

מתפוצצות מטעם
הן עטופות תועפות אבקת סוכר, שמתחבא בין הסדקים ומסתיר את השוקולד שבתוכן. ולמרות שהן נראות מורכבות, העוגיות הסדוקות למעשה קלות להכנה. אתם עוד כאן?
כילדה, ניחוחות האפייה משכו אותי אל המטבח הקטנטן שלנו, עד שרוב הזמן הסתובבתי לאמי אסתר ז"ל במטבח "בין הרגליים" והפרעתי לה. לא פעם היא ניסתה לסלק אותי משם, אך בסוף נכנעה.
לאמי היו עוגיות מנצחות. נפלאות בפשטות הכנתן ובטעמן הנפלא. הסוד שלהן היה שהן נשמרו לתקופה ארוכה.
בלי חמאה או מרגרינה, הן מסתפקות בשמן בלבד, מה שהופך אותן לחביבות במיוחד גם בימינו, בעידן השמירה על הבריאות והגזרה.
את הצורה של העוגיות יצרה אמי על ידי שימוש במטחנת בשר ידנית פשוטה, שאליה הצמידה את החלק המתאים.
בנוסף היא הכינה את העוגיות הכי פריכות שאני מכירה, בטעם אניס ומזהר, שאותן עיצבה בכמה דרכים: בכפות הידיים, על ידי רידוד הבצק וקריצת צורות או באמצעות
הכנת לולאות מהבצק. לעוגיות האלה קראנו, הילדים, עוגיות ציפור (עספור) או צורות אצבעות (סאובע).
את המתכונים להכנת העוגיות החזיקה אמי בקופסאות פח סגורות היטב. זיכרון הילדות הזה שלי מחזק את דעתי שאין כמו מאפה בתנור


כדי למלא את הבית בחום ובניחוח מזמין אל לב לבו של הבית – המטבח – שם מתרחשים דברים מדהימים עבור כל בני המשפחה.
לכן אני מקפידה תמיד להכין עוגיות תוצרת בית. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים, כאלו הזכורים לי מבית אמא ואחרים מיוחדים ומעניינים.
את העוגיות אני נוהגת לאחסן בצנצנות זכוכית גדולות, שמחייכות ומזמינות את כל בני המשפחה ליהנות מטעמן.
עם השנים נחשפתי למגוון עוגיות ואיני יכולה להתחיל ולספור כמה סוגים הכנתי בחיי. אספתי המון מתכונים, שאותם אני נוהגת למיין לפי מרקמן ואיכותן של העוגיות.
למשל: עוגיות יבשות, מתפוררות, מתובלות, ממולאות, עדינות, חגיגיות, עוגיות עם אוריינטציה של בריאות ולצדן נמצאים מתכונים של עוגיות מפנקות.
השבוע בחרתי להתמקד בהכנת סוג של עוגיות מאוד מיוחדות, המוכרות בשלל שמות שמתארים את המראה שלהן: מושלגות, מוזהבות, מתפקעות, מתפוצצות, סדוקות ועוד.
אין זה משנה איך בוחרים לקרוא להן, אלו עוגיות רכות, נימוחות ועסיסיות. הן פשוטות להכנה אך מסתירות סודות שובבים שכדאי לגלות לפני שניגשים למלאכה.
אז רגע לפני שאתם מתחילים להכין את אחד מהמתכונים שמופיעים כאן, קראו בעיון את ההסברים. רק כך מובטחת לכם הצלחה מלאה וביס נימוח שמתפצפץ כל פעם מחדש.


מושלגות
על גיוונים, מרקמים והכנת עוגיות מוצלחות
העוגיות הופכות בקלילות לטבעוניות כשמחליפים את המוצרים מהחי לשמן קוקוס וחלב סויה מעורבב עם מעט קמח.
לקבלת מרקם אוורירי רצוי להקציף את הביצים. אחרי יצירת העיסה יש לשמור את המסה במקרר לפחות שעתיים.
הקפידו על גודל העוגיות: קחו בעזרת כפית כמות קטנה מהמסה וצרו כדור עגול. אם אתם מעדיפים עוגיות גדולות השתמשו בכף.
על מנת לשמור על המראה המושלג, צפו את העוגייה תחילה בסוכר ורק אז גלגלו אותה באבקת סוכר.
אל תשתמשו בידיים כשאתם מצפים את כדורי העוגייה בסוכר ובאבקת סוכר. הניחו את הסוכר בקופסה אחת ואת אבקת הסוכר בקופסה שנייה.
הכניסו לתוכן 6-5 כדורים ונענעו את הקופסה בזריזות, כך שכל הכדורים יקבלו יחד את הציפוי של הסוכר ואבקת הסוכר, ובשכבה אחידה וחלקה.
חשוב לשמור על מרחק בין העוגיות בתבנית. הן נוטות להתרחב וחשוב שלא יתחברו.
הכלל החשוב ביותר בהצלחת העוגיות הוא זמן האפייה. בדרך כלל הזמן הדרוש לאפייה הוא בין 8-12 דקות, תלוי בתנור.


מהרגע שבו אתם רואים שהעוגיות נסדקו, התבקעו והשתטחו קלות תנו להן עוד דקת אפייה אחת והוציאו את התבנית מהתנור.
צננו על רשת. בשלב זה העוגיות מעט רוטטות ולא יציבות. אל דאגה: הן מתייצבות בזמן הצינון ושומרות על עסיסיותן. שלב האפייה חשוב
והוא שעושה את ההבדל בין עוגייה טובה לעוגייה מצוינת. אפייה ארוכה מדי משטחת ומייבשת את העוגיות, לכן אני ממליצה שתשגיחו מקרוב אחר העוגיות בזמן שהן בתנור.
טיפסקל
ניתן לשמור את העוגיות בקופסאות פח אטומות או צנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית. כך תשמר איכותן לאורך זמן ותמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש.
מניסיון, אם כבר מכינים את העוגיות הללו, רצוי להכין לפחות שני סוגים ולשמור במכלים מתאימים.
הכנת העוגיות דורשת זמן וסבלנות. לכן מומלץ להכינן כשיש לכם אחר צהרים פנוי לבילוי חמים במטבח.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק