

לפני מספר שבועות קיבלתי פניה לקבלת מתכון להכנת בייגלה ירושלמי "בבקשה פסקל הכי חשוב שזה יהיה ממש ממש כמו שקונים! " נכתב בפנייה. תחילה חשבתי לשלוח את המתכון לפונה באופן אישי.
אך מיד חשבתי שהכי טוב לפנק את כולכם במתכון המוצלח שלי להכנת הביגלה הירושלמי. הוא יכול להופיע בכמה צורות: עגול כמו כעך אבל רחב וגדול או כעך אליפסי מאורך וארוך. לא פעם הוא נמכר כמו פלוט של בייגלה ירושלמי כלומר בצורתו הוא נראה כמו בגט צר בגודל בינוני.
כאשר קונים את הבייגלה בירושלים, מצורף לבייגלה צרור קטן העשוי מחתיכת נייר עיתון מקופל קטן קטן, וכשפותחים את הצרור נחשפת לעיננו תערובת תיבול של זעתר ריחנית. הרעיון הוא נגיסה בביגלה הירושלמי וטבילה בתערובת הזעתר. רק כך הביס הוא מושלם.
כמובן שלצד הבייגלה אפשר למצוא את הבייגלה הכרוך בגודל בינוני. הפרצלך, והבייגלס מתובלים עם כמות גדולה של מלח או שומשום.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם
טיפסקל
אם רוצים לקבל מרקם פריך ופציח לבייגלה מתחילים את האפייה בחום גבוהה. רוצים לקבל מרקם קריספי ורך בפנים מכסים במגבת את הכעכים מיד עם הוצאתם מהתנור.
For the English recipe scroll down
בייגלה ירושלמי
החומרים (לכ 8-6 יחידות):
1/2 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 ביצה
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים
1 כף מלח
להברשה:
לקבלת המרקם הרצוי אפשר להשתמש באחת מהשיטות הבאות:
הכי קל ופשוט – ביצה טרופה עם כפית מים או שמן.
או 1 בקבוק בירה שחור
או סירופ סוכר מוכן על בסיס סוכר או דבש או מייפל
לפיזור:
1 כוס גרגרי שומשום
להגשה:
תערובת תבלין זעתר
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, גרגרי השמרים, הסוכר. מערבבים היטב תוך הפעלת המערבל החשמלי במהירות נמוכה.
מוסיפים תוך כדי הערבול את הביצה, השמן, המים והמל. לשים עד קבלת בצק אחיד ממשיכים ללוש כ-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. הבצק מתקבל מעט דביק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים להתפחה במשך שעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו) מחלקים את הבצק ל- 8-6 כדורים שווים יוצרים חור במרכז כדור הבצק ומעציבים לכעך תוך כדי מתיחה וגלגול עד לקבלת בייגלה עגול בעובי של 2 ס"מ . אפשר למתוח את הבייגלה העגול וליצור אותו בצורה אליפסה .בדרך זו מכינים את יתר חלקי הבצק. מסדרים אותם ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בביצה הטרופה או טובלים בבירה השחורה או בסירופ המוכן ומלפפים בכמות נדיבה של גרגרי שומשום. מתפיחים כ -20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחם גבוהה 200 מעלות צ' ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה יפה. מוציאים מצננים.
סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 1 tbsp dry yeast
- 3 tbsp sugar
- 1 egg
- 3 tbsp olive oil
- 1 1/2 cups water
- 1 tbsp salt
- Wash:
- 1 egg beaten with 1 tsp water or oil
- Topping:
- 1 cup sesame seeds
- Serving suggestion:
- Za'atar
Instructions
- In the bowl of an electric mixer fitted with a dough hook, add the flour, yeast and sugar. Mix well on low speed. While mixing, add the egg, oil and water. Mix for another 7 minutes on medium speed until dough is sticky.
- Cover the bowl with plastic wrap and let dough rise for 60 minutes or until it doubles in volume. Separate into 6-8 sections and poke a hole in the middle of each ball and then form a ring that has a thickness of 2cm.
- You can also stretch the ring out to form an ellipse shape. Make the rest of the pretzels in the same fashion. Arrange them on a tray covered with baking paper. Brush with egg wash and sprinkle generously with sesame seeds. Let rise another 20 minutes and then bake in an oven that has been preheated to 200° for 20-25 minutes or until turns golden brown. Remove and let cool.
- TiPascale
- If you want the pretzels to come out really crunchy you need to put them into an oven that is very hot. If you want them to be crispy, but soft inside, cover with them with a towel the moment they come out of the oven.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
I don't have electric mixer with the dough option, how long to mix the old fashioned way?
Until a uniform dough is obtained, detach from the sides of the bowl
מתי מוסיפים את כף המלח? האם מוסיפים אותו בזמן שמוסיפים את הביצה,שמן והמים?
הי שני
מוסיפים אחרי המים
שלום,
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין רגיל/מלא?
תודה, ראומה
הי ראומה
לדעתי כן
רק שימי לב במיוחד בשימוש עם קמח מלא לכמות הנוזלים
אני בטוחה שיהיה צורך בעוד נוזלים