

מתכונים לניוקי אינם מוסרים הוראות מדויקות כמו מתכונים להכנת עוגה. הם מבוססים על בדיקה תוך כדי העבודה.
מאחר שתפוחי האדמה סופחים מים במידה שונה, תהליך הבישול לא יהיה תמיד זהה, ולכן צריך לבדוק את צמיגות הבצק וגמישותו תוך כדי ההכנה.
החומרים: ל-10 מנות ניוקי ול – 4 מנות רוטב תרד
לניוקי:
1/2 1 ק"ג תפוח אדמה (רצוי להשתמש בתפוחי אדמה עם קליפה לבנה להם יש אחוז גבוה של עמילן )
7 ביצים
כ- 400 גרם קמח תפוח אדמה ( הכמות יכולה להשתנות לפי כמות המים שסופג תפוח האדמה)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל לבן גרוס
מעט אגוז מוסקט
לרוטב תרד:
2 כפות שמן זית
1 חבילת תרד שטוף וקצוץ גס או עלי מנגולד
1 שן שום על קצה מזלג
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מ 3 עגבניות מרוסקות בבלנדר ומסונן
4 כפות שקדים פרוסים, מולבנים וקלויים


אופן ההכנה:
להכנת הניוקי- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים עד לשלב בו ניתן בקלות לנעוץ סכין בתפוחי האדמה . מסננים ומניחים בתבנית אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומייבשים את תפוחי האדמה כ-20 דקות. מסירים את הקליפה (מומלץ להשתמש במגבת להחזקת תפוחי האדמה ).
מניחים בקערה את ״בשר״ תפוח האדמה. ומועכים במועך ידני בלבד למחית.מוסיפים את הביצים והתבלינים. בוחשים ומוסיפים בהדרגה את קמח תפוח אדמה, עד קבלת מרקם מעט בצקי אבל לא קשה מידי.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. על משטח עבודה מגלגלים ומעצבים בכפות הידיים 8 צינורות- גלילי בצק בקוטר של כ 1.5 ס״מ.
חותכים בעזרת סכין או קלף כל רצועת בצק לפיסות קטנות באורך של כ 2 ס״מ. אפשר להכין מיד את המנה, או להקפיא את הניוקי ולהשתמש בהם בהתאם למתכון הנבחר.
להכנת רוטב התרד- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את התרד ובעזרת המזלג שעליו השום מערבבים.
מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את ניוקי למחבת, ללא חימום מוקדם ומוסיפים את מי העגבניות. מחממים
3-2 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את השקדים ומגישים.
צילומים: אסף קרלה
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
תודה רבה על המתכון. האם צריך לבשל את הניוקי במים לפני שמוסיפים לרוטב ולפני שמקפיאים?
הי עדנה
אם את מכינה כמות גדולה ולא מעוניינת להכין עכשיו את הרוטב את יכולה להקפיא את הניוקי
וכאשר את מכינה את הרוטב את לוקחת כמות מהניוקי הקפוא מוסיפה ומבשלת יחד.
תודה פסקל . אז בשום שלב לא מבשלים את הניוקי במים?
הי עדנה
בדיוק