

שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, עשיר במאכלים מעניינים חדשים, משודרגים ומשולבים ממטבחים שונים. זהו חג נקי ולבן, שופע בירקות ופירות תוצרת הארץ ובמוצרים על בסיס חלב ומוצריו. מדי שנה לכבוד החג אנו מתחילים בחיפושים אחר עוגת הגבינה הכי טובה והכי טעימה שתפאר את שולחן החג השנה. רגע לפני ערב החג חשבתי להציע לכם להכין מאפה מלוח מעניין אשר המשלב פסטה יבשה גבינות ותוספות אשר בבישול ואפייה הם מקבלים חיים משלהם ומניבים טעמים מפתיעים ומעניינים. אפשר לשלב אותם באמצעות בחישתם לתוך רטבים, פשטידות ומאפי גבינה עם או בלי בצק. תוך שילוב גבינות קשות, מיוחדות חדשות שאינן מגיעות בדרך קבע למקרר הביתי. כל אלו יחד עם פסטה יוצרים פשטידות או מאפי פסטה אשר מספרים סיפור אחר לגמרי. סיפור של יצירתיות וייחודיות הנובע מאהבה גדולה לאוכל.
פשטידות/מאפים יכולים להתלוות לאורך הארוחה, על פי בחירתנו. לאו דווקא כמנה ראשונה או אחרונה. והם הרבה פעמים ביטוי לצד היצירתי של הבשלן הביתי המרכיב באמצעותם שילובים מקוריים, חיבור בין טעמים תוך יצירת טעם ומרקם חדש ומענין. העבודה מתחילה עם בחירת סוג הפסטה הרצויה, בחירת הגבינות והשילוב ביניהן עם ירק, עשבי תיבול ועוד. לקבלת מראה מיוחד אפשר להבריש בביצה טרופה או לפזר מעל המאפה פירורי לחם, פאנקו או גבינה קשה מגוררת, אופים עד לקבלת גוון זהוב-שחום ומהודר. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשתערובת לא ממש מושכת או מיוחדת הופכת לחגיגה חלבית טעימה ומעניינת המקבלת טקסטורה מיוחדת עם שימוש בסוגי פסטות שונות ההופכות את כל הטוב הזה למעין עוגה מלוחה. אנו יוצרים סוג של קסם בקערה: מערבבים ביצים, ירקות, תבלינים, פסטה ושולחים לאפיה. הצצה קצרה בחלון דלת התנור חושפת בפנינו את המאפה, שחום ומבעבע, כאילו מרמז על טעם מושלם שאותו אנו עומדים לגלות.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
טיפסקל
אם משתמשים בכלים ובתבניות בעלי צורות מעניינות, מקבלים מאפים בצורות ייחודיות.
אתם מוזמנים לשלב גבינות קשות שונות מהמוצעות כאן והאהובות עליכם. כמו כן אפשר להחליף גבינות באחוזי שומן פחותים לפי בחירתם.


מאפה פנה גבינות ברוקולי ואפונה
החומרים לכלי חסין אש אוולי או 2 תבניות ככר
1 חבילת פסטה קרניים מבושלת במי מלח לדרגת אל דנטה, שטופה במים קרים ומסוננת
1 גביע שמנת לבישול 15%
3 כפות סולת או קמח תירס
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/4 כפית שני שום כתושות
200 גרם ברוקולי שטוף
100 גרם אפונה עדינה מוקפאת ומרוככת
2 עלי מרווה קצוצים או תימין
1 קוטג' 5%
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם בגבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת או גבינה אחרת
2 ביצים טרופות
מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים את השמנת עם הסולת, קליפת הלימון המגוררת והשום מערבבים ומבאים לסף רתיחה מוסיפים את התרד, האפונה התימין או המרווה ומבשלים מספר דקות עד לריכוך חלקי של התרד והאפונה. מעבירים לקערה גדולה ומצננים קלות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת, הקוט'ג, גבינת המוצרלה, הבולגרית והפרמזן, משאירים חופן לפיזור מעל הפשטידה. והביצים הטרופות מבלעים הכול יחד לקבלת תערובת אחידה מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול .
משמנים תבנית חסינת אש בשמן זית או חמאה. ומעבירים לתוכה את תערובת הפסטה והגבינות אל משטחים היטב בתבנית. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ששמרנו בצד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה 180-190 מעלות במשך 40 – 45 דקות או עד להתייצבות הפשטידה ולהשחמה אחידה.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעה וחצי
סוג המנה: חלבי
Shavuot pasta quiches
Shavuot is one of my favorite holidays, especiace it involves preparing and consuming such wonderful dairy delicacies. It’s a clean, white holiday that celebrates all the new produce that grows on our beautiful land, alongside tasty milk products.
Every year I begin my search for a new and interesting cheesecake recipe that I can make and serve to my family as we gather around the table on the eve of Shavuot. I offered a variety of these sweet concoctions in last week’s column. This week, I will be focusing on savory quiches made with pasta to serve at the Shavuot meal.
TiPascale
If you use pans with interesting shapes, your quiches will take on these unique shapes and be much more fun to serve.
TiPascale
You are welcome to swap any of the hard cheeses with other types of cheese of your choice. In addition, you can use lower fat cheeses if you so desire.
Ingredients
- 1 package elbow pasta, cooked in salted water al dente, rinsed in cold water and drained
- 1 container cooking cream 15%
- 3 tbsp semolina or cornflour
- ½ tsp lemon zest
- ¼ tsp crushed garlic
- 200 g broccoli, rinsed
- 100 g petite peas
- 2 sage or thyme leaves, chopped
- 1 container of cottage cheese 5%
- 150 g mozzarella cheese, grated
- 100 g Bulgarian cheese, grated
- 150 g parmesan cheese, grated (or any other cheese)
- 2 eggs, beaten
- Salt, pepper and nutmeg, to taste
Instructions
- In a large pot, heat the cream with the semolina, lemon zest and garlic. Stir and bring to a boil. Add the spinach, peas, thyme or sage. Cook for a few more minutes until the vegetables have partially softened. Transfer to a large bowl and let it cool down.
- Add the cooked pasta, cottage, mozzarella, Bulgarian and parmesan cheeses, leaving a handful to sprinkle on top of the quiche. Add the beaten eggs and mix. Season with salt, pepper and nutmeg and mix again. Taste and adjust seasoning.
- Grease a flame-resistant pan with olive oil or butter. Pour in the cheese mixture and flatten. Sprinkle leftover cheese on top.
- Bake in an oven that has been preheated to 180º-190º for 40-45 minutes or until the quiche has become firm and has browned on top.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 90 minutes
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק