המתכון מגיע מהמטבח המרוקאי: חלווה דלעז'ין. כדורי בצק בקרמל עם תוספות שמהווים את אחד המתכונים היותר מורכבים ומיוחדים מהמטבח העשיר הזה. על מנת להקל עליכם את הדרך ולהבטיח שתצליחו להגיע לתוצאה הטובה ביותר, צירפתי תמונות של שלבי ההכנה.

* For the English recipe scroll down *

החומרים: (ל-35-40 עוגיות)

לכדורי הבצק:

2 כוסות (230 גרם) קמח, מנופה

2 כפות שמן

2 ביצים

1/4 כוס מים (50 מ"ל)

1 כפית אבקת אפייה

שמן לטיגון

לקרמל:

1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר

1/2 2 כפיות מיץ לימון

1/2 2 כפות מים

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד (אפשר ללוש בידיים בקערה רחבה).

קורצים מעט מן הבצק המוכן ויוצרים רצועות בצק בעובי 1 ס"מ. בעזרת סכין חותכים חתיכות בגודל 1 ס"מ. מגלגלים את חתיכות הבצק בכפות הידיים ומעצבים לכדורי בצק קטנים. מניחים את כדורי הבצק על מגש ברווחים, ומכסים במגבת עד גמר הכנת כל הבצק.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני ומטגנים את כדורי הבצק עד לגוון חום זהבהב. מוציאים את כדורי הבצק ומניחים במסננת או על מגבות נייר סופג לניקוז עודפי השמן.

שמים בסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון והמים, וממסים על אש נמוכה. מערבבים עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר (יש להיזהר לא לחרוך את הסוכר). מסירים מהאש.

מוסיפים את כדורי הבצק המוכנים אל הסיר תוך בחישה. מחזירים לאש, על להבה נמוכה. מערבבים עד שהקרמל עוטף ומצפה את כל כדורי הבצק.

משמנים משטח עבודה ומכינים מערוך משומן היטב. יוצקים את תערובת כדורי הבצק עם הקרמל על גבי המשטח המשומן, ובעזרת המערוך משטחים את כדורי הבצק לשכבה אחידה וחלקה. בעדינות, לא למחוץ ולשבור אותם. את הפעולה הזו יש לבצע בזריזות, על מנת שהקרמל לא ייקרש עוד קודם לשימוש בו.

בעזרת סכין חמה חותכים רצועות ברוחב של כ-5 ס"מ, אחר כך חוצים אותן באלכסונים ברוחב של כ-5 ס"מ. מתקבלים מעויינים קטנים. חותכים את הבצק אחרי שהוא הצטנן מעט אך לא התקרר לחלוטין, אחרת הקרמל נשבר לחלקים קטנים. מאחסנים את עוגיות בצנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית.

דרגת קושי: קשה, זמן הכנה: שעה וחצי, סוג המנה: פרווה

סטיילינג וצילומים : פסקל פרץ-רובין

כל כך מיוחד וטעים

The recipe, which hails from Moroccan cuisine, is for almond nougat caramel balls. This recipe is particularly challenging, but you will have to admit in the end that it was totally worth the effort. You can add almonds, sesame seeds, hazelnuts, peanuts – or any combination of the above. What you do is form little dough balls that you fry and then soak in a pot of hot caramel (see the pictures, which help illustrate the process).

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here