קבלו מתכון לעוגה שהיא טובה לשינוע ומחזיקה נהדר בחבילות לחיילים. אפשר להכינה בתבנית אלומיניום אחת בינונית או לצקת ל- 3 תבניות כיכר מאלומיניום.

מרקם העוגה נימוח והיא נשמרת במיטבה לפחות 4 ימים. אפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים, פירות מסוכרים ועוד…

חשוב לעטוף את התבניות אחרי האפייה, והצינון תחילה ביריעת ניילון ניצמד ומעל רדידי אלומיניום ולסגור היטב והדוק. לגבי רדידי אלומיניום, שימו לב ישנם סוגים שונים השתמשו הפעם בסוג העבה יותר.

לפניכם מתכון לעוגה הכי קלה והכי טעימה, נראת פשוטה אך טעמה נפלא וממכר. חסרונה היחיד – היא נגמרת מהר מדי.

החומרים: לסיר פלא (בקוטר 24 ס"מ) או 2 תבניות כיכר-(אינגליש קייק) משומנת ומקומחת

200 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט (או מיץ, ריצ קצפת צמחית)

2 כפות חלב או מים

2 כפות אבקת קקאו

3 כפות חלב או מים

 

אופן ההכנה:

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו2 כפות חלב. יוצקים אל התבנית מחצית מהבלילה.

בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו -3 כפות חלב, ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.

נוטלים כף או שיפוד, דוחסים לבלילה ויוצרים צורת שמונה – 8 בבלילה, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

 

  • טיפסקל – לקבלת בחושה קלה

שומרים על הגזרה? רוצים להחליף את השומן? החליפו ברסק תפוחים ובשמן.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

9 תגובות

    • נח אריאלנ
      100 גרם חמאה = 85 גרם שמן עשי את ההמרה בהתאם
      לגבי רסק תפוחי העץ אני מבינה בגלל הביצים ? אז כל ביצה = 50 גרם רסק

  1. הי פסקל, אם אופים את העוגה בסיר פלא על הגז, מה משך האפיה? ואם בסיר פלא בתנור, מכוסה או פתוח?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here