במקום לטרוח על פאי פירות מוקפד אתם מוזמנים להכין את הגאלט – הגרסה הצרפתית המדויקת פחות, אך לא פחות טעימה.

פירות הקיץ שמחייכים אלינו עכשיו מהדוכנים מזכירים לנו שזה הזמן להכין את ה"גאלט", עוגת פאי צרפתית, כפרית ומסורתית, על בסיס בצק פריך חמאתי.

על הבצק מניחים שכבת מלית מתוקה או מלוחה כמו: קרם שקדים, גבינה או רפרפת, ומעליה מסדרים שכבה של פרי או ירק עונתיים, כשהם חופפים זה לזה אחרי שעברו טיפול ראשוני של ריכוך ותיבול.

בניגוד לפאי, הגאלט הוא מאפה שעשוי "ברישול״. כלומר, להכנתו איננו צריכים תבנית מיוחדת עם דפנות תומכות, די בתבנית תנור רגילה. את קצוות הבצק מעצבים בידיים בצורת קפלים ודואגים שהם יחבקו ויכסו חלק מהמלית שמונחת במרכזו. המלית יכולה להיות מתוקה או מלוחה, עם ירק או פרי וכל תוספת אחרת.

בחרתי להכין גאלט בקוטר 14-12 ס"מ עם פרוסות של אפרסקים מנחות על שכבת ריבת שזיפים, אשר עליה שכבת אגוזים מקורמלים וגרוסים. בתום האפייה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש עם כדור גלית וניל.

 

 * For the English recipe scroll down * 

 

גאלט אפרסקים

החומרים: (ל-8-6 גאלטים אישיים בקוטר 14-12 ס"מ)

 1/2 1 כוסות קמח מנופה

1/2 כוס קמח שקדים או שקדים מולבנים, טחונים דק

5 כפות אבקת סוכר

1 כפית מלח

1 שקית סוכר וניל

10-9 כפות חמאה או מחמאה, מרוככת

1 ביצה M

3-2 כפות מים קרים לפי מרקם הבצק

למלית:

4-3 אפרסקים קטנים, פרוסים דק

1 כפית סוכר וניל

2 כפות אבקת סוכר

3-2 טיפות מיץ לימון

1 כוס ריבת שזיפים, מרוככת קלות במיקרוגל

1 כוס אגוזי ברס, קלויים וטחונים, או ביסקוויטים טחונים

להברשה:

1 ביצה, טרופה

1 כף מים קרים או חלב

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי ברס קלויים מסוכרים, טחונים

2 כפות פיסטוקים, טחונים

 להגשה:

גלידה וניל או אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון את הקמח המנופה, מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר , ומלח, ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את סוכר הווניל, החמאה, כף אחר כף, והביצה. מוסיפים את המים עד לגיבוש הבצק. מוציאים מהמעבד ועוטפים ביריעת ניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

הכנת המלית – מניחים בקערה את פרוסות האפרסקים, מוסיפים את אבקת הסוכר, הווניל ומיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד.

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה. מרדדים עליו את הבצק הקר לעלה עגול ודק בעובי 1/2 ס"מ.

קורצים עיגול בקוטר הנדרש ומעבירים אל נייר אפייה נוסף הנתון על תבנית תנור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מצננים במקרר במשך 10 דקות נוספות.

מעבירים את הנייר עם עיגולי הבצק לתבנית. מורחים על כל עיגול בצק שכבה דקה של ריבת שזיפים ומפזרים מעל שכבה של אגוזי ברס. מסדרים את פרוסות האפרסקים במרכז כל בצק, כשהן חופפות זו לזו. בדרך זו מכינים את שאר עיגולי הבצק.

משאירים שולים נקיים של בצק בגודל 2-1 ס"מ. מרימים את שולי הבצק הנקי ומניחים על המלית, תוך יצירת קיפולים לא סימטריים, כשבמרכז הגאלט נותרת המלית חשופה וללא בצק.

מכניסים למקרר לצינון נוסף במשך 30 דקות. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל את אגוזים הקלויים המקורמלים והטחונים ומעט פיסטוקים טחונים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 40-35 דקות, עד לקבלת גוון חום. מצננים ומגישים עם כדור גלידה או בוזקים מעט אבקת סוכר.

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה וחצי

סוג המנה: פרווה/ חלבי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי  

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@  :)

 

 

Galettes are flat, round rustic pies popular in French cuisine, that is made using a freestyle design that don’t rely on the edge of a pan to give it a nice round shape and are baked on standard baking pans. You fold the edges of the dough in towards the middle so that some of the filling is trapped underneath the crust. The filling can be sweet or savory, and include any vegetable or fruit you desire.

Galettes have flaky crusts made with real butter. On top of the crust, you can spread on a layer of almond cream, cheese or custard, and then on top arrange pieces of seasonal fruit. If you want, you can soften the fruit pieces by adding sugar. You can also change the type of dough you make and create a variety of different textures. In addition, depending on how you fold over the dough, you can create unique shapes.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here