

הימים הקרים הם הזמן הטוב ביותר לבלות עם כל המשפחה במקום הכי חם בבית – המטבח. זו גם התקופה שבה אני מקפידה להכין בכל יום מרק, לצד תבשילי קדרה ומאפים.
אני עדיין זוכרת את הניחוחות שקיבלו את פני בילדותי, כשהגעתי הביתה לאחר יום לימודים ארוך. תאמינו לי, אין נעים יותר, מנחם יותר, ומחמם יותר ממרק חם. בחורף רצוי להתחיל את הארוחה עם צלחת מרק חם ואפשר להכין מרקים דחוסים, סמיכים ועשירים בתכולה שהופכת אותם לארוחה שלמה משביעה.
המרקים שלי משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר. אחד הכללים החשובים שעליהם אני מקפידה הוא איכות וטריות חומרי הגלם, אולם אין פסול בעיני להיעזר באבקת מרק (רצוי ללא נתרן, מונוסודיום גלוטמט וחומרים משמרים) אם כי חשוב להשתמש בכמות קטנה.
אני אוהבת לגוון את המרקים שאני מכינה. לפעמים אני משנה את התוספות, משלבת במרקים טעמים האהובים על בני ביתי. פעמים אחרות אני מסמיכה את המרק על ידי הוספת בלילת קמח, פסטה, פתיתים, קטניות או דגנים.
* For the English recipe scroll down *
טיפסקל
כדאי להוסיף למרק צרור אחד לפחות של עשבי תיבול או ירקות ירוקים: שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, עלי מנגולד, תרד, כרפס, בצל ירוק או כרישה. לקראת סוף הבישול טחנו את המרק טחינה קצרה.
להעשרת המרק השתמשו בעצמות בקר, עוף או בשר. אם אתם משתמשים בבקר האריכו את זמן הבישול.
אפשר להסמיך את המרק באמצעות תוספות כמו דגנים, גריסים, אורז, עדשים אדומות או ירוקות, פול, בצקניות או אטריות.
דרך נוספת להשגת סמיכות היא באמצעות רביכה: המיסו 50 גרם מרגרינה, מחמאה או חמאה והוסיפו קמח בהתאם לדרגת הסמיכות הרצויה. הוסיפו לתערובת מעט מנוזל המרק, ערבבו היטב והעבירו את התערובת חזרה לזיר המרק.
תוספות אחרות שיתקבלו בברכה הם קרוטונים מתובלים, שקדי מרק או זרזיפי ביצה טרופה עם מעט מיץ לימון.


מרק עדשים כתומות וגזר
החומרים: (ל-8-6 מנות)
1 בצל גדול
10 שיני שום
3 גזרים בינוניים
½ 1– 2 כוסות עדשים אדומות
2 כפות שמן זית
10-9 כוסות מים רותחים (לפי דרגת הסמיכות הרצויה)
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית הריסה חריפה או פפריקה חריפה
1/4 כפית קארי או ראס אל חנות
3/4- 1/2 כפית כמון טחון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
להגשה:
כוסברה, קצוצה
1 לימון
אופן ההכנה:
קוצצים דק את הבצל. כותשים את השום. קולפים את הגזרים וגוררים במגררת גסה. שוטפים היטב את העדשים הכתומות.
בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות וריכוך. מוסיפים לסיר את הגזר המגורר והשום הכתוש. מערבבים היטב ומטגנים עד לריכוך הגזרים, במשך כ-2-3 דקות.
מוסיפים לסיר את העדשים הכתומות, מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים. בוחשים היטב ויוצקים את המים הרותחים. מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה.
מבשלים עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות, בערך כ-25-30 דקות.
מגישים בצלחות עמוקות, מפזרים מעל מעט כוסברה קצוצה וסוחטים מעט לימון מעל. מגישים.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: 50-60 דקות
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Hearty winter soups
There’s nothing better on a cold, wet winter day than sitting around the kitchen table enjoying a hearty thick winter soup with our loved ones. I prepare soup practically every day on cold winter days, to be eaten alongside stews and baked dishes.
I still recall the wonderful feeling I would get in my childhood when I would arrive home after a long day at school and smell the hot soup my mother had prepared for us. There just isn't anything better in the world when you come in the house cold and wet. I love starting the meal with a bowl of hot thick soup.
I change up what soup I make each time depending on my mood, the weather outside, and which vegetables I happen to have in my fridge. The most important thing is that all the ingredients be fresh and of the highest quality, but you can certainly add a little soup powder (preferably without MSG or other preservatives).
I love to make a different soup each time and switch up the ingredients. Sometimes I decide which soup to make depending on the preferences of whichever family members will be home that day. There are lots of way to thicken your soup – you can add flour, pasta, ptitim, legumes or grains.


TiPascale
All of these soups can be upgraded by adding a bouquet garni (a bundle of herbs) with dill, cilantro, parsley, swiss chard, spinach, celery, scallion and/or leeks. Use an immersion blender for a few pulses when the soup has finished cooking.
Another way to season these soups is by adding beef bones or pieces of beef or chicken. If you are using beef, just be aware that cooking times should be longer.
The best way to thicken soups is by adding grains, such as barley, rice, orange or green lentils, broad beans, pieces of dough or noodles.
Another way to thicken soup is by preparing a roux by combining 50 grams of margarine or butter with flour (the amount of flour will depend on how thick you want the roux to be). Slowly add flour while mixing quickly, then pour the prepared roux into the soup.
These soups can also be eaten with soup almonds, croutons, or egg mixed with a little lemon juice drizzled on top of the boiling soup.
Ingredients
- 1 large onion
- 10 cloves of garlic
- 3 medium carrots
- 1 ½ - 2 cups orange lentils
- 2 tbsp olive oil
- 9 – 10 cups boiling water (depending on desired consistency)
- 1 tsp turmeric
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp harissa or spicy paprika
- ¼ tsp curry or ras el hanout (Tunisian spice mix)
- ½ - ¾ tsp cumin
- Salt and pepper to taste
- Serving suggestion:
- Chopped cilantro
- 1 lemon
Instructions
- Chop the onion finely and crush the garlic. Peel the carrots and grate them coarsely. Rinse the orange lentils.
- Heat the oil in a medium pot and sauté the onion until it’s become translucent and softened. Add the carrots and garlic and mix well. Sauté until the carrots have softened, for 2-3 minutes.
- Add the orange lentils and the spices. Mix well and add the boiling water. Mix, cover and heat over a medium-low flame. Cook for 25-30 minutes until the lentils have softened.
- Serve in large bowls. Sprinkle each bowl with a little chopped cilantro and a few drops of fresh lemon juice.
- Level of difficulty: Easy-medium.
- Time: 50-60 minutes.
- Status: Pareve.
Photo credit and styling: Pascale Perez Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק