

מתכון למוס גבינה, קינוח אישי ועשיר של מוס מסקרפונה ולימון, מוגש בגביעים אישים. הקרם משלב שכבת פרי חמצמץ מתוק, עם מוס גבינה במרקם קטיפתי ומרענן כמעט כמו גלידה עשירה. אשר הופכים למנת פינוק מעניינת ומושלמת לכל ארוחה חגיגית.
* For the English recipe scroll down *
החומרים: (לכ-8 מנות)
לקרם הלימון:
3 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כפיות קליפת לימון, מגורדת
1/2 כוס מיץ לימון
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
לשכבת המוס:
250 גרם מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
אופן ההכנה:
לשכבת קרם הלימון: מניחים בקערה חסינת חום את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון ומיץ לימון. טורפים היטב ומניחים את הקערה על גבי אדים (באן מארי). מבשלים את התערובת כעשר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מן האש, מסננים את התערובת ומוסיפים את החמאה. מערבבים לתערובת חלקה. מניחים לצינון. מכסים בניילון נצמד או מעבירים לקופסה אטומה ומקררים.
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המסקרפונה עם הווניל במשך כדקה. מעבירים את התכולה לקערה גדולה. באותה קערת מערבל עם מוט ההקצפה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף וגוזרים מעט מהקצה המחודד. מזלפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר להשתמש גם בכף אך יש להקפיד לא ללכלך את דפנות הכוס). מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף ומזלפים שכבת קרם מעל לשכבת המוס (במידה ונשאר לכם מעט קרם לימון אפשר להקפיאו לשימוש נוסף. אפשר למשל להניח ממנו מעל כדורי גלידה, עוגה וקרפים ועוד). שומרים בקירור עד ההגשה.
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Ingredients
- Lemon cream:
- 3 eggs
- ¾ cup (150 g) sugar
- 2 tsp lemon zest
- ½ cup fresh lemon juice
- 50 g butter, cut into cubes
- Mousse layer:
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp vanilla extract
- ¼ cup (50 g) sugar
- 1 cup sweet cream
Instructions
- To prepare the lemon cream, add the eggs, sugar, lemon zest and juice to a heat-proof bowl and mix well. Heat the bowl over a bain-marie for 10 minutes, stirring all the time, until mixture thickens. Remove from the flame and drain. Add the butter and mix until smooth. Set aside to cool down. Cover with plastic wrap or store in an airtight container and place in the fridge.
- To prepare the mousse layer, in the bowl of a mixer fitted with a dough hook, mix the mascarpone cheese with vanilla for 1 minute. Pour into a large bowl. In the mixer bowl – use a whisk attachment – whip the sweet cream with the sugar until soft and firm. Gently fold into the mascarpone mixture and mix gently.
- Transfer cheese mixture into a pastry bag and cut the tip off. Spread a thin layer in cups (you can also use a spoon, but make sure not to let any touch the sides of the cups).
- Next, transfer the lemon cream to a pastry bag and spread a layer on top of the mousse. If you have leftover lemon cream, you can freeze it to use another time as a topping for ice cream or on top of crepes.
- Store in the fridge until serving.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק