קבלו מתכון לעוגה/עוגיות מהמטבח הים תיכוני ולה גרסאות רבות, לא פעם אפילו סוג הבצק משתנה. ומשתמשים בבצק עלי פילו או עלי פילאס וכמובן בצק עלים. לדעתי חשוב מאוד להקפיד על סוג המלית הכלואה בין עלעלי בצק. ואז מגיעסירופ סוכר מתקתק ורחיני שמשלים את כל הטעם.

 

החומרים: ל- 30-25 עוגיות

1 חבילה (400 גרם) בצק עלים מוכן קנוי

למלית:

1 כוס אגוזי פקאן, או פיסטוקים טחונים 0או שילוב של סוגים שונים של אגוזים)

3/4 כוס בוטנים, טחונים

1 כוס שקדים, טחונים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 חלבון

2 כפות מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/2 כפית קינמון

לסירופ:

½1 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית תמצית הדרים

 

 

אופן ההכנה:

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 24X35 ס"מ. מניחים עלה בצק בתחתית תבנית אפייה משומנת.

מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק בתבנית. מניחים מעל את עלה הבצק השני ומשהים שעה במקרר.

חותכים את העוגה למעוינים או לריבועים, ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות.

מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ- 30 דקות, עד קבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה, בעודה חמה. מצננים.

לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה.

 

  • טיפסקל

ניתן להכין את הבקלאווה בצורת מעוינים או לחתוך לריבועים קטנים .

שיטה נוספת היא: להניח את העלים על משטח למלא ולגלגל כגלילה ואז מכווצים בעדינות את הרולדה מקצה אחד אל המרכז כך שייווצרו על הרולדה כיווצים שווים. מכווצים באותה דרך את הקצה השני.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here