

במקום לטרוח על פאי פירות מוקפד אתם מוזמנים להכין את הגאלט – הגרסה הצרפתית המדויקת פחות, אך לא פחות טעימה.
פירות הקיץ שמחייכים אלינו עכשיו מהדוכנים מזכירים לנו שזה הזמן להכין את ה"גאלט", עוגת פאי צרפתית, כפרית ומסורתית, על בסיס בצק פריך חמאתי.
על הבצק מניחים שכבת מלית מתוקה או מלוחה כמו: קרם שקדים, גבינה או רפרפת, ומעליה מסדרים שכבה של פרי או ירק עונתיים, כשהם חופפים זה לזה אחרי שעברו טיפול ראשוני של ריכוך ותיבול.
בניגוד לפאי, הגאלט הוא מאפה שעשוי "ברישול״. כלומר, להכנתו איננו צריכים תבנית מיוחדת עם דפנות תומכות, די בתבנית תנור רגילה. את קצוות הבצק מעצבים בידיים בצורת קפלים ודואגים שהם יחבקו ויכסו חלק מהמלית שמונחת במרכזו. המלית יכולה להיות מתוקה או מלוחה, עם ירק או פרי וכל תוספת אחרת.
בחרתי להכין גאלט בקוטר 14-12 ס"מ עם פרוסות של אפרסקים מנחות על שכבת ריבת שזיפים, אשר עליה שכבת אגוזים מקורמלים וגרוסים. בתום האפייה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש עם כדור גלית וניל.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
* For the English recipe scroll down *
גאלט אפרסקים
החומרים: (ל-8-6 גאלטים אישיים בקוטר 14-12 ס"מ)
1/2 1 כוסות קמח מנופה
1/2 כוס קמח שקדים או שקדים מולבנים, טחונים דק
5 כפות אבקת סוכר
1 כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
10-9 כפות חמאה או מחמאה, מרוככת
1 ביצה M
3-2 כפות מים קרים לפי מרקם הבצק
למלית:
4-3 אפרסקים קטנים, פרוסים דק
1 כפית סוכר וניל
2 כפות אבקת סוכר
3-2 טיפות מיץ לימון
1 כוס ריבת שזיפים, מרוככת קלות במיקרוגל
1 כוס אגוזי ברס, קלויים וטחונים, או ביסקוויטים טחונים
להברשה:
1 ביצה, טרופה
1 כף מים קרים או חלב
לעיטור:
1/2 כוס אגוזי ברס קלויים מסוכרים, טחונים
2 כפות פיסטוקים, טחונים
להגשה:
גלידה וניל או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון את הקמח המנופה, מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר , ומלח, ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את סוכר הווניל, החמאה, כף אחר כף, והביצה. מוסיפים את המים עד לגיבוש הבצק. מוציאים מהמעבד ועוטפים ביריעת ניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.
הכנת המלית – מניחים בקערה את פרוסות האפרסקים, מוסיפים את אבקת הסוכר, הווניל ומיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה. מרדדים עליו את הבצק הקר לעלה עגול ודק בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים עיגול בקוטר הנדרש ומעבירים אל נייר אפייה נוסף הנתון על תבנית תנור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מצננים במקרר במשך 10 דקות נוספות.
מעבירים את הנייר עם עיגולי הבצק לתבנית. מורחים על כל עיגול בצק שכבה דקה של ריבת שזיפים ומפזרים מעל שכבה של אגוזי ברס. מסדרים את פרוסות האפרסקים במרכז כל בצק, כשהן חופפות זו לזו. בדרך זו מכינים את שאר עיגולי הבצק.
משאירים שולים נקיים של בצק בגודל 2-1 ס"מ. מרימים את שולי הבצק הנקי ומניחים על המלית, תוך יצירת קיפולים לא סימטריים, כשבמרכז הגאלט נותרת המלית חשופה וללא בצק.
מכניסים למקרר לצינון נוסף במשך 30 דקות. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל את אגוזים הקלויים המקורמלים והטחונים ומעט פיסטוקים טחונים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 40-35 דקות, עד לקבלת גוון חום. מצננים ומגישים עם כדור גלידה או בוזקים מעט אבקת סוכר.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: פרווה/ חלבי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@ :)
Galettes are flat, round rustic pies popular in French cuisine, that is made using a freestyle design that don’t rely on the edge of a pan to give it a nice round shape and are baked on standard baking pans. You fold the edges of the dough in towards the middle so that some of the filling is trapped underneath the crust. The filling can be sweet or savory, and include any vegetable or fruit you desire.
Galettes have flaky crusts made with real butter. On top of the crust, you can spread on a layer of almond cream, cheese or custard, and then on top arrange pieces of seasonal fruit. If you want, you can soften the fruit pieces by adding sugar. You can also change the type of dough you make and create a variety of different textures. In addition, depending on how you fold over the dough, you can create unique shapes.
Ingredients
- Dough:
- 1 ½ cups flour, sifted
- ½ cup ground almonds
- 5 tbsp powdered sugar
- 1 tsp salt
- 1 packet vanilla sugar
- 9-10 tbsp butter or margarine, softened
- 1 medium egg
- 2-3 tbsp cold water, according to need
- Filling:
- 3-4 small peaches, sliced thinly
- 1 tsp vanilla sugar
- 2 tbsp powdered sugar
- 2-3 drops lemon juice
- 1 cup plum jam, softened in the microwave
- 1 cup sugared hazelnuts, ground (or ground petit beurre)
- Egg wash:
- 1 egg, beaten
- 1 tbsp cold water or milk
- Topping:
- ½ cup roasted sugared hazelnuts, ground
- 2 tbsp pistachios, ground
- Serving suggestion:
- Ice cream or powdered sugar
Instructions
- To prepare the dough, place the flour, almonds, powdered sugar and salt in the bowl of an electric mixer. Blend. While mixing, add the vanilla sugar, butter (one spoonful at a time) and the egg. Add the water slowly until you reach the desired texture. Remove dough from the bowl and cover with plastic wrap. Place in the fridge for 1 hour.
- To prepare the filling, add the peach slices, powdered sugar, vanilla and lemon juice to a bowl. Mix and set aside.
- Place a sheet of baking paper on your work surface and roll out the dough until it’s ½ cm thick.
- Cut out a circle of the desired size and transfer to a baking pan covered with baking paper. Prepare all of the dough circles and then place them in the fridge for 10 minutes.
- Take the circles out of the oven and brush with a thin layer of plum jam and sprinkle with hazelnuts. Arrange peach slices in the center of the circle so that they overlap. Prepare the rest of the dough circles in a similar fashion, leaving 1-2 cm of dough around the edge with no filling. Pick up the edge and fold over on top of the filling in an asymmetrical fashion, leaving most of the filling exposed.
- Put the galettes back in the fridge for 30 minutes. Take them out and brush the dough with the egg wash, then sprinkle with roasted hazelnuts and pistachios.
- Bake in an oven that has been preheated to 180° for 35-40 minutes until it turns golden brown. Let cool and serve with a scoop of ice cream or sprinkle with powdered sugar.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק