מהווים פינוק אמיתי, נפלאים לאירוח קליל וסתם לנשנוש מול המרקע. אני מגישה אותם לצד משקה חם כמו תה לואיזה או קפה שחור חזק.
היות שבהכנת הכעכים לא משתמשים בשמרים אלא באבקת אפייה, אפשר ורצוי לשחק ולגוון בטעמים, על ידי שילוב תבלינים שונים בבצק, כמו פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמם הפיקנטי של הכעכים המתקבל הודות לשילוב בין כמון, מעט פלפל שחור וזרעי השומשום, שנמצאים בבצק עצמו.
הכי חשוב לזכור שהם טעימים, פריכים ומתפצפצים בפה, ולכן הם מתחסלים מהר. אז הכינו אותם בכמות כפולה ושמרו אותם בצנצנת זכוכית בעלת סגירה טובה.


עוגיות מלוחות המוכרות ככעכי עבאדי. הן מתפוררות, מלוחות בדיוק במידה ואם לא נזהרים, אפשר לחסל הרבה יותר מכעך אחד או שניים. באתר תמצאו עוד שני מתכונים להכנת עוגיות מלוחות מהמטבח הצפון אפריקאי. משלבים בבצק ובציפוי המון גרגירי שומשום והוא מקבל מרקם שונה מעוגיות עבאדי.
כאשר מכינים עוגיות כעך מלוחות, יש להקפיד על כמה דברים: שימוש במים קרים, לישה טובה של הבצק ואפייה נכונה. ברגע שהכעכים מזהיבים יש להנמיך את המעלות בתנור ולהמשיך באפייה על 100 מעלות עוד כ-15-20 דקות, בהתאם לדרגת הפריכות הרצויה.
מחפשים גרסה בריאה? אפשר לשלב קמח כוסמין או קמח מלא וגם אפשר להכין את הכעכים ללא גלוטן, פשט מחליפים את הקמח בקמח נטול גלוטן.


מאחסנים בקופסה או צנצנת בעלת סגירה הרמטית. יש המוסיפים בתחתית כלי האחסון פרוסת לחם שתספוג את כל הלחות ותשאיר את העוגיות פריכות לפחות שבוע.
אפשר להזמין את הילדים להשתתף בשלב עיצוב הכעכים, אמנם הצורות לא יהיו מדוייקות אבל השמחה של הילדים שייקחו חלק בעשייה תהיה שווה כל צורה שתתקבל.
לימים שקטים שעוד יבואו.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
עוגיות עבאדי תוצרת בית
החומרים: (לכ-20 כעכים)
לבצק:
1 כוס קמח לבן, מנופה
1 כפית מלאה אבקת אפייה
½ כפית מלח
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס שמן רגיל או שמן זית, אפשר גם מרגרינה מומסת
1/4 כוס מים קרים (אפשר גם מי סודה)


אופן ההכנה:
מניחים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, מלח, שומשום, שמן או מרגרינה ומים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק על המשטח. מעבדים ולשים את הבצק מספר דקות, עד שהוא אחיד רך ונוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח לפי הצורך. אם הוא קשה, הוסיפו כף או שתיים של מים בהתאם לצורך.
נוטלים מעט מהבצק מגלגלים על שולחן העבודה ויוצרים רצועה. חותכים את הרצועה למקטעים של 10 או 8 ס"מ, לפי גודל הכעך שתרצו. סוגרים את הרצועה לצורת עיגול. בדרך זו מכינים את כל הכעכים.
מסדרים אותם ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 20-15 דקות, עד להזהבה. להכנת כעכים קריספיים במיוחד: ברגע שהכעכים מזהיבים מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-15-20 דקות, בהתאם לדרגת הפריכות הרצויה.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב. שומרים בצנצנת אטומה.


דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: פרווה
The war is still raging on, and unfortunately, there seems to be no end in sight. As for me, I’m taking refuge in my favorite place – the kitchen. I’ve gone on the defensive, with a barrage of baking, mostly of cookies. More specifically, cookies that I recall from my childhood. Simple cookies that bring back warm memories of cold nights with my family.
This week, I’ve chosen two recipes for savory, extra crunchy cookies. These cookies are one of my preferred comfort foods, and are perfect for nibbling on when you're sitting at the table with a good friend who has come over for a mug of strong black coffee or a hot glass of verbena tea.
TiPascale
You are welcome to spice up the cookies with sweet or spicy paprika, coriander, or cumin, and sprinkle sesame seeds on top.
Use cold water, and knead the dough well.
As soon as the cookies begin to brown, lower the temperature of the oven to 100°, and continue baking another 15-20 minutes.
If you’d prefer a healthier version, you can use spelt or whole wheat flour, or any gluten-free flour.
Store the cookies in an airtight container. One trick to keep them extra crispy for at least a week is to place a slice of bread on the bottom of the container to absorb any moisture.
You can invite the kids to help you prepare the dough and form the cookies. They might not be able to make them perfectly round, but they will definitely still be tasty.
May the days ahead bring us tranquility and peace.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 1 cup white flour, sifted
- 1 heaping tsp. baking powder
- ½ tsp. salt
- ¼ cup sesame seeds
- ¼ cup canola oil, olive oil, or melted margarine
- ¼ cup cold water or soda water
Instructions
- Add the flour, baking powder, salt, sesame seeds, oil or margarine, and water in a medium size bowl. Mix well.
- Flour your work surface and place the dough on it. Knead the dough for a few minutes, until it’s pliable. If the dough is too sticky, you can add a little more flour. If it’s too dry, you can add 1 or 2 tablespoons of water.
- Take a bit of the dough and roll it out into a log shape on your work surface. Cut the log into pieces that are 8 or 10 cm long, depending on how big you want the cookies to be. Form each log into a circle, then press the ends together.
- Arrange the dough circles on a tray covered with baking paper, and bake in an oven that has been preheated to 180° for 15-20 minutes, until they’ve turned golden brown. If you want the cookies to be extra crunchy, turn the temperature of the oven down to 100° as soon as they start browning, and continue baking them for another 15-20 minutes, depending on how crunchy you want them to be.
- Remove the tray from the oven, and let the cookies cool completely. Store in an airtight container.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 1 hour.
- Status: Parve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק