Jump to recipe

בימים אלו כשהחיילים שלנו נמצאים באזורי לחימה, רחוקים מהבית ומהאהובים שלהם, חשבתי להמליץ לכם לשלוח להם חבילה מתוקה מהבית, שכוללת את העוגיות והעוגות הכי אהובות, כאלה שנוח לארוז אותן ולשלוח אותן הלאה.

בחרתי להכין מגולגלות שקד וקוקוס עוגיות שהן ממשפחת כרוכיות תמרים ואגוזים, המוכרות והאהובות מאוד. העוגיות המגולגלות עשויות מבצק פריך עשיר או מבצק שק"ם (ראשי תיבות של שמנת, קמח ומרגרינה). והן ממולאות במלית תמרים ואגוזים או שוקולד או מלית נדיבה של ריבה וקוקוס, כשעליהן בוזקים אבקת סוכר.

בגרסה זו שלפינכם הבצק נפלא וגמיש. אין בו ביצים והוא קל להכנה ולעבודה. אתם יכולים להשתמש בו לכל סוג של גלילה שתרצו. הפעם בחרתי להכין את הגלילות עם מלית עשירה בשקדים, קוקוס וחלבה. אפיתי את הגלילות כשהן פרוסות (לא חששתי שהמלית תברח, למרות שהיא אכן קצת זולגת אך באמת שזה לא פוגע בהן), הברשתי אותן בסירופ סוכר מוכן ופיזרתי מעט גרגירי שומשום ליופי. הברשת הסירופ לפני האפייה מקנה לפרוסות קריספיות והשחמה נהדרת.

עוגיות נוספות שיתאימו לכל מארז של חבילה מתוקה מהבית עם ציורים וברכות של הילדים, יכולות לשמח את החיילים שנמצאים עכשיו בחזית.

עוגיות:

עוגיות רחת לוקום 

עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד ציפס עדשים

כעכים סבתא אסתר

עוגת שיש בשני צבעים 

למבחר עוגיות נוספות היכנסו: 

 

* For the English recipe scroll down *

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי.  הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם  #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

עוגיות מגולגלות שקד קוקוס

 

עוגיות מגולגלות שקד קוקוס

החומרים (לכ-50 עוגיות, תלוי בגודלן):

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס קמח שקדים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

50 גרם קרם קוקוס

1 כוס מים מיץ תפוזים או משקה רוזטה מוכן

1/2 כוס אבקת סוכר או סוכר דק

למלית:

1 כוס שקדים מולבנים, גרוסים

1/2 כוס פתיתי קוקוס

3-2 כפות דבש או סילאן ללא סוכר

1-2 טיפות תמצית שקדים

3/4 כוס חלבה, מפוררת

 

מגולגלות שקד קוקוס
מגולגלות שקד קוקוס

להברשה:

1 כוס סירופ סוכר מוכן (1 כוס סוכר + מיץ לימון או מים או אחר)

לפיזור:

1/2 כוס גרגירי שומשום

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את כל החומרים לפי הסדר. בעזרת וו גיטרה מערבלים הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה. במידה שהבצק רך מדי אפשר להוסיף כף אחת או שתיים של קמח. מכסים בניילון נצמד ושומרים כחצי שעה במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי חצי ס"מ. מפזרים על עלה הבצק מעט שקדים מולבנים ופתיתי קוקוס. בקערית מערבבים דבש או סילאן יחד עם תמצית השקדים ומטפטפים מעט על פני השקדים והקוקוס. מפזרים מעל את החלבה המפוררת.

מגלילים את הבצק עם המלית מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק, תוך הידוק וגלגול ועיצוב לצורת גליל צר ומאורך. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ. בדרך זו מכינים את יתר הבצק.

מסדרים את פרוסות העוגיות ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים את פרוסות העוגיות בסירופ הסוכר המוכן ובוזקים עליהן גרגירי שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות. מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-20-15 דקות לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומצננים. יש להקפיד להשגיח על העוגיות כדי לא  להשחים ולייבש אותן יתר על המידה.

 

מגולגלות שקד קוקוס
מגולגלות שקד קוקוס

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

ALMOND COCONUT COOKIES

This wonderful dough

does not contain eggs and it’s really easy to

make. You can use it to make any type of cookie. I don’t mind if the filling

spills out a little bit. I brush a little syrup on top and sprinkle with

Photo credit & styling:  Pascale Perez-Rubin

 

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here