

המתכון מגיע מהמטבח המרוקאי: חלווה דלעז'ין. כדורי בצק בקרמל עם תוספות שמהווים את אחד המתכונים היותר מורכבים ומיוחדים מהמטבח העשיר הזה. על מנת להקל עליכם את הדרך ולהבטיח שתצליחו להגיע לתוצאה הטובה ביותר, צירפתי תמונות של שלבי ההכנה.
* For the English recipe scroll down *
החומרים: (ל-35-40 עוגיות)
לכדורי הבצק:
2 כוסות (230 גרם) קמח, מנופה
2 כפות שמן
2 ביצים
1/4 כוס מים (50 מ"ל)
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון
לקרמל:
1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
1/2 2 כפיות מיץ לימון
1/2 2 כפות מים
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד (אפשר ללוש בידיים בקערה רחבה).
קורצים מעט מן הבצק המוכן ויוצרים רצועות בצק בעובי 1 ס"מ. בעזרת סכין חותכים חתיכות בגודל 1 ס"מ. מגלגלים את חתיכות הבצק בכפות הידיים ומעצבים לכדורי בצק קטנים. מניחים את כדורי הבצק על מגש ברווחים, ומכסים במגבת עד גמר הכנת כל הבצק.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני ומטגנים את כדורי הבצק עד לגוון חום זהבהב. מוציאים את כדורי הבצק ומניחים במסננת או על מגבות נייר סופג לניקוז עודפי השמן.
שמים בסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון והמים, וממסים על אש נמוכה. מערבבים עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר (יש להיזהר לא לחרוך את הסוכר). מסירים מהאש.
מוסיפים את כדורי הבצק המוכנים אל הסיר תוך בחישה. מחזירים לאש, על להבה נמוכה. מערבבים עד שהקרמל עוטף ומצפה את כל כדורי הבצק.
משמנים משטח עבודה ומכינים מערוך משומן היטב. יוצקים את תערובת כדורי הבצק עם הקרמל על גבי המשטח המשומן, ובעזרת המערוך משטחים את כדורי הבצק לשכבה אחידה וחלקה. בעדינות, לא למחוץ ולשבור אותם. את הפעולה הזו יש לבצע בזריזות, על מנת שהקרמל לא ייקרש עוד קודם לשימוש בו.
בעזרת סכין חמה חותכים רצועות ברוחב של כ-5 ס"מ, אחר כך חוצים אותן באלכסונים ברוחב של כ-5 ס"מ. מתקבלים מעויינים קטנים. חותכים את הבצק אחרי שהוא הצטנן מעט אך לא התקרר לחלוטין, אחרת הקרמל נשבר לחלקים קטנים. מאחסנים את עוגיות בצנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית.
דרגת קושי: קשה, זמן הכנה: שעה וחצי, סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים : פסקל פרץ-רובין
The recipe, which hails from Moroccan cuisine, is for almond nougat caramel balls. This recipe is particularly challenging, but you will have to admit in the end that it was totally worth the effort. You can add almonds, sesame seeds, hazelnuts, peanuts – or any combination of the above. What you do is form little dough balls that you fry and then soak in a pot of hot caramel (see the pictures, which help illustrate the process).
Ingredients
- Dough:
- 2 cups flour, sifted
- 2 tbsp oil
- 2 eggs
- ¼ cup (50ml) water
- 1 tsp baking powder
- Oil for frying
- Caramel:
- 2 ½ cups (500 g) sugar
- 2 ½ tsp lemon juice
- 2 ½ tbsp water
- Oil for work surface
Instructions
- Place all of the dough ingredients in the bowl of an electric mixer fitted with a dough attachment. Mix well. Alternatively, you can mix the ingredients in a large bowl by hand.
- Take a bit of dough and roll out strips that are 1 cm thick. Take a knife and cut 1 cm long pieces. Using your hands, roll each piece into a ball. Place the balls with plenty of space between each one on a baking tray and cover with a towel until you’ve finished forming all of the balls.
- Heat enough oil in a pan for deep frying. Fry the balls until they turn golden brown. Remove the balls and place on a strainer or on paper towels.
- In a medium pot, add the sugar, lemon juice and water and heat over a low flame. Mix constantly until a light brown caramel forms (make sure not to let it burn). Remove from the flame.
- Add the balls to the caramel. Heat over a low flame and stir until all of the balls have been covered with caramel.
- Grease your work surface and a rolling pin. Pour the balls and the caramel onto your work surface and then gently flatten with the rolling pin – try not to break open the balls, just flatten them into a smooth layer. You need to do this quickly before the caramel cools down and hardens.
- Using a hot knife, cut into 5cm wide strips. Then, cut the strips at an angle so that they are 5cm long. You will end up with diamond-shaped cookies. Make sure to cut the cookies before the caramel has completely cooled, otherwise they will break into small pieces. Store in an airtight container.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק