

בימים אלו כשהחיילים שלנו נמצאים באזורי לחימה, רחוקים מהבית ומהאהובים שלהם, חשבתי להמליץ לכם לשלוח להם חבילה מתוקה מהבית, שכוללת את העוגיות והעוגות הכי אהובות, כאלה שנוח לארוז אותן ולשלוח אותן הלאה.
בחרתי להכין מגולגלות שקד וקוקוס עוגיות שהן ממשפחת כרוכיות תמרים ואגוזים, המוכרות והאהובות מאוד. העוגיות המגולגלות עשויות מבצק פריך עשיר או מבצק שק"ם (ראשי תיבות של שמנת, קמח ומרגרינה). והן ממולאות במלית תמרים ואגוזים או שוקולד או מלית נדיבה של ריבה וקוקוס, כשעליהן בוזקים אבקת סוכר.
בגרסה זו שלפינכם הבצק נפלא וגמיש. אין בו ביצים והוא קל להכנה ולעבודה. אתם יכולים להשתמש בו לכל סוג של גלילה שתרצו. הפעם בחרתי להכין את הגלילות עם מלית עשירה בשקדים, קוקוס וחלבה. אפיתי את הגלילות כשהן פרוסות (לא חששתי שהמלית תברח, למרות שהיא אכן קצת זולגת אך באמת שזה לא פוגע בהן), הברשתי אותן בסירופ סוכר מוכן ופיזרתי מעט גרגירי שומשום ליופי. הברשת הסירופ לפני האפייה מקנה לפרוסות קריספיות והשחמה נהדרת.
עוגיות נוספות שיתאימו לכל מארז של חבילה מתוקה מהבית עם ציורים וברכות של הילדים, יכולות לשמח את החיילים שנמצאים עכשיו בחזית.
עוגיות:
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
עוגיות מגולגלות שקד קוקוס
החומרים (לכ-50 עוגיות, תלוי בגודלן):
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח, מנופה
1/2 כוס קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
50 גרם קרם קוקוס
1 כוס מים מיץ תפוזים או משקה רוזטה מוכן
1/2 כוס אבקת סוכר או סוכר דק
למלית:
1 כוס שקדים מולבנים, גרוסים
1/2 כוס פתיתי קוקוס
3-2 כפות דבש או סילאן ללא סוכר
1-2 טיפות תמצית שקדים
3/4 כוס חלבה, מפוררת


להברשה:
1 כוס סירופ סוכר מוכן (1 כוס סוכר + מיץ לימון או מים או אחר)
לפיזור:
1/2 כוס גרגירי שומשום
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את כל החומרים לפי הסדר. בעזרת וו גיטרה מערבלים הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה. במידה שהבצק רך מדי אפשר להוסיף כף אחת או שתיים של קמח. מכסים בניילון נצמד ושומרים כחצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי חצי ס"מ. מפזרים על עלה הבצק מעט שקדים מולבנים ופתיתי קוקוס. בקערית מערבבים דבש או סילאן יחד עם תמצית השקדים ומטפטפים מעט על פני השקדים והקוקוס. מפזרים מעל את החלבה המפוררת.
מגלילים את הבצק עם המלית מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק, תוך הידוק וגלגול ועיצוב לצורת גליל צר ומאורך. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ. בדרך זו מכינים את יתר הבצק.
מסדרים את פרוסות העוגיות ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים את פרוסות העוגיות בסירופ הסוכר המוכן ובוזקים עליהן גרגירי שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות. מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-20-15 דקות לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומצננים. יש להקפיד להשגיח על העוגיות כדי לא להשחים ולייבש אותן יתר על המידה.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
ALMOND COCONUT COOKIES
This wonderful dough
does not contain eggs and it’s really easy to
make. You can use it to make any type of cookie. I don’t mind if the filling
spills out a little bit. I brush a little syrup on top and sprinkle with
Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- ½ 3cups flour, sifted
- ½ cup almond flour
- 1 packet baking powder
- ½ cup oil
- 50 g coconut cream
- 1 cup water, orange juice or Rosetta liquid
- ½ cup powdered or caster sugar
- Filling
- 1 cup blanched almonds, ground
- ½ cup coconut flakes
- 2 to 3 Tbsp. honey or sugar-free silan
- 1 to 2 drops almond extract
- ¾ cup halva, crumbled
- Topping
- 1 cup syrup
- ½ cup sesame seeds
Instructions
- In the bowl of an electric mixer fitted with a dough hook, add the ingredients
- in the order they’re listed. Mix until smooth and dough begins to fall
- away from side of bowl. If the dough is too soft, add one or two tablespoons
- of flour. Cover with plastic wrap and put in the fridge for 30 minutes.
- Separate dough into four sections and roll out each section to a thickness
- of ½ cm. Sprinkle with almonds and coconut flakes. In a bowl, mix
- honey or silan together with almond extract and drip on top. Sprinkle
- with crumbled halva.
- Roll up the dough with the filling starting from the side closer to you.
- Cut the roll into slices that are 1½ cm. thick. Prepare the other rolls in
- the same fashion.
- Place the slices on a baking tray and brush with syrup and sprinkle
- with sesame seeds.
- Bake in an oven that has been preheated to 180° for 15 minutes and then
- lower temperature to 170° and continue baking for another 15 to 20 minutes
- until cookies are golden brown. Remove and let cool. Make sure not to
- overcook cookies or let them dry out.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק