מתכון למוס גבינה, קינוח אישי ועשיר של מוס מסקרפונה ולימון, מוגש בגביעים אישים. הקרם משלב שכבת פרי חמצמץ מתוק, עם מוס גבינה במרקם קטיפתי ומרענן כמעט כמו גלידה עשירה. אשר הופכים למנת פינוק מעניינת ומושלמת לכל ארוחה חגיגית.

* For the English recipe scroll down *

החומרים: (לכ-8 מנות)

לקרם הלימון:

3 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון, מגורדת

1/2 כוס מיץ לימון

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

 

לשכבת המוס:

250 גרם מסקרפונה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כוס שמנת מתוקה

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

אופן ההכנה:

לשכבת קרם הלימון: מניחים בקערה חסינת חום את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון ומיץ לימון. טורפים היטב ומניחים את הקערה על גבי אדים (באן מארי). מבשלים את התערובת כעשר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מן האש, מסננים את התערובת ומוסיפים את החמאה. מערבבים לתערובת חלקה. מניחים לצינון. מכסים בניילון נצמד או מעבירים לקופסה אטומה ומקררים.

בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המסקרפונה עם הווניל במשך כדקה. מעבירים את התכולה לקערה גדולה. באותה קערת מערבל עם מוט ההקצפה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף וגוזרים מעט מהקצה המחודד. מזלפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר להשתמש גם בכף אך יש להקפיד לא ללכלך את דפנות הכוס). מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף ומזלפים שכבת קרם מעל לשכבת המוס (במידה ונשאר לכם מעט קרם לימון אפשר להקפיאו לשימוש נוסף. אפשר למשל להניח ממנו מעל כדורי גלידה, עוגה וקרפים ועוד). שומרים בקירור עד ההגשה.

 

 

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here