סהרוני כעכי פרג
Jump to recipe

כידוע לכם חיי המדף של גרגרי הפרג הם קצרים ואם שומרים אותם זמן ממושך הם מתעפשים והופכים למרים. הפרג הוא גם מסוג המאכלים שהקשר עמם נבנה על סמך המפגש הראשון  למה הכוונה? אם טעמתם מאכל המכיל פרג והוא לא הוכן בדרך הנכונה/ או טעמו היה מריר מעט  ולא ערב לחיככם, רוב הסיכויים שבעתיד תתרחקו מהגרגירים השחורים הללו ולא תטעמו שום דבר המכיל אותם. אבל, וזה אבל גדול, אם ההתנסות הייתה חיובית – ודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את גרגירי הפרג הנפלאים. כזה הוא בדיוק המתכון המובא לפניכם.

 * For the English recipe scroll down * 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם  והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה. 

החומרים: (לכ-10 יחידות)

למלית הפרג:

1 כוס סוכר לבן

200 מ״ל (1 כוס) חלב 3%

55 גרם חמאה

קורט קליפת לימון, מגוררת

קורט קינמון

2 כוסות פרג טחון

80 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, טחונים

סהרוני כעכי פרג
סהרוני כעכי פרג

לבצק:

¼ 2 כוסות קמח

1 ביצה

5 כפות אבקת סוכר

40 מ״ל חלב

120 גרם חמאה, רכה

1 כף שמרים יבשים

קורט מלח

להדבקה:

ביצה טרופה

 

סהרוני כעכי פרג
סהרוני כעכי פרג

לעיטור:

1/2 כוס גרגרי פרג שלמים

להברשה:

3 כפות סירופ סוכר (ביחס של 1 כף מים חמים ו-1 כף סוכר)

סהרוני כעכי פרג
סהרוני כעכי פרג

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את הסוכר, החלב, החמאה, קליפת לימון והקינמון. מערבבים, מניחים על להבה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מורידים מהלהבה ומוסיפים את הפרג. מערבבים, מחזירים על הלהבה ומחממים על אש נמוכה כדקה. מכבים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

מניחים לתערובת להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף ללא צנתר.

מניחים במערבל חשמלי עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק, למעט המלח ומערבלים במשך כשתי דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק ליחידות במשקל של 60 גרם כל אחת. מגלגלים כל יחידה לכדור, מניחים בתבנית, מכסים ומכניסים למקרר ל-15 דקות.

מרדדים כל כדור לצורה אובלית באורך כ-12 ס"מ ורוחב של כ-9 ס"מ.

מזלפים מהמילוי לאורך מרכז הבצק, מורחים את קצה הבצק בביצה, מקפלים את קצה הבצק הקרוב על המילוי ומהדקים. מגלגלים לסגירה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הסגירה כלפי מטה. מכופפים את הקצוות ליצירת סהר וסוגרים אותו לכעך. חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק.

בסיום מורחים כל סהרון בביצה ומניחים לייבוש כ-20 דקות בטמפ' החדר. מורחים שוב בביצה, מפזרים פרג ומייבשים 20 דקות נוספות.

מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הסהרונים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ חם ומצננים.

 

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה וחצי

סוג המנה: חלבי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 

 

המתכון באדיבות "לחם יין", בית קפה ובייקרי

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here