Jump to recipe

לפניכם מתכון להכנת סופגניות קטנות – מיני. בשנים האחרונות אני מכינה את הסופגניות בגודל בינוני

שנה החלטתי שהכי טוב להכין סופגניות קטנות, מיני, מיני. לשמחתי הן נחטפות מהסלסלה כמו חטיף

מצופה בשלל טעמים.

הקטנתי את גודל הסופגניות מאוד, משהו כמו 3-2 ס"מ גודל מיני, שלדעתי לא יוצר ייסורי מצפון ומחשבות על קלוריות.

על מנת לשמור על מרקם אוורירי, ונימוח לאורך זמן. השתמשתי בנוסף לגרגרי השימרית גם במשפר אפייה ו..יוגורט.

כך התקבלו מיני סופגניות מצוינות.

אומנם הסופגניות הן נהדרות כמו שהן, אך במקום למלא אותן בריבה בחרתי לצפות אותן בכל מיני ציפוים קלים

המגוונים את ההגשה.

החומרים: ל-כ-30 סופגניות מיני

1/2 3 כוסות קמח מנופה

25 גרם שמרים שימרית

25 גרם משפר אפייה

3 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1 ביצה M

2 כפות יוגורט או מעדן שוקולד

3 כפות שמן או 30 גרם חמאה

1 כפית ברנדי

1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת

3/4- 1 כוס מים בהתאם לספיגת הקמח

שמן לטיגון

להגשה:

ציפוי שוקולד

ציפוי שוקולד לבן

1 כוס סירופ סוכר מוכן

לעיטור:

שקדים גרוסים , אבקת סוכר , סוכר

 

מצפים את פני חטפי הסופגניות
מצפים את פני חטפי הסופגניות

אופן ההכנה: 

מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים, משפר אפייה וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.

יוצרים גומה במרכז, לתוכה מכניסים את הביצה, יוגורט, שמן או חמאה, ברנדי וקליפת תפוז או לימון.

מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדורים בקוטר של 3-2 ס"מ .משהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

ציפוי סוכר, שוקולד לבן, שוקולד מרירי
ציפוי סוכר, שוקולד לבן, שוקולד מרירי

הסופגניות הללו נפלאות כמו שהן. אך אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות

הגשת סוכר- מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.

הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון, ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.

הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי. טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.

הגשת גורמה – מכינים ציפוי שוקולד מרירי ושמנת או ממרחי שוקולד כמו נוטלה וממרחי חלב, מרציפן, וממרח אגוזים.

מניחים את הממרחים בצלוחיות וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד אגוזים סוכריות צבעוניות .

 

חטיפי סופגניות נוגסים בהנאה
חטיפי סופגניות נוגסים בהנאה

סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. תודה פסקל על המתכונים, הכל נראה כל כך טעים.
    מה אפשר במקום משפר אפיה, אני לא בארץ, אולי יש לזה שם אחר כאן בארה״ב? או אולי משהו אחר במקום?! תודה !!!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here