היתרון הגדול ביותר במגוון העדות שמרכיבות את החברה הישראלית, טמון בשלל המטבחים, הטעמים והניחוחות שאנחנו זוכים להיחשף אליהם. ואם יורדים לפרטים: לכל עדה ישנה תערובת התבלינים המייחדת אותה.

התבלינים הללו הם השחקנים הראשיים בכל מטבח. ומלבד התבלינים ישנן גם תערובות ממרח שונות. ומעבר לטעמים השונים מסתתרת פרקטיקה אמהית: הממרחים המוכנים מבעוד מועד הם סוד ההכנה המהירה של מאכלים רבים שהשביעו משפחות גדולות.

המטבח הצפון אפריקאי עשיר בממרחים, רובם אדומים וחריפים.

סחקא: מהמטבח המרוקאי. ממרח על בסיס פלפלים אדומים חריפים, אלא שאת הפלפלים של הסחקא מטגנים בשמן אחרי ההשריה והייבוש, טוחנים, מוסיפים להם שום ושומרים בצנצנת.

המטבח האלג'יראי נחשב לעדין מבין המטבחים, בעל השפעות צרפתיות, אצילי ומתוחכם. אף על פי שגם במטבח האלג'יראי נמצא הריסה, הרי שזו אינה חריפה כמו התוניסאית.

לאלג'יראים יש בוחרורו, ממרח המכיל שתי כפות הריסה בתוספת רסק עגבניות טריות, בצל ירוק, שום ומלח.

החומרים: לצנצנת בינונית

20 פלפלים אדומים יבשים חריפים

1 כוס שמן

6-10 שיני שום

1/2 1 כפיות מלח

אופן ההכנה: 

מסירים את ראשי הפלפלים ומנקים אותם מן הגרעינים, שוטפים היטב ומשרים בקערת מים למשך שעתיים. סוחטים את הפלפלים ושוטפים שוב. פורשים מגבת יבשה על משטח ומייבשים אותם היטב.

מחממים מחצית מכמות השמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הפלפלים (דקה בלבד). טוחנים את הפלפלים המטוגנים ואת השום במטחנת בשר, יוצקים את השמן שבו טוגנו הפלפלים לקערה רחבה ומוסיפים את הפלפלים הטחונים עם השום והשמן הנותר.

בוחשים היטב ומוסיפים מלח תוך כדי בחישה.יוצקים את התערובת לתוך צנצנת וסוגרים היטב. ניתן לאחסן את הסחקא בטמפרטורת החדר או במקרר כשבועיים שלושה.

 

מבחר מטבלים וממרחים חריפים מכל המטבחים

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here