

כידוע לכם חיי המדף של גרגרי הפרג הם קצרים ואם שומרים אותם זמן ממושך הם מתעפשים והופכים למרים. הפרג הוא גם מסוג המאכלים שהקשר עמם נבנה על סמך המפגש הראשון למה הכוונה? אם טעמתם מאכל המכיל פרג והוא לא הוכן בדרך הנכונה/ או טעמו היה מריר מעט ולא ערב לחיככם, רוב הסיכויים שבעתיד תתרחקו מהגרגירים השחורים הללו ולא תטעמו שום דבר המכיל אותם. אבל, וזה אבל גדול, אם ההתנסות הייתה חיובית – ודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את גרגירי הפרג הנפלאים. כזה הוא בדיוק המתכון המובא לפניכם.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה.
החומרים: (לכ-10 יחידות)
למלית הפרג:
1 כוס סוכר לבן
200 מ״ל (1 כוס) חלב 3%
55 גרם חמאה
קורט קליפת לימון, מגוררת
קורט קינמון
2 כוסות פרג טחון
80 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, טחונים


לבצק:
¼ 2 כוסות קמח
1 ביצה
5 כפות אבקת סוכר
40 מ״ל חלב
120 גרם חמאה, רכה
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
להדבקה:
ביצה טרופה


לעיטור:
1/2 כוס גרגרי פרג שלמים
להברשה:
3 כפות סירופ סוכר (ביחס של 1 כף מים חמים ו-1 כף סוכר)


אופן ההכנה:
מניחים בסיר את הסוכר, החלב, החמאה, קליפת לימון והקינמון. מערבבים, מניחים על להבה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מורידים מהלהבה ומוסיפים את הפרג. מערבבים, מחזירים על הלהבה ומחממים על אש נמוכה כדקה. מכבים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
מניחים לתערובת להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף ללא צנתר.
מניחים במערבל חשמלי עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק, למעט המלח ומערבלים במשך כשתי דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ליחידות במשקל של 60 גרם כל אחת. מגלגלים כל יחידה לכדור, מניחים בתבנית, מכסים ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
מרדדים כל כדור לצורה אובלית באורך כ-12 ס"מ ורוחב של כ-9 ס"מ.
מזלפים מהמילוי לאורך מרכז הבצק, מורחים את קצה הבצק בביצה, מקפלים את קצה הבצק הקרוב על המילוי ומהדקים. מגלגלים לסגירה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הסגירה כלפי מטה. מכופפים את הקצוות ליצירת סהר וסוגרים אותו לכעך. חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק.
בסיום מורחים כל סהרון בביצה ומניחים לייבוש כ-20 דקות בטמפ' החדר. מורחים שוב בביצה, מפזרים פרג ומייבשים 20 דקות נוספות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הסהרונים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ חם ומצננים.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Ingredients
- Poppy filling:
- 1 cup white sugar
- 200 ml (1 cup) 3% milk
- 55 g butter
- Pinch of lemon zest
- Pinch of cinnamon
- 2 cups ground poppy seeds
- 80 g (1 cup) ground walnuts
- Dough:
- 2 ¼ cups flour
- 1 egg
- 5 tbsp powdered sugar
- 40 ml milk
- 120 g softened butter
- 1 tbsp dry yeast
- Pinch of salt
- To seal edges:
- 1 beaten egg
- Toppings:
- ½ cup whole poppy seeds
- 3 tbsp syrup (made from ratio of 1:1 hot water and sugar)
Instructions
- Add the sugar, milk, butter, lemon zest and cinnamon to a pot and stir. Bring the mixture to a boil while stirring every once in a while. Lower the flame and add the poppy seeds. Turn off the stove and mix in the poppy seeds. Turn the flame back on low for one more minute then turn off again. Add the walnuts and stir. Let the mixture cool down and then transfer to a pastry bag without a tip.
- Add all of the dough ingredients, except for the salt, to the bowl of an electric mixer fit with a dough hook and mix for 2 minutes. Add the salt and mix for another 5 minutes until all ingredients are well mixed. Separate the dough into sections weighing 60 gram each and roll each one into a ball. Place dough balls on a pan, cover and place in the fridge to rest for 15 minutes.
- Roll out each ball into an oval shape that is 12 cm long and 9 cm wide.
- Add a dollop of filling to each oval and then brush the ends with egg. Roll the oval from one tip to the other and seal openings.
- Place cookies on a pan covered with baking paper with the opening facing down. Bend the ends of the cookies until they form a crescent shape.
- Brush all the cookies with egg and let them dry for 20 minutes at room temperature.
- Brush with egg again and then sprinkle with whole poppy seeds. Let cookies dry for another 20 minutes.
- Heat your oven to 170° and bake for 15 minutes.
- Brush with syrup after they come out of the oven and then let cool.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 90 minutes.
- Status: Dairy.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
המתכון באדיבות "לחם יין", בית קפה ובייקרי
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק