

לפניכם מתכון להכנת סופגניות קטנות – מיני. בשנים האחרונות אני מכינה את הסופגניות בגודל בינוני
שנה החלטתי שהכי טוב להכין סופגניות קטנות, מיני, מיני. לשמחתי הן נחטפות מהסלסלה כמו חטיף
מצופה בשלל טעמים.
הקטנתי את גודל הסופגניות מאוד, משהו כמו 3-2 ס"מ גודל מיני, שלדעתי לא יוצר ייסורי מצפון ומחשבות על קלוריות.
על מנת לשמור על מרקם אוורירי, ונימוח לאורך זמן. השתמשתי בנוסף לגרגרי השימרית גם במשפר אפייה ו..יוגורט.
כך התקבלו מיני סופגניות מצוינות.
אומנם הסופגניות הן נהדרות כמו שהן, אך במקום למלא אותן בריבה בחרתי לצפות אותן בכל מיני ציפוים קלים
המגוונים את ההגשה.
החומרים: ל-כ-30 סופגניות מיני
1/2 3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים שימרית
25 גרם משפר אפייה
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה M
2 כפות יוגורט או מעדן שוקולד
3 כפות שמן או 30 גרם חמאה
1 כפית ברנדי
1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת
3/4- 1 כוס מים בהתאם לספיגת הקמח
שמן לטיגון
להגשה:
ציפוי שוקולד
ציפוי שוקולד לבן
1 כוס סירופ סוכר מוכן
לעיטור:
שקדים גרוסים , אבקת סוכר , סוכר


אופן ההכנה:
מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים, משפר אפייה וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.
יוצרים גומה במרכז, לתוכה מכניסים את הביצה, יוגורט, שמן או חמאה, ברנדי וקליפת תפוז או לימון.
מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.
מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדורים בקוטר של 3-2 ס"מ .משהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.


הסופגניות הללו נפלאות כמו שהן. אך אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות
הגשת סוכר- מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.
הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון, ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.
הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי. טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.
הגשת גורמה – מכינים ציפוי שוקולד מרירי ושמנת או ממרחי שוקולד כמו נוטלה וממרחי חלב, מרציפן, וממרח אגוזים.
מניחים את הממרחים בצלוחיות וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד אגוזים סוכריות צבעוניות .


סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 3 ½ cups flour, sifted
- 25 gr. fresh yeast
- 25 gr. bread improver
- 3 Tbsp. sugar
- ½ tsp. salt
- 1 medium egg
- 2 Tbsp. yogurt or chocolate yogurt
- 3 Tbsp. oil or 30 gr. butter
- 1 tsp. brandy
- 1 Tbsp. orange or lemon zest
- ¾ - 1 cup water, depending on absorbency of flour
- Oil for deep frying
- Toppings:
- Sugar
- Cinnamon
- Milk chocolate, melted
- White chocolate, melted
- Nuts, coarsely chopped
Instructions
- Place the flour in the bowl of an electric mixer. Add the yeast, bread improver, and sugar. Mix a little, then add the salt.
- Form a well in the center of the flour, then add the egg, yogurt, oil or butter, brandy, and orange or lemon zest.
- Mix the dough slowly, then gradually add the water. Mix the dough until it falls away from the side of the bowl.
- Cover the dough and place the bowl in a warm place for 1 hour or until the dough doubles in volume.
- Take a bit of the dough and form balls with a diameter of 2-3 cm. Let the balls rise in a warm place for another 20 minutes until they double in volume.
- Heat the oil in a pot for deep frying. Add a few of the balls to the oil, flipping them over so that the expanded part that was facing up goes first into the hot oil. This will then cause the smooth side to expand. When the first side is done, turn them over to fry on the other side. When they are done, remove the sufganiyot and place them on paper towels.
- Serve the sufganiyot with the following toppings:
- Sugar – Add some sugar to a wide bowl, and roll the sufganiyot in the sugar right when they come out of the oil.
- Cinnamon – Add 1 cup of sugar, plus a tablespoon and a half of cinnamon to a wide bowl and mix well. Roll the sufganiyot in the cinnamon-sugar right when they come out of the oil.
- Chocolate – Melt the milk chocolate or white chocolate in a bowl, and dip the sufganiyot in the melted chocolate right when they come out of the oil.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 2.5 hours.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
תודה פסקל על המתכונים, הכל נראה כל כך טעים.
מה אפשר במקום משפר אפיה, אני לא בארץ, אולי יש לזה שם אחר כאן בארה״ב? או אולי משהו אחר במקום?! תודה !!!
הי
את יכולה להכין בלי משפר האפייה :)
הי
כמה זה בשמרים יבשים?
אין לי שמרים טריים
הי רות
1 כף שמרים יבשים